אובמה זכה

זה לא קשור לאמונה אלא לעובדות

אני מאמינה שהוא יעלה את אמריקה על דרך המלך.

נוטים לשכוח שהוא הגיע בתקופה הכי קשה
עם נפילות ומשבר עמוק
והוא הצליח למנוע נפילה רצינית
ושמר על ארצות הברית מהתמוטטות.
אז כמובן שאין פריחה
זו תקופה קשה.
אבל לשמור על המצב הקיים
זה מה שחשוב כרגע
ולא ליפול יותר חזק.
עד יעבור זעם.
הוא אדם חכם עם אסטרטגיות טובות
ובדיקה של השטח.
הוא ניסה בתחילת דרכו דברים חדשים
נתן הזדמנויות לשינוי
וכשראה שזו לא הדרך שינה את האסטרטגיה.
אם יש מישהו שמבין את המצב עם אירן זה הוא
כי הוא מכיר את הנושא
ולא מישהו חדש שצריך להתחיל ללמוד אותו מההתחלה.
הוא לא מתלהם ולא מתנפל
אלא פועל בחוכמה
וזו הדרך להצליח לדעתי.

את כל כך משעשעת

אובמה לא עשה שום דבר טוב והאסטרטגיה שלו הייתה להכניס את ארה"ב לחוב של טריליון דולר בכל שנת כהונה שלו

עוד כמה שנים וארה"ב מתפרקים לגורמים, בסגנון של יוון. זה טוב שהוא נבחר, אולי הם יצליחו לחזור לדרך המלך של כלכלת שוק חופשי כמו שהיו פעם, זה אחרי שאובמבה יהרוס אותם.

אולי אני משעשעת

אך עובדה היא שהוא נבחר שוב,
אז כנראה שיש עוד כמה אנשים
החושבים כמוני.

ALLEGRO10

New member
אובמה זכה, אמריקה בוכה וחוששת

הפופולר ווֹט תמך ברומני. השיטה הבלתי דמוקרטית באמריקה מתחילת המאה ה-19 שוב כשלה, ונבחר נשיא שרוב אמריקה (אלה שהצביעו בפועל) לא רצו בו!!!!!!

ואם את חושבת שאובמה יוכל לעשות יותר בכהונתו השניה ממה שעשה בראשונה, אז רק אומר לך שהוא יכול לעשות רק יותר נזק !!!! ואני לא אשכח לך שתמכת בו ושהבאת עלינו את המלחמה הבאה !!!!!!

אלגרו אני חושבת שזה הפוך

לדעתי אם רומני היה נבחר
היינו נגררים למלחמה, הוא אדם הרבה יותר לוחמני
והצהיר הצהרות מדאיגות לגבי נכונותו להלחם.

ALLEGRO10

New member
לאיזו מלחמה היינו נגררים?

הרי בסופו של דבר את הגרעין האיראני נצטרך להשמיד, ולא חשוב אם אובמה בשלטון או רומני בשלטון. אובמה רק יכול יותר להקשות עלינו ובכך לסכן אותנו. לכן מבחינת האינטרסים של ישראל עדיף היה רומני.

מבחינה כלכלית רומני היה מתקן הרבה יותר מאשר אובמה, ואמריקה חלשה כלכלית לא טובה לאמריקה, לא טובה לעולם ולא טובה לישראל.

את המלחמה הזאת אי אפשר להפסיק, ולכן עדיף היה רומני.

רומני בעד העשירים והקפיטליזם החזירי

אתה באמת מאמין שהוא היה עוזר לכלכלה?
או מחזק את העשירים ומחליש את העניים?

ALLEGRO10

New member
שוב קלישאה נפוצה שמבהירה שיש המסרבים

להבין ולדעת.

מה זה בעד "הקפיטליזם החזירי"? אם יש מיליונר שמקיע באמריקה ואת לוקחת לו מיסים ממכירות מוצריו, אז למה את צריכה להגדיל את כפל-המס על הרווח שלו לאחר ששילם כבר מס? כיום העשירים באמריקה (וגם בישראל) משלמים בים 20% ל-25% כפל-מס על ריווחיהם. אובמה מדבר על הגדלת הכפל-מס כבר 4 שנים ובכך הוא הבריח אנשי עסקים ומפעלים מארה"ב למקסיקו ולמזרח הרחוק. זה הכביד על האבטלה ועל הכנסות המדינות בארה"ב ממיסים (גם של עשירים וגם של העובדים).
.לכן, האם הסיסמה שלך חכמה? לא!
האם היא צודקת? לא!

עכשיו אובמה יילך על העלאת מיסים גם למעמד הביניים וגם לעשירים והוא יגביר את האבטלה ובריחת ההון מאמריקה. מנגד הוא יגדיל את מעורבות הממשל בהשקעות במשק הפרטי מאותו כסף שהוא יגבה מהציבור. וכדי לשמר את יכולת הממשל לגייס כספים הוא יצטרך להעלות עוד את המסים. בכך הוא יחריף את האבטלה והמשבר, יגרור את אמריקה לגרעונות ענק שהיא לא תוכל לצאת ממנו שנים רבות.

לעומת זאת רומני רצה להקל במס על העשירים ועל מעמד הביניים, כדי לתת להם לשחק בכלכלה חופשית ולהרוויח ככל היותר. במקביל רומני רצה לצמצם את גודל הממשל ולהוריד אותו מיותר מ-100,000 פקידים בוושינגטון ל-50,000. להשקיע פחות בכסף ממשלתי בשוק הפרטי. במקום זה ולאחר קיצוץ חריף התקציב הפדרטיבי הוא תכנן שני דברים:
1. הממשל יתמקד בחיפוש דלק וגז באמריקה, ישלים את צינור הנפט מאלסקה דרך קנדה לארה"ב (זה שאובמה עצר), יחדש את שאיפת הנפט בדרום ארה"ב ובמפרץ מקסיקו (אובמה עצר), יחדש את הכרייה של הפחם בוירג'יניה (שאובמה עצר) והמשך חיפוש והפקת נפט באוקיאנוס השקט מול חופי קליפורניה.
2. הממשל יתן ל'מיליונרים' ולמעמד הביניים להרוויח יותר, וכך בלי העלאת מיסים, הממשל והמדינות ירוויחו יותר. ברווח הזה יהיה אפשר להגדיר את פרוייקטי הפיתוח - סלילות כבישים ומסילות ברזל (יש פרוייקט גדול שנעצר), יצירת אנרגיה ישנה וחדשה וכו'.

אובמה עושה את כל הדרך הפוך ולכן הוא הצליח לצאת ולהוציא את אמריקה מהקלקולים הכלכליים. והוא ממשיך להאשים את בוש.

איזה מלחמה ואיזה בטיח

לא תהיה פה מלחמה, איראן יתמוטטו כלכלית לפני ארה"ב. הם כבר כמעט שם...

Puskas

New member
אין כל כך בעייתיות

יש מצב פשוט ומובן וזה ששני העמים לא סובלים אחד את השני, שהשנאה הגיעה למחוזות אל חזור ושלא יהיה שלום.
בכל הנוגע למדינה דו לאומית, זה לא יקרה ואסור שזה יקרה, המדינה הזו צריכה להישאר מדינת לאום יהודית, חד וחלק.
ואני מבקש לא להשתמש במושג "פלשתינאים" מאחר והוא מוטעה לחלוטין,
קיסר רומא, טיטוס חשב שהעם שחי פה הוא פלשתי ועל הדרך לא סבל את היהודים אז הוא הגדיר את העם המקומי פלשתיני.
בפועל אין עם כזה ולא היה מעולם, אלו שחיו פה שמכונים "פלשתניאים" הם בעצם ערבים, נקודה.
לפלשתינאים יש כבר מדינה והיא נמצאת בירדן שם יש לבני דודים רוב של 70 אחוזים לעומת 30 אחוזים של סוג של ירדנים.
הפלשתינאים צריכים לכונן מדינה שם ואנחנו פה, כי אין היגיון שלהם יש כבר מדינה ואנחנו נתחלק איתם במדינה הזו גם כן.

ואחרי שכל זה נאמר, אובאמה איום ונורא לישראל ואני לא רואה אותו מצליח להזיז משהו באזור הזה,
מה גם שבניגוד לבחירה הראשונה בו, הפעם הוא נבחר סתם כי שחורים בארה"ב הרגישו שלא בנוח להצביע למישהו לבן כשיש אופציה שחורה.
רומני עדיף עליו בהרבה, מה גם שאובאמה לא הוביל את ארה"ב לשום מקום ב-4 שנים.
למרות כל זאת, שיהיה לו בהצלחה בכהונה הקרובה, אולי הוא סוף סוף יתחיל למלא אחר הבטחותיו ולכסות הצהרות.

פושקש אתה אומר ואני מצטטת-

"בכל הנוגע למדינה דו לאומית, זה לא יקרה ואסור שזה יקרה, המדינה הזו צריכה להישאר מדינת לאום יהודית, חד וחלק."
ואיך אתה מתכוון לגרום לכך לא לקרות?
הרי זה כבר קורה,
ואם נמשיך לא לעשות כלום בנוגע לגבולותינו
זו תהיה עובדה.
אז מה אתה מציע?

צודקת שילת אך עדיין יש חלון קטן

שניתן לשנות זאת,
כ אחרת המצב לא טוב
בלשון המעטה.

Puskas

New member
היא לא דו לאומית

היא מדינת לאום יהודי עם מיעוט ערבי.
בשביל שהמדינה תהיה דו לאומית צריכים שהמיעוט הערבי יקבל שוויון זכויות מלא ותעודת זהות כחולה כמו היהודים.
כל זמן שהמדינה מתנהלת על בסיס לוח שנה יהודי וסביב הדת היהודית, זו מדינת לאום עם מיעוט בצד.

זו לא תהיה עובדה כי בשביל שיקרה דבר כזה הערבים צריכים להשיג כוח גדול מאוד בכנסת ולחוקק חוקים שיהפכו את הערבים לשווים לחלוטין מבחינה חוקית,
כמו כן הם צריכים שהמדינה לא תתנהל סביב היהדות ושיהיה גם ביטוי ברור לדת האיסלאמית.
אני לא רואה איך מבחינת חקיקה יקרה דבר כזה.

למעלה