אובד עצות

jony225

New member
אובד עצות

שלום. אמי בהליכי פש"ר -קיבלה צו כינוס ב2008 אך עדיין לא קיבלה צו פשיטת רגל. אמי כביכול מיוצגת ע"י עו"ד, אך כיוון ששילמה לו רק משהו כמו 4000 שקל (מתוך 24 אלף שכר טירחה) העו"ד פשוט לא עושה דברים אקטיבים בנוגע לתיק. אמי עתידה לוותר על כספי הפנסיה שלה עבור הפטר והדבר לא נראה לי ! כן העו"ד לא עושה דבר לגבי כספים שאבי הבריח מקופת גמל שלו(שחציים מגיעים לאמי מן הסתם עקב חזקת השיתוף) והוא לא עושה דבר כדי לייחס את הכספים הללו להליך ההפטר של אמי. לא ברור לי מדוע! שנית, ככל שהזמן עובר לפי מה שהבנתי, כך צריך לשלם יותר לנאמן וכן צריך להציע יותר כסף לנושים בהסדר פשרה ככל שעובר הזמן. לאמי אין נכסים, מלבד פנסיה ( 30 אחוז מהחוב ). אי אפשר לדבר עם העו"ד כיוון שהוא צועק ומקלל שאמי חייבת לו כסף, ושכתבתי לו שיחליט אם הוא מייצג את אמי ופועל באופן אקטיבי בתיק, שאו שיתפטר לאלתר ע"פ תקנות סדר הדין האזרחי , הוא שוב קילל ואיים גם עלי באופן אישי שהוא יהרוס לי את הקריירה. עו"ד "חדשים" שאני משוחח עימם, לא ששים לייעץ לי להחליף ייצוג (וגם לא מוכנים לקחת על עצמם ייצוג של מישהו שכיכול מיוצג), שכן בסוף אצטרך לכאורה לשלם גם לעו"ד הזה וגם לחדש. מה אתם מייעצים לי לעשות? תודה

nb666

New member
תשובה חלקית

הליכי הפש"ר אכן בעייתיים. בעקרון הדרך ל"שחרר" עו"ד היא, הודעה של אמך לבית המשפט כי היא משחררת אותו מיצוג, או שעו"ד יבקש מבית המשפט שחרור מייצוג. יתכן בהחלט שעו"ד ידרוש את יתרת שכר הטרחה, בשביל להבין את זה צריך לראות את הסכם שכר הטרחה. ככל שעובר הזמן בהליכי הפש"ר משלמים יותר לקופת הפש"ר אך עליך להבין שיש חוב מסויים לאמך, עבור כל נושיה, ועל מנת לקבל הפטר היא צריכה לשלם סכום מסויים כפי יכולתה. המשפט ככל שעובר הזמן משלמים יותר לנאמן ולנושים אינו נכון.

אובד עצות

כדי לטפל בהליכי פשיטת רגל אימך אינה זקוקה לעורך דין ברב המקרים בית המשפט סלחני ומתחשב יותר למי שאינו מיוצג.היא צריכה לקבל יעוץ נכון כיצד להתנהל ואתה בתור בן יכול ללוות אותה כמובן שאינך יכול לייצג אותה. ניתן גם לפנות לסיוע משפטי מטעם המדינה וזאת ללא תשלום, לפי תאור מצבה היא זכאית.נכון הדבר שהתנהלות מול סיוע משפטי בחינם היא מתישה ןלעיתים אפילו מרגיזה ב ה צ ל ח ה .

למעלה