אובדת עצות

mama tereza

New member
אובדת עצות

החתול שלי בן 16 אובחן בכשל כליות(לצערי הרב) צריך לאכול כמובן אוכל מיוחד,אבל מה עושים כשיש דירה קטנה עם עוד 7 חתולים מלבדו? התייעצתי עם הוטרינר והוא אמר כי לא יקרה כלום ליתר החתולים אם יאכלו את האוכל שלו, יש עוד 2 חתולים בגילו (16) אולי להם אפשר לתת את האוכל הרפואי.ומה עם היתר? כולם צעירים בין 5 ל5 חודשים. מה עושים?

אכן בעיה

הכי טוב זה להפריד, אל ברור שזה לא קל.
את צריכה באיזשהו מקום להחליט בין שתי ברירות לא טובות.
לחתול עם כשל כליות עדיף בבירור לתת מזון מותאם לבעיה. זה קצת תלוי בתוצאות בדיקות הדם והשתן ובמצב הכללי של החתול, אבל כקו מנחה - לאוכל יש משמעות רבה בעצירת קצב ההדרדרות של המחלה (אלא אם זו התגלתה בשלבים מאוד מתקדמים, ואז המזון כבר לא יועיל).
מאידך, המזון הזה דל מידי בשביל חתול בריא, מעבר לעובדה שלהאכיל בו 7 חתולים זו הוצאה לא מבוטלת.
קשה להחליט, בוודאי כאשר חסרים נתונים. ההימור שלי הוא שבחתול מבוגר מאוד - יש לתת לו את הקדימות. אינ לא מאמין שייגרם נזק ארוך טווח לשאר החתולים, לאור משך הטיפול הצפוי.
מעניין לשמוע דעות נוספות,
אסף

mama tereza

New member
אלו תוצאות בדיקת הדם

בדיקת שתן לא לקחו(היום גיליתי כששיחררתי את החתול מאישפוז) הוטרינרית התורנית שהיתה אמרה שאין צורך כי יש הכל בבדיקת הדם.אני בכלל כל כך מאוכזבת ממה שקיבלתי עבור כל כך הרבה כסף ששלימתי(ממה שאין לי) והחתול הגיע במצב יותר גרוע מאשר נכנס לאישפוז.היו עוד דברים שאני אפילו לא רוצה לפרט כאן. הנה הבדיקות וכמה זה גרוע? כי החתול נראה על הפנים.
ALB 3.3
ALP 26
ALT 32
ANY 1661
TBIL 0.2
BUN 123
CA 9.3
PHOS 10.8
CRE 4.5
GLU 138
NA ּ 139
K ּ 4.2
TP 8.5
GLOB 5.2

תודה

תשובות

הי
לפי בדיקות הדם באמת המצב לא מאד מעודד. אלה בדיקות לפני או אחרי האשפוז? תוכלי לציין איפה החתול היה מאושפז ואיך התבצע הטיפול? כמה ימים הוא טופל? האם היה טיפול בנוזלים ותרופות לוריד?
חסרים מדדים נוספים - למשל בדיקה של ההמטוקריט (מדד למידת האנמיה - לרוב מלווה את המחלה), וגם בדיקת השתן.. חשוב מאד לדעת האם החתול מייצר שתן בכמויות גדולות או לא.
בגדול - אין סיבה שאחרי הטיפול הוא ירגיש פחות טוב. זה משהו שכדאי לפנות אל המרפאה בגללו ולברר מה הם חושבים.
מקוה שישתפר, וחג שמח בינתיים
ארז

sapirdvm

New member
וגם, האם

מעבר למזון קיבלתם הוראות טיפול נוספות?
האם נערכו בדיקות דם השוואתיות לאחר ובמשך הטיפול והאישפוז?

mama tereza

New member
המשך פרטים

בדיקת הדם היא כשהגענו לוטרינר. אין בדיקה חוזרת לפני שהשתחרר,ולא בדיקות אחרות.נאמר לי שלקחו דגימת דם ויבדקו ביום שני.חוץ מנוזלים שקיבל לוריד במשך יומיים לא חושבת שקיבל עוד משהו לפי התשובות של הוטרינרית התורנית. כששאלתי מה המשך טיפול היא אמרה לתת את האוכל הרפואי ולדאוג שיישתה הרבה. כמו שאמרתי התאכזבתי מאוד מהטיפול שקיבל ולא רציתי כל כך לפרט פה. אבל ביום שישי למחרת האישפוז הגעתי לקליניקה לראות את החתול שלי הוטרינר שלי לא היה אבל היו תורנים. אמרו שאכל בערב ובבוקר,אבל ראיתי את הצלחת שלידו עם אוכל שהיה כבר מיובש .. ביקשתי חדש ,החתול לא רצה לאכול ,הרטבתי קצת במיים ואז הוא אכל קצת,ביקשתי לשים לו גם אוכל יבש,אז התשובה היתה שאין שקית פתוחה ולא רצו לפתוח שקית בשבילו. קניתי שק ונתתי לחתול והוא פשוט טרף את האוכל כנראה היה רעב.מכל הפרטים שרציתי לשמוע אודות החתול ,שמעתי רק על ענייני התשלום. שצריך לשלם הכל במקום.אתמול התקשרו אלי בצהריים שאני יכולה לבוא לקחת את החתול(האישפוז עם העירוי היה אמור להיות עד הערב)
הם אמרו לי שהוא כבר מחכה בכלוב שלו,עד שאגיע.מכיוון שקבעתי עם המסיעה שלי לשעה 5 לא יכולתי להגיע לפני והחתול ישב לו כמה שעות בכלוב עם קערית אוכל יבש ובלי מים.כשהגעתי הביתה הדבר הראשון שהוא עשה זה עמד ליד קערת המים ושתה המון.
נראה שאין לו כח,נראה חלש מאוד מיילל כאילו כואב לו ולא רוצה לאכול בכלל.( גם לא אוכל שאהב.) נתתי לו היום במזרק את האוכל .הוא רוצה רק לשתות.

באמת לא נשמע טוב

הי שוב
חסרים כאן כמה דברים
1. תוצאות בדיקות דם אחרי הטיפול
2. כמה ימים הוא היה מאושפז?
3. שאר הבדיקות כמו שכתבתי קודם
4. המשך טיפול תרופתי ואולי טיפול בעירויים בבית
5. ואולי הכי חשוב - אין הגיון בזה שהחתול ירגיש פחות טוב אחרי הטיפול. אם זה כך - זה קצת מדאיג. ברוב המקרים של מחלת כליות כרונית - עירוי נוזלים לוריד משפר את המצב באופן מאד ברור ומהיר יחסית, בוודאי כשהוא נמשך מספר ימים
אני חושב שכדאי לנסות להבין מה קורה פה ולמה הוא לא השתפר במשהו מהטיפול. חשוב לוודא שאכן מדובר במחלה כרונית ולא אחרת (יש גם מחלת כליות אקוטית שזה סיפור שונה מאד)

mama tereza

New member
עוד משהו

בדף הבדיקות בצד כתוב בכתב יד PCV=78 TS=8.8 אולי גם זה אומר לכם משהו.
עצוב לי שאני לא כל כך יכולה לעזור לו,אין לי אפשרות אפילו לקחת אותו לוט' אחר.כל מה שהיה לי ומעבר כבר נתתי פה ולא קיבלנו את הטיפול ההולם כך אני מרגישה.

תודה לכל העונים ,אנא מה הצעתכם להמשך.

78 לא הגיוני

אולי 18
זה מדד חשוב
ואם זה לפני הטיפול - אז זה מעיד על מצב באמת חמור - כי זה מראה שיש גם אנמיה משמעותית
הטיפול במצבים כאלה מאד מורכב. זה לא משהו שאפשר להמליץ דרך כאן.. חוזר על ההצעה לפנות שוב להמשך טיפול - אם לא באותה מרפאה אז באחרת
ארז

mama tereza

New member
טעות שלי

כתוב בכתב יד לכן לא ברור כל כך מה שנראה עכשיו זה 28 זה גם חמור מאוד?

mama tereza

New member
התקשרו עכשיו מהקליניקה

אמרו שבדקו את הדם הקריטינין ירד ל3.5 היא אומרת שזה בסדר והוא אמור להרגיש יותר טוב. אז למה המצב שלו נראה כך?
לא היו אמורים לבדוק גם את יתר הערכים? הוט' אומרת שלא ,שרצו לראות רק את זה.
מה דעתכם?

3.5 זה לא מצב טוב..

אבל זה יותר טוב ממה שהיה בהתחלה..
מקובל לבדוק רק חלק מהמדדים אחרי הטיפול - זה הגיוני
אבל ברמה כזאת של קראטינין - צריך לטפל גם בעירויים בבית

mama tereza

New member
התפתחויות חדשות

תודה על כל התמיכה שקיבלתי פה מכם הוטרינרים,מעומק ליבי.
הג'ינג'י שלי כרגע שוב בקליניקה. ראיתי שהלך לחול ושלשל ולכן התקשרתי לשאול אם זה תקין. אמרו לי שאין סיבה ולכן המליצו להחזיר אותו למרפאה,אולי צריך אנטיביוטיקה. כפי שציינתי החתול ממאן לאכול ונראה במצב לא טוב בכלל. הוטרינר בדק אותו(היום היה הרבה יותר נחמד יש לציין)והציע לעשות צילום ואולטרסאונד לשלול דברים נוספים. אז כרגע נשאר לי רק להתפלל למענו ושלא יהיו דברים קשים נוספים.

תודה דק' ארז אבן חן עזרת לי מאוד
חג שמח שיהיה לכולם

שיהיו בשורות טובות

ונשמח לשמוע עדכונים מדי פעם

sapirdvm

New member
הכי קשה בעולם

להפריד בין התנהגות הווטרינר/ית לבין המיקצועיות שלו (שהיא גם בנויה על ההתנהגות שלו)
אם נראה לך שהטיפול לא משפר את מצבו, תתעקשי בלי קשר לנחמדות המטפל לקבל הסבר וטיפול.
בהמשך לדבריו של ד"ר ארז, שאני מסכים לכל מה שאמר, אני רוצה שתדעי שיש מצבים של כשל כליות כרוני שלמרות כל הטיפול לא מצליחים להוריד את רמות הקראטינין (שזה מדד טוב לבדיקת התפקוד הכלייתי וחבל לעשות בדיקה של עוד מדדים שמייקרים את העלויות) וגם התיאבון לא משתפר בלי מתן של תרופה מעודדת תיאבון.
כשל כליות בחתול מבוגר זה אתגר לא קטן לך כבעלים ולווטרינר המטפל. צריך הרבה סבלנות.
בהצלחה ורפואה שלימה מהירה

yaelofer

New member
מסכימה עם דבריך.

אבל במקרה של mama tereza אני מקווה שכן יהיה אפשר לתת לחתול עוד תקופת חיים טובה. בכל זאת הקריאטנין ירד יפה מאד. אמנם לא הגיע לערכים הנורמליים אבל יש כבר תגובה לטיפול. כמובן שחתול זה גם מצב קליני ולא רק ערכי בדיקת דם, אבל אני מקווה שבכל זאת הירידה בערכי הקריאטנין מרמזת על כיוון חיובי.

mama tereza

New member
עדכון

ג'ינג'י שלי חזר הביתה. תודה לאל נראה עכשיו הרבה יותר טוב ולפי דעתי השמין קצת.
ביום ראשון כשהבאתי אותו חזרה לקליניקה, הוטרינר שלי הגיע בערב והתקשר להגיד לי שעשה לו צילום והכל בסדר בצילום. הוא אמר שלא יעשה אולטראסאונד בכדי לצמצם עלויות ולפי דעתו גם לא היה צריך. אני סומכת עליו במאה אחוז ,(הבעיה שלא כל הזמן הוא שם ויש שם תורנויות של וטרינרים אחרים). הוא טיפל בו ביומיים ששהה בקליניקה והיה בקשר איתי כל יום. החתול אכל יפה שתה והיה מחובר לעירוי .קיבל גם אנטיביוטיקה.מה שמוזר לי שבזמן האישפוז לא היתה לו יציאה בכלל וכל הזמן אמרו לי שאין שלשול. עכשיו כשהגענו הוא נכנס לחול ושוב היתה לו קיבה נוזלית,לפי דעתי זה בגלל האוכל החדש שהוא אוכל. מה דעתכם? בכל אופן המשך טיפול לתת כל יומיים עירוי מתחת לעור וכמובן את האוכל הרפואי בלבד. למזלי הוא אוהב את האוכל הזה (לא רק הוא כולם הולכים לצלחת שלו.)אולי בכל זאת(עם אופטימיות זהירה)יהיו לנו עוד הרבה ימים יפים ביחד(בכל 16 שנותיו אף פעם לא היה חולה) כולי תקווה שרק ילך וישתפר.

תודה לכולם

למעלה