אובד עצות

באז באז

New member
אולי אני טועה

אבל לא שוקעים בדכאון מיד, זה אמור להיות תהליך, שבו הוא לא שותף. גם אם כן, זה בחירה שלו האם להיות עם מישהי שנופלת לדכאונות. היא אולי לא אשמה בזה, אבל הוא בטוח לא.

evanescent

New member
הוא כן ידע

על דברים שמציקים לה קודם והיה שיתוף, כמו שהוא כתב למטה. האבחנה שהיא בדיכאון בטח היתה חדשה גם בשבילה בשלב מסוים. בקשר למשפט "זה בחירה שלו האם להיות עם מישהי שנופלת לדכאונות", הוא נשמע כפוסל אנשים כאלה. אתה יודע, לא כולם ניחנים באותו חוזק. יש גם נטיה גנטית כזאת, וזה לא אומר שלאנשים האלה אין מה להציע למישהו, וזה לא אומר שהם לא יכולים להיות יותר איכותיים באופן כללי מאחרים מסוימים שאינם נופלים לדכאונות. כל אחד והיתרונות והחסרונות שלו. בכל מקרה, אני מאחלת לך בהצלחה בבנית קשר עם מישהי שחייה סוגים בשושנים כל הזמן, אבל אני מאחלת לך עוד יותר להתבגר, כי זו אופציה קצת יותר ריאלית.

evanescent

New member
מי שפוסל כל בחורה

שחוותה דיכאון פעם בחיים, מבלי לדעת עליה כלום חוץ מזה הוא אכן לא בוגר. לא בוגר זה המקרה הטוב, במקרה הרע הוא סתם טיפש או בור וחסר ידע.

באז באז

New member
למה לעצור רק בכל בחורה שחוותה דכאון?

בכלל, את כל הבחורות... מה שנקרא - שונט נשים יחיה. אם כבר את מכניסה לי מילים לפה רק בגלל שלא מוצא חן בעיניך מה שאני אומר, אז לכי עם זה עד הסוף, תרגישי חופשי.

yotamix

New member
לא פוסל על דכאון , פוסל על חוסר תקשורת

ולא כל סממן של דכאון בהכרח יצביע על דכאון כי סממנים אפשר לזייף. לא ניכנס לזה , לי מציק רק הנושא של התקשורת וששמים בסיטואציה שאני לא יכול לעשות כלום כולל לא יכול להציע אוזן קשבת , אלא רק להיות זבוב על הקיר ולחכות כמו איזה מפגר . מתסכל מאוד

yotamix

New member
גם אם זה נראה כאילו לא חודר?

וגם אם זה חודר ולא מקבלים פידבק חזרה? שום אמרה ממנה שיכולה קצת קצת לעודד שיש תקווה? לשמוע ביטוי כמו "אני לא יודעת כמה זמן זה ייקח" הוא אולי האמת אבל זה בטח לא עוזר למצב. "לא בטוחה שאתה יכול לעשות משהו" המשפט "אין לי על מה לדבר כי אני לא יודעת מה גורם לזה" מתסכלים. התשובה האמיתית מבחינתי זה שאני לא מאושר כי היא לא מאושרת וזה מה שחשוב כאן . ברור לי שאף אחד לא מבטיח לי שאם היא תצא מזה היא תסתכל עלי כמישהו שהיה שם כי אולי המנגנון שלה דווקא יגיד לה להמשיך כרגיל כאילו לא היה כלום . האם ייתכן שבכלל אנחנו OVER מנתחים את הברור מאליו? האם קיים סיכוי שהיא לא מאושרת מסיבות שלא קשורות אלי אבל היא גם מפחדת לאבד אותי ואת הקשר ולכן היא משאירה את זה כפי שזה?

evanescent

New member
כן, גם אם.

על השאלה האחרונה, ברור, זו הנחת המוצא לכל מה שאמרתי - שזה לא קשור אליך והיא לא רוצה לאבד אותך. אני מופתעת שאתה מעלה את זה כמשהו חדש, היה נראה לי שזו נקודת מוצא של שנינו בדיון, הוא נבנה על ההנחה הזאת.

yotamix

New member
שמתי כמה עובדות בשביל לסדר את ההדורים

היה והן לא צוינו באופן מסודר , כדי שנקודת המבט תהיה מפוקסת על מה שנכון
קראתי שכתבת שאני צריך להישאר גם אם אני לא רואה עתיד לקשר ... זה קצת מתנגש לי , מוסרית , אם העקרונות שהצגת כאן או עם ההשקפה מאחוריי הרעיונות שהצגת.

evanescent

New member
העובדות האלה לא משנות דבר

בנוגע לדברים שאמרתי, הכל נשאר בעינו, והן רק מחזקות את ההנחה שהיא בדיכאון כעת ומוסיפות לה תימוכין.

evanescent

New member
מדובר כאן בבחורה

שמה שיודעים עליה זה בעיקר שכרגע היא סובלת מדיכאון, (במילים אחרות ידוע שהיא חוותה דיכאון לפחות פעם בחיים) ואתה מייעץ/מצדיק לעזוב אותה על סמך המידע הזה בלבד. איפה כאן בדיוק הכנסתי לך מילים לפה?

באז באז

New member
זה כל המידע שאנחנו יודעים

הוא יודע (אולי) מה הגורמים. הוא צריך לשאול את עצמו אם הנסיבות "מצדיקות" דיכאון או שאלה דברים שאנשים עוברים וצריכים להתמודד איתם - כלומר שאין סיבה שזה לא יקרה לה שוב. בכלל, יש אנשים שמועדים לזה הרבה יותר מאחרים - פעם אחת היא בדר"כ לא פעם יחידה. לא כל אחד יודע\יכול\רוצה לתפקד כמטפלת במערכת זוגית. הם יוצאים זמן קצר יחסית, זו בדיוק התקופה שהוא אמור להכיר אותה ואת החבילה שלה וצריך להחליט אם זה מתאים לו. כמו שזה נשמע זה לא שיש שם איזו אהבה ענקית שזה כל מה שעומד שם באמצע. בקיצור, כל מה שאני אומר, זה שזה בהחלט לגטימי להחליט שזה לא מתאים לו על סמך מה שהוא כן יודע (וחלק איתנו).

yotamix

New member
אני יודע את הדברים הבאים

1. בעיית בטחון עצמי שהיא מודעת אליה , עניינים מן העבר. 2. בעיית תעסוקה , מסיבות שלא אכנס אליהן כי לא רוצה כבר לשפוט אותה , נראה לי כבר מיותר לאור הבעיה הנוכחית - גם אם יש קשר. 3. היא לוקחת הכל על הכתפיים שלה גם עם מציעים עזרה. 4. היא לא מסוגלת להישאר דקה בבית ההורים ושם דווקא היא מתבצרת כיום ולא ניתן להוציא אותה החוצה. 5. רצתה לנסוע לתאילנד אבל עניינים כספיים מונעים ממנה (חוסר בעבודה , המחשבה שלמעט בייביסיטר אין לה מה להציע לשוק העבודה , העובדה שהיא ערה דירה ומשלמת גם שכר לימוד ולהשאיר כסף בצד לשאר החשבונות העתידיים לבוא - הכל מחסכונות מהצבא כי מהשחרור היא לעבדה כלל - למרות שהיה לה את הזמן). 6. כאשר היא לבשה מדים (סרן במיל' ) יכלה לעשות הכל והתמודדה עם מספיק דברים , אנחנו מכירים מהתיכון ומהצבא (חלק מהתקופה) , פתאום נראה שהמגמה התהפכה , אפילו במקצת. 7. אפילו ההתנדבות שלה במד"א , שתמיד עושה לה טוב - היא לא הולכת יותר , אפילו לא לבקר את החבר'ה בתחנה . 8. אני מנסה לדובב אותה ולהוציא אותה מהבית עם הדברים ששנינו אוהבים - התשובה היא תמיד "אשאר במיטה עם ספר" (ספרים שקניתי לה מתנה כי היא התבאסה שהיא לא יכולה להרשות לעצמה) . 9. היא קנאית בטירוף - אם כי היא אומרת שהיא מתונה איתי יותר מאשר הייתה עם חברים אחרים - בכל הקשור לקשרים שיש לי עם ידידות שלי. 10. זו לא מערכת יחסים ראשונה שלה עם גברים , שלא לדבר על שעם חלקם גרה והייתה איתם גם כמה שנים . לטענתה - פעם ראשונה שהיא במצב שכזה , שהיא לא מוצאת את עצמה ומרגישה כפי שהיא מרגישה. עשר עובדות שאני יכול למנות כרגע .

evanescent

New member
לדעתי זה לא לגיטימי על סמך

מה שהוא חלק איתנו. זה לא משנה אם אין שם אהבה ענקית. הוא היה איתה בקשר נורמלי (יש להניח) ארבעה חודשים ובמקרה קרה לה משהו בתקופה שהם בקשר. אם זה לא היה קורה כנראה שהוא היה ממשיך. חברים אמורים להפגין סולידריות כשבני זוגם נקלעים למצבים קשים ולא לנטוש בגלל זה, אחרת בעיניי הם לא ראויים לתואר חברים. אם ארבעה חודשים הוא ידע להנות איתה, אז צריך להיות לו כבוד לזה, ולא לעזוב רק כי פתאום היא נקלעה לצרה. אפילו אם נראה לו עכשיו שהקשר לא יתאים לו בעתיד, הוא צריך להשאר שם בתקופה הרגישה, פשוט כי הוא כרגע חבר שלה וקרה לה משהו. אין דבר כזה נסיבות שמצדיקות דיכאון וגם אם היו אף אחד לא היה יכול לקחת לעצמו את היומרה לקבוע מהן. על פי מה בדיוק הוא אמור לקבוע? על פי מה שהיה מכניס אותו לדיכאון ומה שלא? האם יש לו הזכות לקבוע לאחרים את הדברים שמותר להם להיות מדוכאים מהם על פי אמות המידה שלו? האם כל האנשים שווים, נולדו עם אותם נתונים, בעלי אותו עבר ואותו אופן חשיבה? האמירה הזאת מצדך מעידה על חוסר ידע והבנה בנושא הזה. מילא שאין לכם ידע והבנה בזה, זה קביל, אבל לא ברור למה למרות חוסר הידע אתם מרשים לעצמכם לקבוע כל מיני קביעות בנושא, שאינן מבוססות כמובן.

yotamix

New member
העובדות - רק בלי שגיאות הקלדה ../images/Emo13.gif

1. בעיית בטחון עצמי שהיא מודעת אליה , עניינים מן העבר. 2. בעיית תעסוקה , מסיבות שלא אכנס אליהן כי לא רוצה כבר לשפוט אותה , נראה לי כבר מיותר לאור הבעיה הנוכחית - גם אם יש קשר. 3. היא לוקחת הכל על הכתפיים שלה גם אם מציעים עזרה. 4. היא לא מסוגלת להישאר דקה בבית ההורים ושם דווקא היא מתבצרת כיום ולא ניתן להוציא אותה החוצה. 5. רצתה לנסוע לתאילנד אבל עניינים כספיים מונעים ממנה (חוסר בעבודה , המחשבה שלמעט בייביסיטר אין לה מה להציע לשוק העבודה , העובדה שהיא שכרה דירה ומשלמת גם שכר לימוד וצריך להשאיר כסף בצד לשאר החשבונות העתידיים לבוא - הכל מחסכונות מהצבא כי מהשחרור היא לא עבדה כלל - למרות שהיה לה את הזמן). 6. כאשר היא לבשה מדים (סרן במיל' ) יכלה לעשות הכל והתמודדה עם מספיק דברים , אנחנו מכירים מהתיכון ומהצבא (חלק מהתקופה) , פתאום נראה שהמגמה התהפכה , אפילו במקצת. 7. אפילו ההתנדבות שלה במד"א , שתמיד עושה לה טוב - היא לא הולכת יותר , אפילו לא לבקר את החבר'ה בתחנה . 8. אני מנסה לדובב אותה ולהוציא אותה מהבית עם הדברים ששנינו אוהבים - התשובה היא תמיד "אשאר במיטה עם ספר" (ספרים שקניתי לה מתנה כי היא התבאסה שהיא לא יכולה להרשות לעצמה) . 9. היא קנאית בטירוף - אם כי היא אומרת שהיא מתונה איתי יותר מאשר הייתה עם חברים אחרים - בכל הקשור לקשרים שיש לי עם ידידות שלי. 10. זו לא מערכת יחסים ראשונה שלה עם גברים , שלא לדבר על שעם חלקם גרה והייתה איתם גם כמה שנים . לטענתה - פעם ראשונה שהיא במצב שכזה , שהיא לא מוצאת את עצמה ומרגישה כפי שהיא מרגישה. עשר עובדות שאני יכול למנות כרגע .

yotamix

New member
רק לוודא משהו

"אפילו אם נראה לו עכשיו שהקשר לא יתאים לו בעתיד, הוא צריך להשאר שם בתקופה הרגישה, פשוט כי הוא כרגע חבר שלה וקרה לה משהו." זו לא צביעות בעינייך ? כלומר לראות שהיא תתאושש , תחזור לחיים הנורמלים שלה ואז לומר לה להתראות (בכל צורה שהיא) ? אני מפספס כאן משהו בוודאות

evanescent

New member
זו לא צביעות אלא התחשבות וסולידריות

אני כמובן חושבת שלא חכם ומוצדק אם רק לפי זה תחליט שהקשר לא מתאים לך, אבל אם כבר החלטת ואין מנוס מסיום, אז יותר מתחשב שלא תעשה את זה בתקופה שהיא כל כך רגישה ותהיה שם בשבילה בתור כבוד למה שהיה בינכם ולמה שהשקעתם אחד בשני עד כה, ולא פשוט תהנה ממנה כל עוד הכל טוב ותזרוק ישר כשלא.

yotamix

New member
אז ההישארות איתה מהנקודה הנוכחית

רק בגלל שכבר הצלחתי לדבר איתה , זה מתוך כבוד וסולידריות , שאר הזמן שחלף לא היה עקב כך ... קצת קשה לי לקבל את ההיגיון הזה . הרי בפועל מה שקורה הוא שהנושא מדיר שינה מעיניי, איכפת לי , היא כמובן לא יודעת שאני מנסה להבין ולטכס עצה . לא שאיכפת לי אם היא יודעת או לא , זו לא הנקודה , אבל וואלה .... צריך לשים את הגבול מתישהו , לא?

למעלה