אובחנתי

udi1982

New member
אובחנתי

היי לכולם..
לפני כמה ימים אובחנתי בגיל 32 אצל פסיכיאטרית כסובל מadd והמליצה לי להתחיל טיפול בריטלין 4 שעות..עדיין לא התחלתי כי אני מפחד מהתופעות לוואי בהתחלה כיוון שבעבר היה לי ניסיון מר עם כדור אחר לחרדות (ציפרלקס) וההתחלה איתו היתה סיוט..אני מתבייש אפילו לשאול. יש מישהו/י כאן שבא לו בכיף לעזור לי מהניסיון שלו עם הכדור ובכלל בהתמודדות?אני ממש צריך וזה יעזור לי מאוד...

הלו אודי!

גם אני כמוך, רק בגיל מבוגר הבנתי שהקשיים שלי הם יותר מחוסר ריכוז וחוסר התמדה.
כרגע אני בתהליך מציאת מינון של ריטלין רגיל-4 שעות. ואני חייבת לכתוב לך שלא לכולם יש תופעות לוואי ואם יש לפעמים הן קלות. מה שהייתי ממליצה לך זה להקפיד לשתות, בייחוד בזמן ההשפעה של הכדור (לי זה עזר עם כאבי הראש), ואם יש כאב בטן אז לאכול משהו קטן. ביום הראשון שלקחתי את הריטלין (10 מ"ג) הייתה לי הרגשה מאד מוזרה, שילוב של מרץ, חשיבה מהירה ומבולבלת ודיברתי בצורה אובססיבית, אבל זה עבר. כך שאם ביום הראשון תרגיש מוזר אל תבהל ותנסה עוד מס' ימים.
חשוב לידע את הרופא לגבי הנסיון עם כדורים אחרים ולבצע מציאת מינון מול רופא, ואם יש לך עבר של חרדות אז מול פסיכיאטר. תזכור שיש מס' סוגים של כדורים ואם לא ילך עם אחד אפשר יהיה לעבור לאחר.

05 מיכל

New member
היי אודי

כמו שהדיסלקטית אמרה, לא לכולם יש תופעות לוואי, וגם אם כן - חלק מהן חולפות אחרי הסתגלות.
לי אין תופעות לוואי בכלל.
כשהתחלתי עם רטלין הייתה לי תופעת לוואי אחת: תחושה מוזרה בכל הגוף. אני לא יודעת לתאר אותה, זה לא היה גירוד או כאב, זה כאילו מתח השרירים השתנה.
זה עבר אחרי שהסתגלתי.
בתקופה הראשונה, אם הייתי עושה הפסקה - זה חזר אחרי ההפסקה. היום כבר ממש לא.
החיים שלי השתנו מאוד, בעזרת התרופה + מודעות והבנה של מרכיבי הבעיה + הסבה מקצועית + הילדים שלי גדלו ויש לי פחות עומס יומיומי בבית (בכל זאת לא קל עם הק"ר לגדל 5 ילדים...)
אני כמעט לא עושה הפסקות. בחופשות אני לוקחת מינון נמוך יותר, ולמשך פחות שעות, אבל לא מוותרת לגמרי. רק בשבתות וחגים אני ממש מדלגת (כדי לישון בצהריים...)

udi1982

New member
וואו זה היה מהר...

קודם כל תודה על היחס (-;
והתחושות של מתח בשרירים כמו שלך מיכל היו לי במינון מאוד נמוך של ציפרלקס שהיה ממריץ אותי. במקום לקחת מינון גבוה ולהיות יותר ישנוני משאני גם ככה חח..
ומה לגבי ספורט וריטלין? והאם זה שינה לכם את קו המחשבה לחיובי יותר? ושאלה אחרונה האם הריטלין הפיג לכם את החרדות במידה מסויימת?

05 מיכל

New member
ספורט ואני זה לא כ"כ...

זה לא שינה לי את קו המחשבה ולא הפחית חרדות (שהן לא חלק מהסימפטומים אצלי) - אבל בעקיפין זה הפחית דכדוך, כי הודות לרטלין יש לי הרבה פחות סיבות להיות מדוכדכת. אני מתפקדת יותר טוב, עברתי למקצוע יותר מתאים ואני מצליחה, נהנית ומקבלת משוב בהתאם, אז פשוט יותר טוב לי.
ועכשיו אני צריכה לסיים כי אישי רוצה ללכת לישון ואני מפריעה לו כאן (המחשב בחדר שינה)
נמשיך מחר...

למעלה