אובחנתי ADHD היום

• פותח הנושא ל11
  • פורסם בתאריך

ל11

New member
אובחנתי ADHD היום

חזרתי עכשיו. מוזר משהו- הפסיכטיאטר נתן לי ריטלין (שלפי הטובה מאוד עוזר לי) והמלצות. ניסיתי לשכנע אותו שהוא טועה אבל הוא לא נשבר. מישהו יודע אם מכבי מממנת ריטלין? בעצם אני צריכה עצה: התחלתי ללכת לפסיכולוגית לפני חצי שנה (5 פעמים הייתי אצלה כי הייתי בחול) מסיבות שבדיעבד כולם סימפטומים של בעיית קשב. תגובתה לעצם המחשבה שאולי יש לי ADHD ואם ללכת לאיבחון היה שזה תמיד טוב אבל היא חושבת שחלק מהדברים אישיותיים ולא אורגנים. מידיעתכם- הם בכלל מודעים לצרכים של מבוגרים עם בעיות קשב? לשחזר את הילדות שלי ואיך הרגשתי בגן משנה משהו לסימפטומים? זה כמובן אישי (לפסיכולוג ולמטופל) אבל אני מחפשת שיפור שמההתרשמות שלי צריך לבוא בצורה יותר התנהגותית מאשר נפשית. נראה מה יש לה מחר להגיד לאור התוצאות (שדי נחרצות). חוץ מזה אני צריכה תוך חודש להחליט אם אני עושה דוקטורט (יש לי הצעה מפתה) וזה מאאאאוד מלחיץ מה גם שזה אומר שאני צריכה לסיים את התואר שלי מהר שזה אפילו יווותר ממאאאאאוד מלחיץ. סתם כדי לרחם על עצמי.

zspirit

New member
ממה שאני קראתי על ADD..

הבנתי הרבה דברים שבעבר גרמו לי להמון רגשות אשם ולהאשמות של ההורים שלי.. כמו אימפולסיביות - נטייה לעשות לפני שחושבים, קיצוניות בדעות, החלפה של החלטות בקצב מהיר או היכולות להתמיד במטלות רוטיניות וההשלכות הפסיכולוגית שלהן שגרמו לי להערכה עצמית נמוכה וחוסר בטחון. דרך אגב.. יש גם יתרונות ל ADD , למי שלא יודע.. מכיוון שמוחו של בעל ADD סוער ופרוע , הוא מתאפיין ביצירתיות מחשבתית יוצאת דופן ובחוש הומור. אני לא יודע מה הסימפטומים אצלך אבל אני מציע לך קצת לקרוא על העיניין אם זה מעניין אותך (אני קורא את "לחיות עם ADD" - שהוא מתייחס לADD אצל מבוגרים, שלא כמו הרבה ספרים שמתייחסים לילדים) בל אופן, אולי כדאי לשקול טיפול עם מישהו שכן יש לו ניסיון בעניין. כל טוב
צביקה.

kniaper

New member
../images/Emo45.gifאני מסכים עם הדברים שכתבת

ככל שמתקדמים בגיל ההשפעות הנלוות של ADHD נערמות עלינו וכשמגיעים לטיפול קשה לפעמים לדעת מה ADHD ומה שייך לדינמיקה של החיים. לעיתים קרובות מדובר גם בהשפעות כפולות כלומר, חלק מהעניין קשור לADHD וחלק לחוויות עבר וההפרדה ממש קשה עד כדי בלתי אפשרית. גם אני הולך לפסיכותרפיסטית, כבר הרבה זמן. אני יכול יותר בקלות היום להבחין בהשפעות השונות אבל זה עדיין קשה ועדיין אני יוצא ממנה הרבה פעמים במפח נפש עם תחושה שלא הובנתי כאשר היא ייחסה איזו בעייה שלי נגיד למערכות יחסים קודמות ואני הרגשתי שזו בעייה יותר אורגנית. לפעמים אבל היא צודקת

spidergirl

New member
אני הלכתי לפסיכולוגית

לפני שאובחנתי כ - adhd אחרי ששנתיים לא הצלחתי ללמוד באוניברסיטה. היא ניסתה איתי כל מיני כיוונים, ולא התחברתי לאף אחד מהם, ובמקרה הלכתי לאבחן(למרות שהיא אמרה שיש סיכוי קלוש שיש לי adhd) גם אחרי האבחון, היא התעקשה על דרכה, כאילו לא סיפרתי שיש לי הפרעת קשב. בסוף אמרתי לה בדיוק מה אני חושבת ועזבתי. היא דווקא היתה מומחית וכל זה אבל לא ל- adhd. זה לא חסר לי במיוחד כי הבנתי בעצם הרבה קשיים לא מוסברים שלי.

zivadina

New member
אם אספר לך כמה מומחים עברנו

עד שפסיכולוג מסוים אבחן את הבן שלי כ-ADHD.... מאז האבחון הזה כל חייו של בני הם במגמת עלייה. לצערי, הרבה פסיכולוגים ומרפאים בעיסוק לא מכירים את כל תופעות הלוואי של AD/HD ומייחסים אותן למה שהם יודעים. המסקנה, מרגע שאת יודעת שאת ADHD, ללכת רק למטפלים שמתמחים בהפרעה.

freearth10

New member
מבלי להתייחס ספציפית למקרה שלך

אנחנו לא צריכים לשכוח שלא פעם ההתנגדות שלנו נובעת מהפחד שלנו משינוי, שהוא פחד לא מודע ועזיבת המטפל לא תמיד אומרת שהוא לא טוב, אלא יתכן שכרגע איננו יכולים להכיל את התהליך. לכן הצעתי לבחור מטפל שעליו סומכים ולתת לטיפול הזה צאנס גם כאשר יש לנו הרגשה שממש לא מבינים אותנו. לפעמים אלה ההכחשות שמנסות להגן עלינו מפני הבלתי נודע.

zivadina

New member
פחד משינוי.

אני הבנתי שהפחד שלי משינוי נובע מבעיית התמצאות במרחב. כאשר מזיזים משהו ממקומו, אינני מוצאת אותו גם אם הוא מול עיני. לפי שקראתי, בעיית התמצאות במרחב גורמת לחוסר בטחון ולפחד משינוי. אני אוהבת שינויים, אבל רק כאשר אני מאוד בטוחה בקיים. אז הנה עוד קשר בין ADHD לבין תכונות אופי, וזה לא קשור לזה שהחיים בבית הורי היו מאוד יציבים (אמא תמיד כעסה, אבא תמיד הרגיע...). בקשר לטיפול: חייבים להתחיל עם מישהו שתומך בנו, ורק כאשר נקבל בטחון, אפשר לעבור למישהו שמקדם אותנו (מנסיון של מישהו שקרוב לי).

freearth10

New member
והשאלה הגדולה היא למה?

למה את סובלת מפחד משינוי והאם אי אפשר לעבוד על נושא הפחד ולהעלות את הבטחון העצמי שלך. פחד ובטחון הם שני חברים שמשלימים אחד את השני. אם לא נפחד בכלל הבטחון המופרז שלנו יביא אותנו לסיטואציות שיכולות לפגוע בנו, לכן הפחד הוא טבעי ואפילו מגן עלינו, אבל כאשר אנחנו ממוקדים כל כך בפחד הבטחון שלנו נמס כולו כי אנחנו חוששים מכל צעד ועוצרים את ההתקדמות שלנו. להתעלם מהבעייה זה מבחינתי להעצר ולא לתת למי שאני את האפשרות לצמוח. ממליצה בחום רב על שתיית כף מיץ לימון וכף שמן זית על הבוקר חצי שעה לפני האוכל. ובקשר לטיפול: כל טיפול צריך להיות מותאם לאדם. קפיצה גדולה מידי מחטיאה את המטרה, תחושה של בטחון חייבת להיות המסגרת של כל טיפול בפחד.
מאיה

למעלה