אובד עצות

תשאל קודם לשלומה

תראה לה שאכפת לך ממנה (אולי היא באמת נמצאת בלחץ מהלימודים שקשה לה להתמודד איתו) ואז תגיד לה שאתה מרגיש ריחוק בזמן האחרון ותן לה להמשיך לדבר..

yotamix

New member
היא כבר מזמן לא בלחץ של לימודים

וגם המעבר דירה שלה הסתיים . זה מוזר ,אני תחת יותר לחץ ממנה ואני הבעייתי כאן

אתה מצפה שאני אנחש מה עובר עליה?

היא אמורה להיות חברה שלך.. אתם אמורים לדבר כשמשהו לא בסדר! אתה רוצה לפתור את הבעיה הזאת או לא? למה לחשוב יותר מידי? לך אליה ומה שיקרה- יקרה..

yotamix

New member
אני מחפש את נקודת ההתחלה לשיחה כזו

אני לא מצפה שתנחשי כלום

תנסה ליזום מגע ואם היא נרתעת

אז תשאל אותה מה קרה ותגיד לה שאתה מרגיש ריחוק בזמן האחרון..

../images/Emo45.gifאפילו בלי ליזום מגע

פשוט להגיד - אני מרגיש שאת מתרחקת ממני בזמן האחרון.. ולתת לה להמשיך

yotamix

New member
אז הנה מה שהיה שם

אז היא בדכאון , לא מוצאת את עצמה , לא קשור אלי , אין לה מה לומר לי , אין הגינות לדעת אם לשחרר או לפחות לומר לי משהו אחר , לא אמרה אם הקשר הזה חשוב לה או לא - לא חושב שבכלל הייתי צריך לשאול את השאלה הזו כי בשלב הזה זה היה אמור להיות ברור מאליו . נסעתי מבולבל , חזרתי מבולבל עוד יותר

luminary

New member
למה אתה מבולבל?

אין שום קשר בין דיכאון לבין ידיעה אם רוצים או לא רוצים להיות בקשר רומנטי עם מישהו. לדעתי זה אפילו להפך, דווקא כשבן אדם בדיכאון ולא מוצא את עצמו אז נוטים לבקש חיזוקים ותמיכה מהבן זוג. לפי מה שתיארת, הבחורה נרתעת מלהתנשק איתך, לא רוצה לשכב איתך, לא רוצה להיפגש איתך, אין לה מה להגיד לך, אין לה דיעה בקשר לפרידה. בכנות, מה עוד אתה צריך? זה לא נשמע כאילו הקשר איתך משמח אותה או יעזור לה לצאת מהדיכאון, אז עדיף לך כבר להיות "האיש הרע" ולסיים את הקשר, במקום לתת לזה להיגרר הלאה כששניכם סובלים מה המצב.

NapAnp

New member
../images/Emo66.gif חולק על דעתך

חשוב לדעת שלא כל אחד מגיב באותה הצורה בכל מצב נפשי . יש המבקשים ליצור ריחוק כי כך הם מתמודדים. הבעיה פה היא תקשורת ופגם משמעותי ביכולת לשתף. התוצאה היא ריחוק , אי חשק מיני ויכולת מוגבלת ליצור מגע כלשהו. אני חושב שאת זה צריך לקחת בחשבון פותח השירשור . בן זוג צריך להיות שם בשבילה גם בזמנים קשים כגון זה , כמובן במידה וההנחה שלי נכונה והם באמת אוהבים בצורה הדדית.

yotamix

New member
לא שאלתי אותה ישירות

אם היא אוהבת אותי ו/או איכפת לי כי נראה לי שגם ככה היה לה קשה

yotamix

New member
אני לא יודע אם אין קשר

אתה מציג כאן עמדה של "תהיה הרע , כדי שזה יעזור לה לצאת מזה". מעניין . איך הגעת לזה?

luminary

New member
תגובה

לא אמרתי שהפרידה בינכם תעזור לה לצאת מזה, אלא שלא נראה כאילו הקשר בינכם עוזר לה ותומך בה. צריך גם להתייחס לפרטים, אתם לא זוג שנשוי 20 שנה עם משבר גיל המעבר, כולה חצי שנה ביחד.. תשמע אני לא מכירה אותך ולא אותה, אבל אני חושבת שדיכאון או לא דיכאון, בן אדם צריך להיות מסוגל להביע רצון להיות בקשר זוגי. אם היא לא יכולה "לטרוח" לעשות את זה, זה אמור להגיד לך הכל. כנ"ל לגבי הסקס, אם אחרי 4 חודשים של קשר מישהי לא רוצה לשכב איתך יותר, זה לא סימן טוב. זה שהיא אמרה שהיא בדיכאון, לא אומר שזה ההסבר האמיתי. היא לוקחת תרופות? הולכת לפסיכולוג? יש לה היסטוריה כזאת? ניסיונות התאבדות בעבר? אני יכולה להגיד שהרבה פעמים כשנגיד לא הייתי מעוניינת במישהו הייתי ממציאה משהו בסגנון של "זאת מין תקופה כזאת... אני לא סגורה על עצמי... לא יודעת מה אני רוצה" בלה בלה בלה כשלא היה לי נעים לדחות ישירות את הבן אדם. ככה שלא ישר צריך להיבהל שאתה תיפרד ממנה והיא תתאבד או משהו כזה, מה שאתה צריך לעשות זה להתגבר על כל האי נעימות, ולהבין מה בדיוק היא רוצה, ולדרוש ממנה להביע איזו עמדה ברורה לגבי הקשר שלכם, ובנוסף להחליט מה בעצם אתה רוצה. גם העובדה שאתם לא מסוגלים לתקשר בצורה כנה ועמוקה אחרי חצי שנה, היא לא כל כך חיובית.

yotamix

New member
נכון , המצב גרוע

לא , אין תרופות . לא , לא היית היסטוריה של דכאונות . מצבי רוח יש לכולם. אולי היא מגזימה עם התיאור של הדכאון . אני שונא , אבל שונא את מה שאת מציגה - את הדחיה בעקיפין. זה ביזיון מאין כמוהו , אני מעדיף שכמו שיגידו לי את האמת לומר את האמת. ההמצאות האלה זה אחד הדברים הכי מגעילים שיש . אבל כן , אני צריך לשים אותה בפינה ולדרוש תשובות , זה נכון.

yotamix

New member
אתמול היא נרתעה מלנשק אותי

לפני שעזבתי עם אחיה לבילוי . שלשום היא גם סירבה , לשנינו , ליציאה . ריחוק זה לא מילה .

yotamix

New member
יותר ממה שאתה חושב

אם היא לא חושבת על פתרון בגלל ההתכנסות העצמית הזו והניתוק ואני מתחבט עם עצמי ועם אנשים כאן בפורום , שלא לדברים על חברים קרובים (חלקם משותפים) , אז ראה איזה פלא - גם לי קשה. נכון,אנחנו אנשים שונים , מתמודדים שונה עם דברים שקורים לנו. לי קשה שלא מדברים איתי ולא משתפים - גם אם אני לא יכול לעזור.

yotamix

New member
I DID

זה מה יצא : זה בכלל לא קשור אלי , היא בדכאון ולא יודעת למה. שעה וחצי ניסיתי לדובב , לנסות להוצאי אותה , כלום. לא יודע אם אני מסוגל להמשיך ככה.

למעלה