אובדת עצות

יפעתל

New member
אובדת עצות

שלום, שמי יפעת, בת 26, עו"ד שטרם נכנסה למקצוע. לימודי המשפטים הילכו עלי שיעמום כבד וסיימתי אותם "רק כי התחלתי" או כי הייתי פחדנית מדי לעזוב... כרגע אני מובטלת ומבולבלת עד כאב. במהלך הסטאז' הייתי בייעוץ תעסוקתי של אונ' ת"א (כולל בחינות שונות) ויצאתי בלי תשובות. כל יומיים בערך אני חושבת על מקצוע חדש שאולי מתאים לי (ואולי לא). החל מיעוץ משפטי לארגוני נשים, דרך לימודי תואר שני בייעוץ ארגוני, המשך בקונדיטאות וכלה במתן ייעוץ תזונתי ... אני מפחדת מאוד לעשות עבודה בינונית או להיות לא מוצלחת (חלק מהסיבה שלא אהבתי את לימודי המשפטים - לא הברקתי בהם) ומפחדת בכלל להתחיל לעבוד במשהו בגלל זה. הייתי שמחה להתחיל לעבוד ולא שוב לברוח ללימודים, שזה הכי קל בשבילי... אני מרגישה שאני ב"לופ" ולא מצליחה לצאת ממנו. מה עושים? תודה.

הסבה מקצועית

הלואי והיתה לי "תשובת קסם". את מתארת מצב של חשש ובלבול בהקשר לבחירה המקצועית. למרות ההתנסות הקודמת ביעוץ, נראה לי שכדאי שוב לפנות ליעוץ ע"מ לברר לעצמך במה את יכולה להצליח, ולא פחות חשוב - מה עוצר אותך מלהביא את יכולותיך לידי ביטוי מלא וכיצד ניתן להתקדם לקראת קריירה מוצלחת. לא בהכרח שהתשובות תהיינה פשוטות, אבל אפשר לשער שיסייעו לך לצאת מה"לופ". אפשר לחזור ליועץ שראית בעבר או לפנות למקום שאינו מכיר אותך. לכל דרך יש ה"+" וה"-" שלה. בכל אופן לא כדאי להישאר בקריירה לא מתאימה. אנשים רבים עושים שינוי מקצועי ומצליחים מאד.

למעלה