אובדת עצות

אובדת עצות

אני בוגרת ממר"ם, שרתתי 4 שנים בתור תוכניתנית. השתחררתי והחלטתי שנמאס לי ממחשבים ושאני רוצה לעשות תואר במשהו אחר. עברתי על כל התארים הקיימים בערך והדבר היחיד שנראה לי מעניין היה מדעי המוח (ביולוגיה פסיכולוגיה). הבנתי שזה תואר קשה ושממש אין מה לעשות איתו אז החלטתי ללכת על ביוטכנולוגיה באונ' ת"א. התחלתי ללמוד בחודש שעבר והבנתי שהתואר שאני אקבל הוא בעצם תואר בביולוגיה (בדגש על ביוטכנולוגיה), ואין בו בעצם שום יתרון על תואר בביולוגיה בקבלה לעבודה או לתואר שני וכו'. והתואר הזה הרבה יותר קשה ועמוס מתואר בביולוגיה..... אני מרגישה שעשיתי טעות בבחירה שלי, אני די סובלת בהרצאות כמו פיסיקה, מתמטיקה, כימיה. זה פשוט לא מעניין אותי. וגם ביולוגיה לא מספיק מעניין אותי.. ושמעתי מאנשים שאין כמעט תעסוקה גם בתואר שני בביוטכנולוגיה... ניסיתי לחשוב על משהו אחר שכן יעניין אותי שאני אולי אוכל לעבור אליו, והגעתי למסקנה שהתואר היחיד שיש בו קורסים שמעניינים אותי הוא פסיכולוגיה. הבעיה היא שאני בערך הבן אדם האחרון בעולם שמתאים לו להיות פסיכולוג. חשבתי אולי ללמוד את זה לשם העניין ולהמשיך לעסוק במחשבים למרות הכל. אבל אני לא יודעת אם זה שווה את זה. רציתי לשאול אם יש תעסוקה אחרת עם תואר ראשון או שני בפסיכולוגיה מלבד טיפול באנשים? והאם כדאי לי להמשיך בביולוגיה עם דגש על ביוטכנולוגיה, או שעדיף לעבור לביולוגיה.. תודה..

Kiru

New member
בתואר שני בפסיכולוגיה

יש הרבה התתמחויות. חלקן, כמו פסיכולוגיה אירגונית, קוגניטיבית ועוד, לא קשורות בכלל בטיפול. לגבי תואר ראשון בפסיכולוגיה – הוא לא מקנה מיקצוע, אבל יש כמה "נישות" שבהן הוא יכול להועיל, בעיקר בתוספת לימודי תעודה מתאימים. חלקן דווקא טיפוליות במידה זו או אחרת. בקשר לביולוגיה, אני אישית לא הייתי ממליץ לך להישאר בתואר שלא מעניין אותך (אלא אם את בטוחה שהעבודה שונה מהלימודים, והיא דווקא כן תעניין אותך). לעומת זאת קחי בחשבון שזה רק הסימסטר הראשון, שכולל בעיקר מבואות למיניהם. הייתי ממליץ לך להתייעץ עם בוגר ביולוגיה או סטודנט מתקדם, כדי שתוכלי לדעת אם בהמשך החומר מעניין יותר.

התלבטות

פסיכולוגיה (כמו הרבה תחומים אקדמיים) היא כותרת גג להרבה מאדתת תחומים . כל תת תחום כזה מוביל לעיסוק שונה . יוצא מכך שלעיתים תמצאי פסיכולוגים שמבחינת מאפייני ותכני עבודתם קרובים יותר למקצועות אחרים (פיזיולוגים למשל) מאשר לתחום אחר בתוך מקצועם. ראשית ישנם תחומי מחקר בהם אין עוסקים בטיפול כזה או אחר באנשים אלא בחקר תהליכים- תהליכי חשיבה, למידה, זכירה, תהליכים פסיכופיזיולוגיים, פסיכומטריקה ועוד ועוד. ישנם עיסוקים יישומיים שאינם עוסקים בצד הקליני-טיפולי באנשים. למשל תחום היעוץ הארגוני , תחום מיון והערכת מועמדים לעבודה ועוד ועוד. השאלה היא אם תחומים כאלה מענינים אותך. רבים מאלה שפנו ללימודי פסיכולוגיה מתאכזבים מלימודי התואר הראשון דוקא משום שאינו קליני כמו שציפו אלא עוסק בתחומים עיוניים מסוג אלה שהוזכרו קודם. תואר ראשון בפסיכולוגיה אינו מקנה מקצוע. עיסוק בפסיכולוגיה מחייב תואר שני לפחות. במידה רבה זה נכון גם לגבי ביולוגיה וביוטכנולוגיה. באשר לשאלתך אם להמשיך בביוטכנולוגיה אין לי מספיק ידע עליך כדי להביע עמדה בצורה רצינית ואחראית. אני רק יכול לומר שלימודים צריכים בגדול להיות מהנים ולא מענים...

למעלה