אובדת עצות!

tair2410

New member
אובדת עצות!

כבר ביקרתי אצל הוטרינר מספר פעמים.
הכלב שלי בן שנתיים וחצי, ג׳ק ראסל מעורב.
אז ככה כל הסיפור התחיל:
ביום חמישי לפני שבועיים החלפתי לו אוכל- עברתי מיוקנובה עוף לטייסט אוף דה ווילד ביזון וצבי.
שישי שבת הייתי בדירה בבניין שבו עשו הדברה נגד כינים של יונים (הגעתי לבית 6 שעות לאחר ההדברה ואמרו שהיה אסור להיות שם רק שעה בזמן ההדברה)
ביום שבת ב8 בבוקר הוצאתי אותו לטיול, ופתאום ב10 בבוקר מצאתי לו גבשושיות קטנות במצח.
ביום ראשון לקחתי אותו לוטרינר, והוא לא נתן טיפול הוא אמר שזה יעבור לבד, וליומיים הקרובים להאכיל באוכל הקודם ואחר כך במידה וזה נעלם לנסות את האוכל החדש.
ובאמת זה עבר לבד, האכלתי אותו כמעט שבוע באוכל החדש- ושוב בעיות אחרות- פצעים מוזרים באוזניים. לאחר כמה זמן הבחנתי שהכלב מלקק באגריסיביות את הכפות רגליים כאילו תקוע לו משהו. חיפשתי בין האצבעות וראיתי שיש לו קרחות כאלה עם אדום ונפיחות, מאז הפסקתי עם האוכל החדש וחזרתי לישן. אחרי כל זה לקחתי אותו שוב לוטרינר ביום ראשון והוא נתן לו 2 זריקות- ivomec ועוד אחת שאני לא ממש מבינה את הכתב משהו כמו predmolm. ובעוד 10 ימים שוב זריקה.
הוא הביא לי גם טיפות azendieno ואמר פעם בשבוע לקלח אותו לשים באמבט 20 ליטר ו20 טיפות במשך עשר דק׳ במים.
אתמול הבחנתי גם בגולה, מן התנפחות כזו איפה שהוא קיבל זריקה, אבל התנפחות גדולה יחסית. לקחתי אותו שוב והוטרינר אמר זאת תגובה לזריקות.
בינתיים הפצעים באוזניים נשארו וגם האודם ונפיחות בכפות רגליים, וגם הגולה הזאת עכשיו... נמאס לי אני לא יכולה יותר :( אני פשוט דואגת לו כל כך !

נשמע כמו תגובה אלרגית

הי
התיאור שלך, עם הגבשושיות על העור והגירוי בין האצבעות, הוא תיאור קלאסי של תגובה אלרגית
עושה רושם שהוטרינר כיוון לשם בטיפול שלו במידה מסויימת, אבל אולי זה לא היה מספיק.
לגבי ה"גולה" - זה משהו שצריך לעקוב אחריו. אם זה לא משתפר אני מציע לדגום את זה ולפי זה לנסות להבין מה קורה שם בדיוק. תגובה להזרקה לא אמורה להימשך הרבה זמן
אני מציע לחזור אל הוטרינר להמשך טיפול - לחדד את הבעיות, להראות אם יש או אין שיפור ולהמשיך לפי הממצאים
בהצלחה
ארז

tair2410

New member
הלכתי לוטרינר אחר

הוא אמר שהגולה זה פצע מוגלתי, כנראה הוא פצע אותו בזריקה כי הוא השתולל לו... הוא שאב משם 2 מזרקים עם דם כזה , ונתן אנטיביוטיקה סירופ (לתת פעמיים ביום) כדי שהגולה תרד. כל זה תחת זריקת טישטוש. בנוסף נתן אנטיביוטיקה דרך הוריד במקום דרך הפה כי הוא היה מטושטש. מהערב אני מתחילה דרך הפה. הוא שם פד על האיזור שממנו דקר ואמר שזה יפריש דם ומוגלה.
בנוסף הביא לי שק אוכל רפואי של יוקנובה לבעיות עור..

הוא חושב שהוטרינר שלי איבחן אלרגיה לכינים סקביאס, והוא אומר שלפי דעתו זה לאוכל החדש.
הוא אמר שאם עד יום ראשון-שני הגולה לא יורדת להביא אותו ושהוא ישים לו נקז לשאוב את הבפנים.
אני הרגשתי שהוטרינר שלי אומר הכל בסדר סתם, ולא הכל בסדר הייתי חייבת ללכת לשמוע חוות דעת של וטרינר אחר והנה הוא מצא מוגלה שם.
עשיתי את הצעד הנכון לא?

למעלה