אובדת עצות

ליאל115

New member
אובדת עצות

בתי מתחילה את לימודי התואר בלונד בסוף אוגוסט. עדיין לא מצאנו מקום מגורים. רשימת ההמתנה של מעונות האוניברסיטה ארוכה מאוד, פרסמנו מודעות באנגלית ובשוודית , פנינו לסוג של סוכנויות ששמו את בתי גם ברשימת המתנה. רוצים להשכיר דירת חדר או חדר בדירה שמתאים לסטודנטית. מעדיפים לא במלמו או בסביבה אלא בלונד עצמה. לא בררנים. אבל לא מוצאים! נאמר לנו שזו בעייה כללית. מחפשת מתווך דירות. יש דבר כזה? או רק הסוכנויות האלה? כל ההתרגשות לקראת הלימודים והחוויות החדשות נמוגה עם חרדת הדיור הזו. חפשתי קהילה יהודית אולי שיוכלו לעזור אבל לא רואה פרטי קשר. מה עוד אפשר לעשות? אני נוסעת איתה ונהיה שבועיים במלון.

ezha25

New member
בהצלחה!

תפנו לאוניברסיטה!!!!!! הם בטוח יוכלו להפנות אותכן! היו לי הרבה הרצאות בלונד, ואין לי מושג מה הולך שם מבחינת מגורים אבל זו עיר סטודנטיאלית (מעל ל 60% מהגרים בה הם סטודנטים)- מכאן- הכל בנוי לסטודנטים (החל בקפיטריות וכלה במגורים). אני בטוחה שאם תפנו לאגודת הסטודנטים ולמזכירות לסטודנטים זרים, תמצאו בלי בעיה! חוץ מזה, למרות שאני בטוחה שהיא תמצא, אבל אם לא- למה לא מאלמו? זה עשר דקות בסה"כ ברכבת מלונד (והרכבות עוברות בתדירות מאוד גבוהה), אני גם די בטוחה שיש אוטובוסים. אז גם במאלמו זה יכול להיות מאוד נוח! שיהיה בהצלחה! :)

ליאל115

New member
האוניברסיטה

האוניברסיטה מספקת מגורים לאלה שמשלמים שכר לימוד. בתי בעלת אזרחות אירופית ולכן לא משלמת אז הוכנסה לתור מאוד ארוך שסופו לא נראה לעין... מלמו היא אופציה ואנחנו מחפשות. רק שמהסיפורים שאנו שומעים על מלמו עם בעיות המהגרים היא קצת חוששת. לדוגמא לחזור בערב או ערב מאוחר מלונד למלמו באוטובוס או רכבת... מסוכן?

ezha25

New member
הי :)

אני גרה בדנמרק, ולא בשוודיה, אבל נסעתי הרבה פעמים בערב בין לונד למאלמו ולא הרגשתי סכנה בכלל. במאלמו באמת יש הרבה מהגרים, אבל זה לא שכל יום קורה שם משהו- ממש לא! (להיפך, ממש פעם ב...). הסקנדינבים הם עם מאוד נחמד ואני בטוחה שיהיה בסדר. הרבה מהסטודנטים שלמדו איתי בחוג בחלק של לונד (זה חוג משותף לאונ' קופנהגן ולאונ' לונד) גרו במאלמו. מאלמו היא גם קצת יותר גדולה, די תיירותית. יש שם מדרחוב נחמד, מרכזיי קניות וכו'. לונד פחות מפותחת מהבחינה הזו. ולגביי לונד- לא ניסתן ליצור קשר עם אגודות הסטודנטים? זה נשמע לי מוזר! הרי הרוב הגדול של הסטודנטים לא משלמים שכר לימוד שם. אולי תנסו ליצור קשר עם עוד סטודנטים מהאוניברסיטה דרך המחלקות או משהו. בהצלחה!

ezha25

New member
אם אני לא טועה,

חוץ מהמעונות הרישמיים של האוניברסיטה, יש הרבה בנייני מגורים שהסטודנטים משכירים שם דירות (אם אני לא טועה, לא כל הבניינם שייכים לאוניברסיטה, אבל אני לא בטוחה בזה). תנסו ליצור קשר עם הסטודנטים עצמם (שנה שנייה אולי?) אפילו דרך קבוצות בפייסבוק או משהו. בטח כבר ראיתן את זה, אבל בכל זאת: http://www.lunduniversity.lu.se/international-students/apply-fees-scholarships-housing/housing אני מניחה שהם אילו עם התור הארוך... ושוב בהצלחה! :)

d a n i t t

New member
הנה קישור ישיר לכמה דירות/ חדרים בלונד

http://www.blocket.se/lund/lagenheter?ca=23_10&cg=3020&l=0&w=0&st=u פשוט ללחוץ על כל מודעה בנפרד. יש שם דירות להשכרה, דירות חדר, חדר בתוך בית של מישהו (זה נפוץ בשבדיה), שותפויות ועוד אתם יכולים להתעדכן בדף מידי יום ע"י כניסה לאתר: www.blocket.se בחירה בצד שמאל בעיר Skåne לאחר מכן בחירה ב Lund ובחלון האמצעי בחירה ב lägenheter = דירות ן sök = חפש

למעלה