אובד עצות.

NightWish2

New member
אובד עצות.

לאחר מחקרים דיי עמוקים, וכמה עצות שלכם לפני כמה ימים- אני עדיין מאוד מבולבל. ישנם המון דגמים, המון חברות ואני לא מצליח להינעל על דגם מסוים. להזכירכם- הדרישות הן בעיקר סרטים, מוזיקה, אינטרנט, תכנות (הרצת אפליקציות בשפות השונות..). התקציב- עד 5K רצוי עם אחריות. שאלות נוספות- 1. כמה זמן עבודה אמורה בממוצע להחזיק סוללת 6 תאים ? 2. איך אני בודק את נושא האחריות לגבי הנייד? (איפה היא נעשית, האם זה מקום אמין שיתן לי מענה סביר לתקלות חומרה וכ"ו) 3. האם מומלץ לרכוש דרך האינטרנט (במידה והמחיר אטרקטיבי כמובן.) או דרך מקום מסוים? *אשמח לחו"ד על המחשבים הבאים: http://www.ktl.co.il/product.asp?productid=1365&afid=1036 http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=4320 תודה מראש, אשמח לכל דעה ו/או המלצה.

שמע

אתה יכול לקנות בחמש אלף שקל נייד די טוב. אם אתה מקבל אותו עם XP או מתכוון להריץ עליו XP אז כל מעבד יעשה את העבודה. לי למשל יש סלרון M בנייד ו XP ואני מאוד מרוצה. לעומת זאת , אם תריץ עליו ויסטה, יתכן מאוד שמחשב בעל מעבד לא חזק, לא יעמוד במעמסה, גם אם היישומים שלך בנייד הם קלילים וגם אם יש עליו מן מדבקה שהוא VISTA CAPABLE.

NightWish2

New member
אוקי.

ודעה על הניידים שבקישורים? האם הם יעשו את העבודה? ושאלה נוספת- מה משמעות האות T והמספר שלאחריה הצמודים לפירוט אודות המעבד? תודה.

NightWish2

New member
וואי, זה סידר לי קצת את הראש.

ובמשפט אחד, מה ההבדל בין Core dual לcore 2 dual?

kobi 23

New member
תשובה

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ForumFAQAnswer.asp?id=1372&QID=19272

Aviraman

New member
איזה מעבדים מחזיקים VISTA?

כמה חזק צריך כדי שהויסטה יעבוד חלק?

ויסטה לא תעבוד חלק בשום מצב

כך אני מאמין לפחות ואני מתייחס לויסטה הנוכחית (כלומר לא לעדכונים עתידיים ). זאת מערכת עם באגים מובנים ללא קשר ל-אי התאימות שלה לשוק התוכנות הקיים.

kobi 23

New member
הויסטה בעייתית משהו

בנייד שלי שהוא חזק יחסית 2 ג'יגה, כרטיס מסך X1400 והיא פשוט עיצבנה. בנייח לעומת זו היא הייתה מצויינת ולא קרסה לי אפילו פעם אחת. אבל החלטתי לחזור לחיקה החם של XP מסיבות אחרות (תאימות למצלמת רשת וכו') אני לא רואה שום סיבה להתקין ויסטה במחשב נייד. תופסת הרבה מקום בדיסק, מבזבזת משאבים חינויים , מבזבזת סוללה , ועוד. לא מתאימה למחשב נייד כלל

RoyBO

New member
דווקא אני רואה הרבה סיבות כן להתקין.

תמיכה ב-DX10 SM4, ממשק ארו. שמע הכל תלוי בחומרה שלך. יש ניידים שמחזיקים יפה מאוד את הויסטה. יש HD היום של 160GB ברוב הדגמים, יש אפילו 200GB 7200RPM שיצא לשוק לאחרונה.

Aviraman

New member
במקרה ואני רוכש את אחד המחשבים הנ"ל

אפשר לבקש מהספק פשוט לא להתקין על את הויסטה? או שההסרה צריכה להעשות בבית? מסובך להסיר ויסטה בכלל?

bar666xp

New member
מערכת הפעלה לא מסירים... מפרמטים...

את הHDD {דיסק קשיח}. לגבי מערכות הפעלה OEM יש בדר"כ אפשרות להזמין את רוב הדגמים אאל"ט עם XP. בעיקרון DELL העולמית מאפשרת לרכוש ללא מערכת הפעלה כמעת את כל הדגמים {בארץ מנסים כמה שפחות לאפשר זאת מסיבה לא ברורה בעליל}. MSI אאל"ט גם {אבל אני לא ממש מהממליצים על MSI}. לנובו לדוגמה בארה"ב ובאירופה החזירו פיצוי כספי לאנשים שהסירו את מערכת ההפעלה כלומר הכניסו CD לינוקס {במקרים שאני יודע עליהם} ופירמטו ללא הפעלת הWINDOWS אפילו פעם אחת {בארץ אני בספק שתקבל זיכוי אולי אם זה יגיע לבית-דין}. בקיצור מה שאני ממליץ זה לדרוש בהזמנה את המערכת הפעלה הרצויה {אם XP או ללא/FREE-DOS}... ולהעמיד זאת כתנאי לרכישה.. לא מקבל מה שאני רוצה לא קונה.. אם הישראלים יעילו פעם אחת את הכח הצרכני כל חברה מטרתה בראש ובראשונה למכור, להרוויח כסף.. ככל שההכנסה יורדת = פחות רווחים = לחץ על החברה לפנות אל הלקוח הפותנצילי ולבדוק מה גורם לו לא לרכוש תהיה בטוח שירידה במכירות של כל מוצר לא רק מחשבים ניידים בצורה חדה מבהילה את הנהלת החברה.

NightWish2

New member
זה ממש חשוב לי.

אני אשמח אם יודעיי דבר יתנו דעתם בעניין...

Jan22

New member
אוקיי

ראשית כל תמיד עדיף לקנות מול חנות ממשית ,כדי שתדע לאיפה להגיע במידה ובאמת תצטרך משהו. בכל אופן ,לרוב החנויות כיום יש אתר וניתן לרכוש דרך האתר ,ובאותו אופן אתה יכול לגשת לחנות ולרכוש דרכה. *6CELL מחזיקה 3וחצי שעות לפי הוראות יצרן ,אבל זה לא מה שקורה בשטח. עיקרון פשוט - הזמן שהיא מחזיקה תלוי באפליקציות שאתה מריץ. למשל אם תריץ משחק שעובד על דיסק ,או תפעיל WIRELESS ,או תראה סרטים (מוסיקה פחות מהותי) ..כל אלה יישומים שדי טוחנים את הסוללה. *אחריות - יש סוגים שונים של אחריות. יש אחריות כללית על כל הנייד ,ויש אחריות על חלקים מסוימים (חומרה מסוימת). בכל אופן ,מעטות מאוד החברות שנותנות אחריות על חלקים שבורים שאתה שברת ,בין אם בכוונה ובין אם לא (שברים - אין אחריות). לנובו אני יודע שנותנת אחריות כללית. דל גם כן ,אבל יש לה דגמים שמקבלים אחריות על חלקים ספציפיים. בנוגע לדגמים ששאלת עליהם - אלה דגמים שנמכרים לא מעט בישראל. דגמים מצויינים שהוכיחו את עצמם .בכל אופן מדובר באותו המפרט פחות או יותר ,כרטיס מסך זהה מבחינת יכולות ,מעבד 32BIT קור דו (שהוא בסדר גמור לדרישות שלך) ושאר חומרה שולית. מה עדיף ? באמת ששניהם טובים ,אולי השאלה צריכה להיות מבחינה המאסיביות ,שהדל קצת פחות חזק...

NightWish2

New member
טוב, אז רכשתי לבסוף :)

רציתי להודות לכולכם על העזרה והאדיבות

למעלה