אוגנדה--->בוצואנה?

עומר ד

New member
אוגנדה--->בוצואנה?

היי לכולם. החלטתי לאחר כמה לבטים, לנסוע למטרות טיול בלבד ( זנחתי את ההתנדבות הרפואית שאותה אני אבצע בסיום הלימודים..) לאוגנדה ורואנדה. ביעדים אלה חשבתי על שהות של כחודש וחצי (עם התמקדות ביערות הגשם והרוונזורי-כשבוע,שבוע וחצי), הר אלגון, וכו`. מאחר וכך לדעתי חודש יספיק באוגנדה - תוכלו לחוות דעתכם בנושא? לרואנדה אולי שווה לי להקדיש עוד שבוע וחצי-שבועיים?(בעיקר לפרק דה-וולקנוס, ואולי סיורי גורילות זולים יותר.?) הבעיה שלי היא ההמשך. אני רוצה לראות סאפארי, אבל לא דרך נסיעה במכונית עם מדריך אלא באזור פראי יותר מקניה וטנזניה, ואם אפשר בהליכה ברגל או בשיט בקאנו. כיצד ניתן להגיע לזמביה או בוצואנה מאוגנדה/רואנדה, האם שווה להשקיע כסף ומאמץ או שכדאי להתפשר ולנסוע לטנזניה למרות הכל? כמה זמן כדאי להשקיע כדי לצפות באפן קרוב בחיות וכו` בספארי( יש לי חודש וחצי נוסף חוץ מהחודש וחצי שאני באוגנדה ורואנדה), והאם אפשרי לישון בשטח ולחפש חיות בלילה/לפנות בוקר/ וכו` כשאתה עם מדריך? חלק אחרון בשאלתי - אני מניח שאני אסע לאפריקה לבד, האם קל יחסית להסתדר שם כמו במזרח עם אנשים אחרים בהוסטלים וכו` ולצאת לטיולים יחד או שזה בעיתי לטייל לבד באפריקה ולפגוש שם אנשים תוך כדי? תודה רבה לעונים עומר

sela v

New member
תשובות

אני לא זוכר מקומות שטיילתי באפריקה, ורואים חיות מסתובבות סביבך, חוץ מבספארי. אמנם תראה הרבה קופים קטנים, אבל תצפה לראות גורילות או אריות סביבך. אם כבר יש באזור יהיה קשה למצא אותם. למשל ברוונזורי ראינו עקבות, ואולי אף שמענו פיל בורח, אבל הם מפחדים מהאנשים, ולכן מסתתרים. אין בעיה לפגוש אנשים. לגבי כמה זמן בכל מדינה הכי טוב להגיע ולראות. להגיע לזמביה. אין גבול בין אוגנדה לזמביה, ולכן צריך או לטוס או לעבור דרך מדינה שלישית. אין לי מפה כרגע, אבל בורונדי אם יש איתה גבול עדיין לא מומלצת לביקור לפי מה שאני יודע. מחירי צפיה בגורילות משתנים, ובדרך כלל רק עולים. נראה לי שהמחיר בין אוגנדה לרואנדה די דומה, יכול להיות שקצת יותר זול ברואנדה, אבל תגלה את זה ממטילים אחרים שתגיע לשם אלא אם אתה קצר בזמן ורוצה לקבוע מראש זמן לצפיה בגורילות באוגנדה.

sitvaniyot

New member
ומשהו מהתחקיר שלי

אומנם עדיין לא הייתי ממש באפריקה, (רק קצת) ואני מתכננת ג"כ טיול. אז הנה מידע שאספתי בינתיים. שמורת מולה בצפון מערב גאנה היא אחת הבודדות באפריקה שניתן לטייל בה ברגל ולא ברכב. עניין של בטיחות. אבל גם שם יצמידו לך פקח חמוש. לגבי הלינה בשטח, מנסיוני באיתיופיה, לנים רק במקומות שמסומנים לכך. הם ליד השביל שבו החיות יורדות לשתות ממי הנהר. בכל אופן, אני מבטיחה לך, שלאחר לילה ללא שינה בגלל שאגת האריות, תחפש מקום קצת יותר שלו ללינה. (המקומות המורשים הם רק מורשים. אין שם שום דבר, חוץ מחור לזבל). לגבי גורילות ההרים, ניתן להגיע אליהן משלושה מקומות מאחר והן נמצאות ליד איזור הגבול. זאיר, אוגנדה ורואנדה. ההבדל הוא לא רק במחיר אלא גם בנוחות הגישה. ובכלל אם אתה רוצה ממש לראות חיות ולא רק עקבות וגללים, ברר מראש איפה ניתן לצפות בהן וגם מה היא העונה המתאימה לכך, כי החיות נודדות - הן לא מכירות בגבולות.

חי בר

New member
מה זה "אזור פראי יותר מקניה או

טנזניה"? מנסיון, אפשר למצוא בשתי מדינות אלה אזורים יותר פראיים ממה שתמצא ברוב המדינות באפריקה וממה שרוב המטיילים פוגשים אי פעם. אלה מדינות "לא קטנות" ויש בהן אזורים שאני מבטיח לך שיהיו פראיים כאוות נפשך. ואני מניח שאתה מתכוון במילה "פראי" לאזורים לא ממש מתויירים, שרואים מזונגו פעם בכמה שנים במקרה הטוב. הכל תלוי בך וכמה אתה מוכן להשקיע מבחינה פיזית, נפשית וזמן על מנת להגיע לאזורים אלו. ברובם לא ממש תמצא "מדריך" במלוא מובן המילה, רוב הסיכויים שתצטרך ללמוד לפחות סווהילית על מנת לתקשר עם אנשים ולבקש מישהו שמכיר את האזור שיבוא איתך כמה ימים. ויש בעיה אחרת- סביר להניח שתמצא עשרות מטיילים בלכ הוסטל ברוב המדינות של אפריקה, בהם לא מעט מטיילים בגפם שמעוניינים למוצא שותפים לטיול. אבל מה הסיכוי שתמצא מישהו שרוצה את אותו סגנון של טיול כמוך? לדעתי קלושים, אם אתה מחפש מקומות פראיים שרוב הסיכויים שאינם מופיעים בלונלי-פלנט אז רוב המטיילים יירתעו מלהגיע לשם. לינה בשטח- אפשר כמובן בכל מדינה. בעייני, הסכנה הכי גדולה בלינה בשטח זה בני אדם, לא חיות. לכן צריך להזהר מאוד איפה בוחרים ללון "בשטח" ואיפה כדאי בכל זאת לתקשר עם המקומיים וללון תחת חסותם.

למעלה