אובדת עצות

אובדת עצות

נראה לי שמצאתי דולה מתאימה, במחיר סביר, קרובה לבית, נותנת גם טיפולים לפני ואחרי הלידה כלול בתשלום.
אלא מה ?
אני רוצה ללדת בתה"ש ומכירים אותה שם והיא אמרה שלפני 4 חודשים העיפו אותה מחדר לידה שם

התקשרתי לבית החולים. אמרו לי שרשמית אסור להכניס דולות, שמעשית הם לא שוטרים, אבל זו שענתה לי אמרה שהיא לא יכולה לתת לי מכתב רשמי על זה וכמובן לא יכולה להתחייב למה יקרה בפועל כשאגיע. מה לעשות ????
 

savvysunflower

New member
העיפו אותה בגלל משהו אישי, או בגלל הנוהל?

מישהו צריך לעדכן אותם שעפ"י משרד הבריאות (אם לפרט: ד"ר סימה רייכר, מנהלת המחלקה להנחיות מקצועיות במשרד הבריאות), אסור להדיר מלווה מחדר לידה רק מעצם מקצועו:

http://www.leida.co.il/page.asp?id=99137

אולי מישהו צריך להביא את חידוש הנוהל האפלייתי הזה בתה"ש לתשומת לבה של ד"ר רייכר.
 
בגלל הנוהל

ובגלל שמכירים אותה אישית וידעו שהיא דולה ולא "חברה".
ילדתי בעבר בתה"ש ואני רגועה שם מקצועית. לכן אני מתוסבכת עכשיו
 

savvysunflower

New member
השאלה מה יותר חשוב לך

האם את מעדיפה ללדת בבית חולים בו את מרגישה רגועה, בו ילדת בעבר, שיש לך בטחון במקצועיות שלו... אבל עם הדאגה שאולי לא יאפשרו לך ללדת עם המלווה שבחרת ושמתאימה לך? או האם את מעדיפה ללדת בבית חולים אחר, לא מוכר, שאת לא ממש מכירה מבחינת מקצועית... אבל שמאפשר לך ללדת עם המלווה שבחרת?

אני חושבת שמדובר פה בשאלה יותר גדולה מ"האם יעיפו אותה או לא". מדובר בגישה של בית חולים, כלפי היולדת וחופש הבחירה שלה והצרכים הבסיסיים שלה במהלך הלידה. בעיני הנוהל הזה מגלה גישה שמתעלמת בכל הנ"ל במקרה הטוב, ומזלזלת בהם במקרה הרע. שלא לדבר על חוסר הבנה מוחלט לגבי התפקיד של דולה, ומכך--חוסר הבנה מוחלט בצורך הבסיסי של יולדת בתמיכה מתמשכת ממישהי שהיא מכירה מראש ומרגישה איתה בנוח. כמובן, עצם זה שהנוהל הזה קיים לא בהכרח מעיד על אנשי המקצוע הספציפיים שיקבלו אותך ויסייעו לך במהלך הלידה. אבל זה כן מעיד על האופי של המוסד בו הם עובדים, וזה משפיע על ההתנהלות שלהם.

השאלה היא האם זה מפריע לך או לא.

לדעתי כדאי לבדוק את בתי החולים האחרים באזור ולראות איך את מרגישה בהם. לא צריך לסגור על כלום, רק לגשש ולבדוק. יש בתי חולים מצויינים אחרים במרכז.
 
נכון. זו בדיוק הבעיה

כנראה שאין לי בעיה עם הגישה הכללית של הצוות כי בכ"ז ילדתי שם בעבר ומהבחינה הזו אין לי בעיה לחזור לשם שוב. ברור לי שהנוהל הזה נובע משיקולים פוליטיים וכוחניים מול משרד הבריאות וכד'. כן יש לי בעיה להישאר "לבד" (אמא שלי לא יכולה ללוות אותי, אין לי אחות ובעלי לא יעזור מהבחינה הזו כי אני צריכה תמיכה "נשית". בפעמים הקודמות כן לקחתי דולה/מיילדת משלהם כך שבחדר הלידה לא "נשארתי לבד")
אני בודקת אלטרנטיבות כמו מעייני הישועה. שמעתי דברים טובים אך אני לא יודעת מבחינה מקצועית (כן רוצה להיות מוכנה ל worst case scenario ומוכנה לשלם על זה). אם אלד שם אני תוהה אם כדאי לקחת רופא ללידה (שזו בעיה מצד אחד כי אולי זה גורר התערבויות. מצד שני, מראיון שמצאתי באינטרנט עם ד"ר חן הוא נשמע לי פחות התערבותי (ובדקתי, והתעריף קבוע גם עבור ניתוח, אז לפחות אין לו אינטרס להגיע לניתוח וכד') אז אולי כדאי אותו. אשמח לשמוע ממי שמכירה אותו או יכולה להמליץ על רופאים אחרים שם (לצערי מיילדת פרטית כבר א"א לקחת שם).
ואם אני לוקחת רופא ללידה - האם כדאי בנוסף גם דולה ? (הבנתי שיש שם דולות מתנדבות שמסתובבות בין החדרים, אולי זה כן יספיק אם יהיה גם רופא בחדר ממילא?)
 

savvysunflower

New member
מבחינה מקצועית, כדאי שתדעי

שסטטיסטית, יש פחות סיבוכים והתערבויות בלידות עם מיילדות מאשר עם רופאים, ללא שיפור בתוצאות. כלומר, לידה אינה בטוחה יותר עם רופא מאשר עם מיילדת, כשמדובר בלידה בסיכון נמוך--להיפך.

זה נכון שבמעייני הישועה יש פחות מענה למצבים חמורים--צורך בטיפול נמרץ ליילודים וכד', ואם היית יולדת בסיכון גבוה הייתי אומרת שיש טעם לוודא שבבית חולים בו את יולדת יש מענה כזה. אבל הסיכויים שתזדקקי לטיפול ברמה הזאת שואפים לאפס. ולידה עם רופא לא תשפיע על זה לכאן או לכאן, כי לרופא מיילד אין את הידע ואת הציוד של רופא יילודים שמטפל בפגים וביילודים עם בעיות חמורות, וממלא הוא יצטרך להביא רופא כזה אם יש בעיה. אם אני לא טועה, לרופא מיילד יש בדיוק את אותם כישורי החאייה שיש למיילדות.

צריך גם לקחת בחשבון שהליווי הזה הוא לא סתם פינוק. תחושת הבטחון והשלווה שלך משפיעה באופן ישיר על מהלך הלידה. צריך להציב את הסיכויים הקלושים שתזדקקו לטיפול נמרץ מול הסיכויים שהלידה תשתבש בעקבות הקושי וה"לבד" שלך.

אבל אולי אפשר לשמור את העוגה וגם לאכול אותה. מה עם ליס? אם אני לא טועה, גם להם יש מענה ברמה הגבוהה ביותר, והם מאפשרים כניסה של דולות, ולאחרונה אפילו יש כיוון של התרככות והכלה ללידות טבעיות.
 
אני יודעת

הבעיה היא שאין מקום (חוץ מלניאדו שאני לא רוצה) שבו אפשר לקחת מיילדת פרטית. ומיילדת "רגילה" לא נמצאת איתי כל הזמן. הרופא הוא בשביל שאם ח"ו יהיה צורך בניתוח - אני אדע שזה רופא עם נסיון שאפשר לסמוך עליו (שיתפור טוב, או אני-לא-יודעת-מה שישפיע על ההחלמה וכו').

באמת השאלה שלי היא לגבי טיב הטיפול-נמרץ-ילודים וכד'. איך אפשר לברר דבר כזה ? יש לך מושג?

השאלה היא כמה ריאלי זה באמת שאני אשאר לבד. היא אמרה שסילקו אותה לפני 4 חודשים. אולי זה היה ממש אחרי שהוציאו את ההוראות החדשות ובגלל זה היו קשוחים? כי עכשיו כל מי שאני שואלת שם אומר ש off the record הם לא שוטרים. אז אולי אני סתם לחוצה והסיכוי שאשאר לבד הוא קטן ?
 

savvysunflower

New member
הבנתי

לגבי טיפול נמרץ, נראה לי שכדאי לשאול בפורום הריון בסיכון.

ולגבי כמה זה ריאלי... אין לי מושג. יכול להיות שזה היה בתקופה שסגרו את מרכז הלידה הטבעי והם עשו הרבה "דווקא". מקווה שאחרות יבואו וישתפו בנסיונן בתה"ש בחודשים האחרונים...
 

buzhietta

New member
הייתי בתל השומר החודש. הם ידעו שאני דולה, אני

לא משקרת לגבי המקצוע שלי וגאה בו (על אף שלא באה עם דגל שרשום עליו שאני דולה
)
מצאתי את דרכי ללב המיילדת, שנראתה מאד קרירה בתחילה.
שוב, זה עניין פרסונלי, וככזה - זה הופך לעניין של מזל בלבד.
וזה - כגישה - מעצבן.
 

buzhietta

New member
בלת"ק - רק הידיעה שהם מעיפים מישהו שבא איתי

כי כתוב איפשהו, מבלי להתחשב בנסיבות (למשל - העובדה שאת לבד...) - היא מבחינתי מספיק בשביל לשלול לידה בבית חולים כזה.
כמו שחמניה המקסימה כתבה לך - זו התעלמות ברורה מהצרכים הפשוטים והמהותיים של היולדת בבטחון, בליווי רציף, בתמיכה רציפה.
מצד שני - הייתי מנסה לרדת לשורש העניין, כיוון שיש דולות שמגיעות לבית חולים בגישה קצת קרבית, זה עניין של חומר אנושי כמו בכל דבר. אני אישית מכירה כמה שמבחינתן זה אתגר "לשבור" את הצוות. בעיניי זה לא חכם.
אל לנו לשכוח שאנחנו מתארחות בבית החולים, ומלוות אישה שהחוויה שלה חשובה יותר מכל דבר אחר.
אני יכולה להגיד שמהנסיון שלי ושל היולדות שלי - ליס הוכיח את עצמו כבית חולים מקצועי ביותר, חיובי ביותר לדולות וללידות טבעיות. זה נכון שגם שם, כמו ברוב בתי החולים, יש כמה מיילדות לא סימפטיות שמוצאות את דרכן לחדרים שלא להן - אבל ברוב המקרים זה לא קורה ובמקרים קיצוניים יש ליולדת את הזכות לבקש להחליף מיילדת. לא מאחלת לאף אחת להגיע למצב הזה. מצב לא נעים לכל הצדדים.
בכל מקרה - תל השומר הוא בית חולים מצוין, אבל הגישה שלו פחות פתוחה וזה מבאס.
ממליצה בחום על ליס. מורידה מהמשוואה את מעייני הישועה בגלל החששות שציינת.
בהצלחה, בכל דרך שבחרי בה!
 
אני לא מסכימה עם הקביעה שלך על ט"נ ילודים

ט"נ ילודים במעייני הישועה מטפלת באותו סדר גודל של לידות כמו בתה"ש
זה בית החולים שמקבל הכי הרבה לידות באזור המרכז והפגיה שלהם גדולה, חדישה ועם צוות בכיר שכמעט כולו עבד בעבר בתה"ש
 

savvysunflower

New member
טוב לדעת.

מה שכתבתי היה עפ"י מה ששמעתי בעבר, יכול להיות ששמעתי מידע לא נכון או שמשהו השתנה מאז.
 

ט ו ש ה

New member
סליחה, למה "פחות מענה"?

יש אצלנו טיפול נמרץ ילודים
יש אצלנו פגיה מתפקדת ומצויינת
יש לנו צוות רפואי בכיר ומעולה (שעבר אלינו בחלקו מתה"ש וחלקו מלניאדו)
המצבים היחידים שבהם אנחנו לא מטפלים אצלנו וממליצים מעבר לבית חולים אחר הוא במצבים קרדיולוגיים עובריים מורכבים, כי אין לנו בצוות כירורג קרדיולוגי ON CALL. למעט זה, ןאןלי עןד שנייפ שלושה תסריטים ברמה הזאת - מטפלים אצלנו בהכל.
 

ט ו ש ה

New member
ומדגישה שוב -במעייני יש אחלה טפ"נ!


ובאמת, לא ברור לי מאיפה מגיעות השמועות האלה שאין לנו פסיליטיז לטיפול בילודים.
בית החולים עם הכי הרבה לידות באיזור המרכז (יותר מתה"ש...אגב...) - בלי טיפול נמרץ, נשמע למישהי הגיוני???
בחייאת.
 

Nicki

New member
יכולה להעיד ממקור ראשון

ש"בילינו" בפגייה של מעייני 24 שעות ארוכות, והצוות שם מדהים, רגיש, אנושי וסבלני, ומעל לכל - סופר מקצועי.
 

savvysunflower

New member
אין לי מושג מאיפה השמועות

אני רק משקפת את מה ששמעתי, תודה לשתיכן על התיקון.
 

Pt78

New member
תוכלי לפרט על התסריטים הנוספים?

מעניין לדעת אם זה משהו שאפשר לחיות איתו כמו הסיבוך הקרדיולוגי הזה..
 

ט ו ש ה

New member
לא ממש

זה תלוי מקרה, ומדובר במקרים נוירולוגיים וקרדיולוגיים שהיו מועברים מכל בית חולים או לבלינסון (שם מאד חזקים בקרדיולוגיה עוברית) או לתה"ש (שם יש MRI ילדים, למשל).
בקיצור - מקרי קיצון.
 
במקרים כאלו מעבירים לבי"ח אחר, בדיוק כמו

שעושים כשיש פגיה מסוימת שסגורה (בעקבות זיהום וכד') ואת כל הפגים מעבירים לפגיה אחרת.
 
תשמעי

מכרה שלי הגיעה לבי"ח בחיפה עם ירידת מים בשבוע 35. לא אסון אבל צריך פגיה... ויש פגיות נפלאות בחיפה.
לא היה מקום בשום פגיה בטווח שבין נהריה ללניאדו. העבירו אתה לאיכילוב והיא ילדה שם
כך שהעברה היא לא אסון והיא קורית אבל זה חריג
 
למעלה