גם אצלנו זה היה דלתות
מגיל שנתיים , אחכ זה עבר לקופסאות.
אני זוכרת אותי ואת בעלי יושבים בלילה בבית, אחרי שכולם ישנים , מחזיקים קופסה ביד ומנסים להבין מה הקסם?
האמת שברגע שהבנו שכנראה אף פעם לא נבין, שיחררנו.
עד היום (בן 6.5) , דלתות, שערים וכו...
בעצם כל דבר שיש לו את פעולת הפתיחה והסגירה - פשוט מקסים אותו.
כשאנחנו שואלים הוא אומר שהוא מאוד אוהב לראות איך נפתח ונסגר ואולי פתאום יהיה משהו חדש מאחורי הדלת הסגורה (למרות שפתח אותה לפני שנייה ולא היה שם כלום).
היום זה כבר לא אובססיה, זאת פשוט אהבה.
כמו שיש ילדות שאוהבות לשחק בבובות, הבן שלי אוהב דברים שנפתחים ונסגרים.
אפילו אם ניתן לו לבחור פאזל, יבחר בזה עם הציור של הבית - כי בבית יש דלתות וחלונות.
אבל בשעת לחץ, או חוסר יציבות - חוזרת האובססיה, אמנם בווליומים נמוכים אבל חוזרת (חודש ראשון של גן חובה, שמענו בבית רק דלתות שנפתחות ונסגרות) ואחר כך עוברת.
אני חושבת שברגע שאנחנו מבינים שזה מה שהילד אוהב, אבל ממש אוהב, מוקסם מזה אז הלחץ שלנו על הילד יורד.
הבן שלי יודע שאנחנו יודעים שהוא אוהב דלתות וקופסאות ושזה בסדר גמור מצידנו. וכשמגיעים לסופר עם הדלת האוטומטית אנחנו ביחד יוצאים ונכנסים כמה פעמים, ומתפעלים ביחד מהקסם הזה שהדלת נפתחת ונסגרת לבד - ואח"כ הוא פנוי לעשות איתי סיבוב קניות.
להגיד שבהתחלה זה לא הפריע זה יהיה שקר. היו ימים שהשכל היה נטרף מהרעש של דלתות נפתחות ונסגרות. בנוסף אי אפשר לספור כמה פעמים האצבעות נתפסו לו בדלתות,ארונות, מגירות.
אבל לאט לאט זה פחת . ושוב - זה פחת ברגע שאפשרנו והפכנו להיות חלק מזה, זאת אומרת לאהוב ולהתעניין בנושא כמוהו.
החלום של בעלי זה שיהיה לנו בית עם גינה גדולה ובכל מקום הוא ישים לו שער שונה שיוכל לשחק .
והבן שלי נחשב בתפקוד מאוד גבוה. ילד מאוד וורבלי , משולב ומי שלא יודע, לא שם לב.
ובכל זאת - כל אחד והשיגעון הקטן שלו.
שבת שלום
מירי