אובדת עצות

losing my mind

New member
אובדת עצות

שלום
בת30 בזוגיות עם בעלי 12 שנעם מתוכם בערך 5 נשואים עם 2 ילדים
בסהכ חי הנישואים טובים יש ימים יותר טובים ופחות. הרבה דברים טובים יש להגיד עליו אך יש לי בעיה ענקית איתו שאני לא יודעת איך להתמודד איתה. ברגע שמישהו פוגע בו לא משנה מי הוא הופך לאדם רשע ללא גבולות זה נראה כאילו משתלט עליו רוע בלתי נשלט וזה פשוט קשה לי לראות.לדטגמה אתמול מישהו העיר לו על משהו בכביש בצורה מנומסת יחסית והוא צעק לו טמבל תחזור לקבר כשהאדם היה נראה באזור ה 60. במקרה אחר כשמישהו נסע לידו בצורה לא בטוחה כשהוא היה על אופנוע הוא שבר לו את המראה הצדדית עם הרגל.. יש לי עוד המון דוגמאות למקרי נקמנות שהוא עשה אבל בטח הבנתם את הכיוון. נכון לעכשיו יש לי בעיה איתו , הוא החליט שמבן אדם שאוהב סדר אפשר להגיד בגבול הפדנט הוא מפסיק לטרוח ואחרי 12 שנים שאנע מכירה אותו ככה הוא החליט שנמאס לו לסדר אחריי ולאסוףאת הבאלאגאן שלי (יש לי הרגל רע לשים דברים על השולחן מטבח וזה היה ממש מעצבן אותו אבל אני היחידה שדואגת לתחזוקה היומית בבית וכל מי שבא אלינו תמיד אומר איך אני מצליחה לשמורעל הסדר והניקיון ככ טוב) וכבר שבוע שהוא מפזר דברים בבית משאיר את הבגדים שלו זרוקים ברצפה משחת גילוח מחוץ למגירה במקלחת נעליים בסלון וכ' ואני יודעת בפנים שהוא נוקם בי על השולחן מטבח והוא לוקח את זה קיצוני השבוע רבנו על זה כמה פעמים והוא טוען שזה לא בכוונה אלא שהוא החליט לעשות שינוי התנהגותי ושאני אתמוך בזה ( פחחח) . הכי הכי כואב לי זה הרגשת החרטה שידעתי שיש בו רוע כזה ויצר נקמנות יוצא דופן ונשארתי איתו בכל זאת עד כשהיינו זוג המחשבות האלה קשות גורמות.לי.לחוסר תקווה מעציבות אותי למרות שהוא לא מתנהג ככה כל הזמן אבל כשזה קורה אני ממש מתייסרת ומתעצבנת מה שמשפיע על כל היום .
מה דעתכם?

נשואה91

New member
תקווה

את מכנה את התנהגותו רוע ונקמנות אבל לי זה נשמע שהקושי הגדול של בעלך לקבל הערות מרמז על פגיעות גדולה.
במקום להכיל ולתקשר כל מה שלא נראה לו, הוא 'מתנהג' את זה.
הבחירה שלך להתחתן איתו מרמזת על כך שהיו בו כמה וכמה דברים שמצאו חן בעינייך.
מה אפשר לעשות ?
נראה לי שטיפול יכול לסייע. לכל הפחות צריך לנסות את זה. בין אם טיפול זוגי ו/או אישי.
להגיע לשם, זה כבר סיפור מורכב. מה שבטוח להציג לו את זה כ'בעיה שלך' לא יוביל לתוצאה חיובית.
תלוי כמה הקשר שלכם חשוב לו, כמה הוא מודע להתנהגות שלו וההשלכותיה, כמה ההתנהגות הזו מפריעה לו וכו' וכו'.

בכל מקרה, אין ספק שאת זקוקה לאורך רוח. נסי לאמץ עמדה של ה'מבוגר האחראי' מבלי להטיף או לחנך אותו. יותר בכיוון של לשקף לו.

בהצלחה !

למעלה