אובססיביות?

אובססיביות?

אשמח לדעתכם.. וסליחה על המגילה- לא יודעת איך לקצר אותה. אבל זה באמת חשוב לי
אני גרה בדירת חדר בתל אביב, צמוד לבית שלי יש שכן בן גילי (30+), התחלנו בשלום שלום, בעיקר בענייני הכלבים של שנינו, לאחרונה עברנו לידידות כללית כזו, קצת חוקים, התעניינות כללית בחיים אחד של השני, בעיקר יעוץ עבורו על בנות , הוא ניסה כמה פעמים להתחיל איתי בעקיפין, ומאחר ואף פעם לא ישיר, ואני לא חושבת שאנחנו מתאימים ולא מעוניינת אף פעם לא הסכמתי - התחמקתי אבל אף פעם לא אמרתי משהו בנידון, לטוב או לרע
במהלך השנה הזו יצאתי פה ושם, אבל לא היה לי מישהו רציני.
לאחרונה התחלתי לצאת עם מישהו, רציני, טוב לי איתו
ומשם התחילה הבעיה.
זה התחיל בסמס קצר של -בהצלחה איתו, וחבל שלא איתי וכו,
אני מודה שטעיתי ולא רציתי לפגוע בו אז לא אמרתי שאיתו זה לא היה הולך אם הוא היה מתחיל ישיר, פשוט אמרתי תודה והמשכתי הלאה. הוא התעקש לדעת אם היה קורה משהו ביננו, אז עניתי לו שאני לא יודעת אולי אם הייתי פנויה בהתחלה אפשר היה אולי לבדוק אבל זה לא רלוונטי. הוא טען שהוא מאוהב, עשה דרמה של בכי בהודעות. הסברתי לו שזה לא ילך, שאין מצב ושבחרתי בחבר, ושאני אוהבת אותו.
אבל ההודעות הפכו לעשרות רבות, לאורך כל הימים, כשאני חוזרת ומבקשת שיפסיק, בהתחלה בנחמדות ובעיקיפין ולאט לאט במפורש , הכי מפורש שיש, כמו "תפסיק לשלוח הודעות" הוא כל הזמן אומר שהוא מסכים , ואז זה חוזר
הפסקתי לענות, וזה לא עוזר.
הוא משאיר לי אוכל על הדלת, למרות שביקשתי שלא.
שלשום חיכה לי עד 3 וחצי בבוקר מחוץ לדלת (רשם לי הודעה על שהוא בא להתנצל וכתב מגילה ארוכה) (הוא יודע כל דבר שאני עושה בגלל הקיר הצמוד, אבל הוא לקח את ה לקטע לדעת מתי אני אוכלת, מתי ישנה, מתי יוצאת. הוא זוכר כל דבר עלי, בצורה קריפית.)
לא עניתי, אבל הוא שכן דלת צמודה אז ראיתי אותו בבוקר, הוא כעס שהוא שופך את הלב ואני לא עונה- אמרתי לו בפירוש שאני פשוט רוצה שההודעות יפסיקו והוא יפסיק לדבר איתי לכן אני מפסיקה לענות, הוא אמר שהוא מבין,
אבל אתמול שוב הודעות, ושוקלד על הדלת, ודפיקה ב2 בלילה של הבאתי לך אוכל, למרות שביקשתי ממנו מחוץ לדלת שילך, תמונות בווטסאפ , הודעות שאני לא עונה עליהם.
האם אני אמורה באמת לחשוש? מה אני אמורה לעשות שילך? איך אני אמורה להבהיר לו יותר ממה שאני עושה שיפסיק? מה עושים עם זה שהוא שכן בקיר הצמוד אלי, אי אפשר לחסום אותו ואני מרגישה נרדפת. האם אני מגזימה?
תודה!

להבהיר לו שבהצקה/הטרדה הבאה

את תערבי את המשטרה (גברים פוחדים ממשטרות)
או שפשוט תזמיני את החבר לארוחת ערב, בביתך, ותדאגי שהוא יבחין בכך:)
אולי זה יסרס את השמוק העלוב שלו

החבר הוזמן

והוא ראה אותו, לא פעם אחת, ולא פעמיים..
הוא רואה אותו אוסף אותי כל פעם, ואתמול הוא ראה אותו ממש אצלי בערב כשהוא דפק ב11, זה לא גרם לו לא לשים לי שוקלד על הדלת ולא גרם לו להפסיק לשלוח הודעות, או לדפוק אתמול ב2 בלילה אחרי שהחבר הלך.

משטרה? זה מה שנשאר?:(

איזה פטתי!

רק אל תשלחי את החבר לדבר אתו, כי בדברים האלה את יודעת איך זה מתחיל, לא איך זה נגמר.
אני מציע שעוד היום תערבי את המשטרה.

אני נוסעת להורים שלי היום עד שבת בערב

בגלל החג.. מקווה שהוא ירגע..
אם לא יפסיק במוצש אודיע לו שאני פונה למשטרה.

תודה!

כמהאפשר

New member
פתטיות, זו מילה שבישראל אוהבים להשתמש בה

בעיקר כדי להדגיש השפלה. כדי להנמיך את האדם השני.
כדי להדגיש עליבות.
אין בו שום דבר "פתטי". ועלוב.
זה נשמע לא מאוזן ואולי מסוכן והרבה דברים אחרים- אבל בהחלט לא פתטי ולא אומלל(התרגום של "פתטי" בעברית).
&nbsp

בהטרדה הבאה את מבהירה לו

שלא תהססי לערב את המשטרה. את יכולה גם להזמין את החבר לארוחת ערב, בביתך,
ולדאוג שהנודניק יבחין בכך. זה יסרס את השמוק העלוב שלו.

DogsPCI

New member
עדיין לא מכיר את המערכת :) אמחק את הכפילות מאוחר יותר...

מעמקים39

New member
תקשיבי את ממש לא מגזימה

הוא אדם מסוכן. אין לו טיפת כבוד אלייך ובטח שלא רגש של אהבה. מה שאותי מדאיג זה שאני לא בטוחה שלאיים עליו במשטרה זה נכון כי ברור שהוא מסוכן ואלים. התנהגותו אלימה וכפייתית והוא בקלות יוכל לעבור שלב ולפגוע בך פיזית. אמר נכון הגולש הנוסף שלא תשלחי את חברך אליו כי זה עלול להסתבך אבל את כן חייבת התערבות של משטרה מבלי לעדכן אותו על כך מראש. אל תאיימי עליו במשטרה. פשוט גשי למשטרה בלי הודעה מוקדמת. אני גם הייתי עוזבת את הדירה למרות שבעולם הוגן הוא זה שצריך לעזוב אבל לא סומכת על רשויות החוק שידאגו לך ויעשו צדק. את חייבת להתרחק ממנו פיזית. סיפורך מדאיג מאוד ומניסיוני בחיים אני לא אופטימית לגביו. אנא, פני למשטרה בהקדם. ועוד דבר, הוא בקרוב יאשים אותך שהשלית אותו וגרמת לו להתאהב ואז נטשת ברוב חוצפתך. שלא תעזי להאמין לטירופים האלה, הכל בראש המעוות והחולני שלו. ואגב, גם אם היית משתפת פעולה ואפילו מתאהבת ואפילו חיה איתו כבת זוג, מותר לך בכל שלב לבקש להפסיק את הקשר מבלי שהוא ירדוף אותך ככה. אנא עדכני מהר מה קורה...

תודה רבה! מצערת על הניסיון...

אני נוסעת להורים שלי היום עד למוצאי שבת- האם לא לחכות שירגע הזעם. ואולי האובססיה שלו תשכח קצת אם לא אענה בכלל לשום הודעה?

אני לא מאמינה שהמשטרה תעזור, אבל אני גם לא חושבת שכדאי לערב את החבר,
הוא כמובן יודע מכל הסיפור, (והוא לחוץ וטוען שחייבים לפנות למשטרה, ומציע לי לעבור לגור אצלו- אבל אני לא רוצה לעבור לגור איתו אחרי חודש היכרות ולהרוס אתהקשר הזה שיש לו סיכוי טוב להתפתח)

יש עוד שכן שהוא חבר טוב של הבחור, אני תוהה אם לפנות אליו, אבל אני מתלבטת כי ראשית- הוא יל קטן באופי כזה, ולא הכי אמין שיש, וב- אני מתלבט מה תהיה התגובה הפסיכופטית של הבחור.. אני מפחדת שמאהבה האובססיבית תהיה שנאה אובססיבית שזה יותר גרוע, ומה גם שהוא לא אחד עדין במיוחד.

איזה מצב ביש :(

משאז

New member
דווקא כן לערב את החבר...

אני חושב שאת דווקא כן צריכה לבקש מהחבר שלך שייגש אליו,
לגברים יש גישה אחרת לגברים, הם לפעמים מבינים טוב יותר שאת רצינית ושאין סיכוי.
זה גם לא חייב להיות החבר שלך, יכול להיות ידיד קרוב, אח, שכן.
מה שכן לקבוע מראש שלא מגיעים לקללות, לא מגיעים לצעקות ובטח שלא מרימים ידיים.
אם מחליטים את זה מראש אז הכל מתנהל על מי מנוחות.
לטעמי זה הדבר הנכון לעשות, כי עם כל הכבוד למשטרת ישראל, הם לא אלו שירחיקו אותו ממך.
ואולי אף כדאי לך לפנות לייעוץ משפטי ולהוציא נגדו צו הרחקה... (זה כבר יותר עוזר מ"סתם" לפנות למשטרה).
מאחל לך הצלחה.

תודה רבה

אני לא בטוחה שהחבר הוא הפיתרון, הוא ראה אותו אתמול בערב, ראה שאנחנו רציניים בייחד . לא עזר.

גם משטרה, עם כל המקרים לאחרונה שהיו, לא נראה כמו הפיתרון,
זה יותר מרגיש כמו משהו שיכעיס אתו.

וצו הרחקה שהוא גר דלת מולי? זה לא דרסטי?

אל תהיי נחמדה

פעם הבאה שהוא מטריד אותך תגידי לו שעוד פעם אחת ואת פונה למשטרה.

DogsPCI

New member
הי צ'ארלי...

באמת שזה מצב ביש...

תביני, זו באמת בעיה שהיא מעל להתייעצות בפורום, כי אני לפחות מודה שאני לא באמת יכול בלב שקט להציע לך משהו שאני לא בטוח לאן זה יוביל.

מסכים עם כל מי שכתב לפני, זו התנהגות שהיא כבר יצאה-משליטה... וחייבים לעצור אותה.

פניה למשטרה בהחלט יכולה להיות הכתובת, גם אם רק לשמוע מה הם מציעים לעשות... ואז לשקול איך את מתקדמת. ובמקביל ניתן גם לפנות לעו"ד לייעוץ (האמת אני לא יודע מהו תחום ההתמחות הרלוונטי, אבל אנסה לברר), כיום לא מעט משרדי עורכי-דין מאפשרים פגישת יעוץ ראשונה בחינם, והם פעמים רבות מנוסים בעולם שלנו ויוכלו לתת לך עצות ודרכי-פעולה לפי הבנתם, ובהמשך גם לקחת את זה לשלב הבא אם יהיה צורק (כמו למשל צו הרחקה).

דעתי האישית, שלא נחשבת פה כיותר מאשר דעה אישית של כל אחד אחר - אז לקחת בפרופורציה, היא שהבחור צריך קלוז'ר - סיום. משום מה כל מה שאת מנסה פשוט לא סוגר אצלו את הרעיון שהוא פיספס את אהבת חייו, ואפילו אולי הוא מאשים את עצמו שלא פעל בצורה יותר ישירה וברורה כשהיית פנויה...
אני חושב שהתכתבות אחת שלך, בה את פונה אליו כאל בן-אדם שנמצה במצוקה, ומבהירה שאין לך משהו נגדו אבל גם הרגשות שהוא מרגיש הם אינם הדדיים כבר מההתחלה... כך שיחד לא תוכלו להיות, ושכרגע הוא לא מכבד אותך ואפילו פוגע ומבהיל אותך, ובכך גורם לך לרצות להתרחק מכל קשר חברי איתו... אולי בזה תצליחי לסגור עבורו את העניין. אבל אולי המצב יכול להפוך למורכב יותר... זה בעיקר תלוי באיפה הוא תקוע...

לעבור פיסית משם, אם זה אפשרי אז מה טוב... גם אם לתקופה של כמה שבועות או חודשים...

בכל מקרה, את לא אמורה לחיות בתחושות הנ"ל שאת מתארת... וזכותך וחובתך לפעול לשינוי המצב כדי לחזור ולהרגיש בטוחה בבית שלך.
אנא עדכני, מקווים לשמוע שהדברים יסתדרו

רואה 6 6

New member
תשמעי

אולי זה בלאגן עבורך אבל הייתי במקומך משנסת מותניים ומחפשת מקום אחר לגור בו.
זה נשמע קצת חסר שליטה הענין שם אצלו. את צודקת אלפי פעם שאת חשה נרדפת. פשוט תעברי משם ותשתדלי לא לישון בדירה בנתיים.
קצת רע אבל את צריכה שקט.

מצב ממש לא נעים ואת ממש לא מגזימה....

אני מקווה שהוא יפסיק אבל לא נראה לי שזה יקרה כי הוא נשמע פסיכי...
אני כן חושבת שאת צריכה לפנות למשטרה..
רוב הסיכויים שהוא יבהל ויעזוב אותך...
&nbsp
האם את או הוא גרים שם בשכירות או שאתם בעלי הדירה?..
אם את גרה בשכירות הייתי מציעה לך לחפש אולי דירה אחרת (למרות שלא את זאת שצריכה לעזוב אבל זה מה שאני הייתי עושה) או שאת יכולה לפנות לבעל הדירה שמשכיר לו ולנסות לדבר איתו...
&nbsp
שיהיה בהצלחה ואני מקווה שתעדכני..
שנה טובה

למעלה