אוגד, זמן ונשוא
שלום לכם,
אני תוהה לגבי זמן עבר ויחסו לאוגד. אתן לכם דוגמה:
ג'ון, חבר לשעבר בפורום זה, היה ממוצא אנגלי.
ג'ון חבר לשעבר בפורום זה, הוא ממוצא אנגלי.
מה האפשרויות תקנית בעינכם?
היותו של ג'ון ממוצא אנגלי היא עובדה קבועה שלא תלויה בזמן ואילו הוא עצמו אינו חבר עוד בפורום. האם בהתאם לכך גם האוגד צריך לקבל זמן עבר?
שאלה נוספת היא לגבי תאימות האוגד לנשוא בזמן; האם התאימות בניהם מחויבת? למשל בדוגמה הבאה:
השאלה ששאלתי בהרצאה הייתה שאלה חשובה.
השאלה ששאלתי בהרצאה היא שאלה חשובה.
השאלה היא עדיין שאלה חשובה, אף על פי שכבר נשאלה (יכול להיות שנענתה ויכול להיות שלאו)
שאלה נוספת היא משמעותו של העבר במשפטים שמניים.
למשל במשפט הבא:
"הבית היה יפה"
האם ניתן להסיק ממנו בהכרח שכעת הוא אינו יפה עוד? תיתכן גם האפשרות שנעשה ביקור בבית בעבר אך כעת הדובר אינו נמצא בבית או בסביבתו ואינו יכול להתרשם ממנו עוד. אני חושב שזה תלוי בהקשר. אבל במקרה של מרחק פיזי אינני מצליח לראות קשר הכרחי לעבר האובייקטיבי. האם מדובר במקרה זה בעבר סובייקטיבי אשר נמצא בחושיו של הדובר?
שלום לכם,
אני תוהה לגבי זמן עבר ויחסו לאוגד. אתן לכם דוגמה:
ג'ון, חבר לשעבר בפורום זה, היה ממוצא אנגלי.
ג'ון חבר לשעבר בפורום זה, הוא ממוצא אנגלי.
מה האפשרויות תקנית בעינכם?
היותו של ג'ון ממוצא אנגלי היא עובדה קבועה שלא תלויה בזמן ואילו הוא עצמו אינו חבר עוד בפורום. האם בהתאם לכך גם האוגד צריך לקבל זמן עבר?
שאלה נוספת היא לגבי תאימות האוגד לנשוא בזמן; האם התאימות בניהם מחויבת? למשל בדוגמה הבאה:
השאלה ששאלתי בהרצאה הייתה שאלה חשובה.
השאלה ששאלתי בהרצאה היא שאלה חשובה.
השאלה היא עדיין שאלה חשובה, אף על פי שכבר נשאלה (יכול להיות שנענתה ויכול להיות שלאו)
שאלה נוספת היא משמעותו של העבר במשפטים שמניים.
למשל במשפט הבא:
"הבית היה יפה"
האם ניתן להסיק ממנו בהכרח שכעת הוא אינו יפה עוד? תיתכן גם האפשרות שנעשה ביקור בבית בעבר אך כעת הדובר אינו נמצא בבית או בסביבתו ואינו יכול להתרשם ממנו עוד. אני חושב שזה תלוי בהקשר. אבל במקרה של מרחק פיזי אינני מצליח לראות קשר הכרחי לעבר האובייקטיבי. האם מדובר במקרה זה בעבר סובייקטיבי אשר נמצא בחושיו של הדובר?