אובססיה למאווררים

Hagitlev1

New member
אובססיה למאווררים

שלום לכולם, פעם ראשונה נכנסת. רציתי לשאול דעתכם בענין הבן הקטן שלנו, בן 3.5 שהוא אח לילד אוטיסט בן 16 בתפקוד נמוך. יש לו אובססיה גדולה למאווררים, נמצא במעקב מגיל שנה וכל הרופאים שראו אותו מגיל שנה לא אבחנו אוטיזם אלא איחור בהתפתחות. מדבר מדהים ומשוחח עם מבוגרים וילדים אבל האובססיה היא גדולה ואנחנו מאד מוטרדים. לא שמענו על תופעה כזו שאינה בספקטרום. האם להמשיך וללחוץ על הרופאים לנסות לאבחן? מה הייתם עושים במקומנו? נשמח לעצתכם , הזמן עובר ואנחנו לא יודעים לאן לפנות

arana1

New member
בהחלט בכיוון אבל מה יתן לכם אבחון ?

אכן, אוטיסטים נדלקים על מאווריים ומכונות כביסה וכל מה שמסתובב,
זה מרתק אותם כמו שזה אמור לרתק כל מי שחווה את המציאות משורשה.

אבל איך ולמה נדמה לך שאבחון הילד כאוטיסט או כמאחר התפתחותי יועיל לו או לכם באיזה שהיא צורה ?

nati6589884

New member
אתה יכול לפרט קצת איך זה מתבטא?

כמה זה מפריע לכם?: אני באופן אישי לא היה לי אובסיסה כזאת.
היה לי למספרים לא למאוורים, אבל כן זה מקובל שיש לאוטיסטים.
" אובסיסיות" כאלו בעייני אין ממה לפחד וגם אם הוא אוטיסט אין
מה לדואג. שהיה בהצלחה.

לדעתי, שאלה מה ילד צריך

האם הוא מבקר בגן? האם טוב לו שם? בכלל בחיים?
בגיל כזה הבעיות שהיו לבני (תפקוד גבוהה, גם היה "מסובב" על מאווררים בגיל הזה) היו תחושתיות ורגשיות. היה לו רע בגן, ומפחיד בחיים. ולכן הוא הרים הרבה הגנות, הוא נסגר לכל העולם ולא נתן להכנס פנימה לא רע ולא טוב, וזה פגע ביכולת למידה שלו. לכן היינו צריכים "ליצור" לו סביבה בטוחה יותר (גן תקשורת), וכל הטיפולים היו מכוונים ללמידה ללא הגנות.
&nbsp
האם בנך מראה סוג של צורך לטיפול? או שהוא זורם עם החיים, ורק יש לו "קטע" אם מאווררים?

schlomitsmile

Member
מנהל
איבחון הוא כלי
אם יש קושי לבנאדם (לאו דוקא לאחרים איתו
)
אם הוא סובל,
איבחון יכול לעזור בהבנת הסיבה ולהיות אמצעי לצור שינוי
למשל להשיג לו מענה מצד המערכת.
אם טוב לו, אין צורך בכלי הזה

dina199

New member
אין צורך למהר . הילד עדיין קטן.

קודם כל יש אובססיות עצמאיות שלא קשורות לספקטרום. ואם הילד כן בספקטום בעוד שנתיים שלושנ תדעו על בטוח.

Conviva

New member
הייתי קונה

מאוורר נוסף מתנה. למשל אחד קטן במיוחד, ראיתי לפני כמה ימים אחד כזה וממש נדלקתי עליו. בונבון של מאוורר. אפשר לשים ממש ליד המיטה וזה יכול להיות ממש כיף.

אולי עד החורף הוא ימצה את התחביב, אם תתנו לו ללכת בעקבות הלב... (אם כי עדיף מאווררים מאשר תנורי ספירלה :))

למעלה