אובדת עצות

שירז2095

New member
אובדת עצות

יש לי חבר כבר 4 שנים, בתקופה האחרונה (משהו כמו חצי שנה) דברים קצת התחילו לדעוך..יש לנו המון ריבים ואי הסכמות ואני מרגישה שאני כבר לא בטוחה בקשר הזה, דיברתי איתו על הכל והחלטתי להפרד ממנו או לפחות לקחת קצת זמן לעצמי
נורא קשה לי עם זה, אני מבולבלת ולא יודעת מה אני מרגישה. אני מתעוררת בלילה לפחות 5 פעמים ולא ישנה טוב כבר שבוע! (שלא נדבר עלזה שאני ממש לא מתרכזת בלימודים ובעבודה).
מה אפשר לעשות? איך יודעים אם זה הצעד הנכון?
אני ממש מבולבלת וכואבת

קארניו

New member
אני חושבת שאת מפחדת יותר מאשר מבולבלת

תבדקי אם הפרידה הזמנית שאת מתכננת לקחת עלולה ליצור אצלו אנטיגוניזם שיוביל לפרידה סופית
ואולי זה מה
שמפחיד/ מבלבל אותך כי אינך בשלה לכך.
והאמת, שלא הבנתי על מה הבלבול שלך . חצי שנה של התלבטות זה מספיק זמן כדי לקבל החלטות .

אייבורי

New member
רגעעעעעעעעעעע

כדור הבדולח עובד שעות נוספות ומייד נספר לך את העתיד.
בנתיים
הסימפטומים שאת מפגינה הם לגמרי לגמרי נורמלים
והבלבול נולד כתוצאה מתשלום מחיר לבחירה
וזה תמיד מבאס לשלם בקופה.

קארניו

New member
אהבתי את המטאפורה

אבל רק אותה

קארניו

New member
מטאפורה

מטאפורה - השאלה, העברה, שימוש במילה או בניב לא בהוראתם הפשוטה אלא בהוראה שאולה לשם יתר ציוריות (המילון החדש - אברהם אבן-שושן, 1997).

הדימוי של "התשלום בקופה" לקוח מעולם אחר (כלכלי) ואתה העתקת אותו למקום אחר והענקת לו משמעות חדשה

עשית תהליך חשיבה

מן הסתם, ניתחת יתרונות וחסרונות ..
חשבת לעומק ..
התלבטת והתחבטת ..
והחלטת.

קל זה בטח לא.
עובר לידך - גם לא.
אך טבעי שיהיו כאבי בטן

עם הזמן זה ישתפר.

עד אז, כדור שינה זה לא בושה.
קצת יין או וודקה שיעשו לך נעים זה גם בסדר
אבל לא ביחד :)

גארוטה

New member
אולי את מבולבלת

וכואבת כי בחרת בדרך "הקלה" בכך שלקחת זמן לעצמך ולא באמת ניסית להבין יחד איתו
איך ולמה פתאום היחסים החלו לדעוך והאם אפשר לגשר על חילוקי הדיעות?
האם האשמה היא רק בו או גם לך יש חלק ואולי בכלל נגמרה לך האהבה (כי לא הזכרת אותה במילה)?

אם החלטת

אז כנראה היו סיבות טובות שגרמו לך להחליט שהקשר הזה אולי לא טוב בשבילך. עכשיו את המתמודדת עם הקושי שבלקחת החלטה כזו, אני מציעה לך להיזכר כל הזמן בסיבות שהביאו אותך להחלטה הזו כדי לחזק את עצמך. תהיי קצת עצובה לא יקרה לך כלום... עוד חודש בערך, כשתוכלי לחשוב קצת יותר באובייקטיביות זה יהיה זמן מצוין לראות איפה את עומדת ומה הצעד הבא.

chenby

New member
למה רצית להיפרד?

על מה היו הריבים והאי הסכמות?
או מה הביא אותך לא להיות בטוחה בקשר?

זה טבעי לחוש ככה

שהרי גם מי שעוזב לפעמים חש 'נעזב' כשהגעגוע תוקף ונועץ את שינייו בביס רעב לאותו מגע שהיה פעם משביע וטוב אך איננו עוד.
את עוברת את האבל המתבקש אחרי סיום הקשר, וכל העצות הטובות של איך להתגבר אחרי פרידה תקפות גם פה <את יכולה לחפש בפורום, יש אינסוף הודעות בנושא>.
אני מאמינה שאם הגעת להחלטה הגעת ממקום שמרגיש שזה הצעד הנכון לעשות, וגם אם רגשית זה קשה עכשיו כי הנתק מכאיב, עוד שבוע שבועיים השמיים התבהרו ותנשמי לרווחה

חיזקי ואימצי

שירז2095

New member
אז ככה..

קאריניו- אני גם מפחדת וגם מבולבלת, אני לא רוצה לעשות צעד שאתחרט עליו אחר כך =/

פמניסטי- "חושבים עם עצמי" זה בדיוק מה שאני רוצה לעשות, אני רק מרגישה שעוברים לי ככ הרבה דברים בראש שאני לא מצליחה להתמקד ולהבין מה לעזאזל אני רוצה!! האמת שחשבתי על כדור שינה, כי אני כבר מתחילה להיות זומבי.. יש משהו שלא מצריך מרשם? אין לי כח לפרוצדורה..

קנדי- רציתי להפרד גם בגלל ריבים וגם בגלל הרגשה שהקשר הוא כבר לא כמו פעם

אני באמת אשתדל להיות חזקה ולתת גם לזמן לעשות את שלו..

תודה בנות! באמת!!

seeyou

New member
עקרונית אם היית 4 שנים במערכת יחסים הגיוני

שיש דעיכה ברגשות/הורמונים ולכן יש על מה לריב.

את כבר לא "בטוחה" בקשר הזה?

את צריכה להסביר לעצמך מה זה "בטוחה"-לא קיים ביטחון אלא יש תחושה אישית למילה

שלא תצפי שבמערכת יחסים חדשה ה"ביטחון" שתרגישי בתחילה ימשיך לאורך כול הדרך

מה שאת קיבלת במערכת יחסים זה בערך מה שמקבלות אחרות עם שינוים קלים

יוסי

כמה דברים בשבילך

תראי את צריכה לתחיל להגיע להחלטה, שבי עם עצמך, תחשבי על היתרונות של הקשר לעומת חסרונות, אני בטוחה שאת מבולבלת מאוד אבל ככה זה, זה לא פשוט. אולי את מפחדת לשחרר בגלל כל מה שעברתם ביחד אולי להפך, אולי את צריכה קצת הפסקה לראות שאת כן רוצה להיות איתו...
לפעמים מגיע השלב שצריך להחליט לפה או לפה? מה הוא אומר בכלל? האם הוא מרגיש כמוך?
אם זה עד כדי כך מפריע לך (שזה הגיוני) שאת לא ישנה אולי פשוט תלכי לבית מרקחת תראי אולי מרגיעים או אולי כדור שינה משהו כמו טונייט שלא צריך מרשם, זה יכול לעזור לך לישון ולתפקד כראוי למרות התקופה הלא קלה הזאת... בכל מקרה, שבי עם עצמך ותחשבי לעומק, בלי לברוח ממחשבות לא נעימות

למעלה