אובדת עצות

שלום אהובה

סכסוכים במשפחה הם תמיד מצבים מעייפים נפשית, כואבים, פוגעים ומכעיסים כאחד. את חוזרת על התשובה שוב ושוב, שימי לב את כל הזמן אומרת לעצמך את מה שאת מאמינה בו ולכן אני חושבת שאת יודעת טוב מאוד מה את צריכה לעשות. את צריכה לדעת עד כמה את נפגעת, עד כמה הם לוקחים ממך כוחות ועל ידי כך להחליט. בקשר לעדות: אני חצי ספרדיה וחצי אשכנזיה ובמשפחתי אני רואה עד כמה השוני בולט (במיוחד בדורות ההם אבל גם היום) אומנם כולנו יהודים אבל מה לעשות שונים ולמרות שלפי דעתי אין צורך בהפרדה (בטח לא מוקצנת) אפשר להבין את הפערים אגב, בימינו הפערים מצטמצמים. אני לא גזענית חלילה ואני לא הולכת לעשות הכללה אבל באופן אישי אני לא מתחברת כ"כ למנטליות הספרדית שלי הרבה יותר נעים לי להיות בצד האשכנזי אם כי יש לי משפחה חמה (במיוחד הספרדים שבהם..) ותומכת. התחתנתי עם אשכנזי וטוב לי, בעיקר בגלל המנטליות (לא שובניסטי, עדין נפש, אוהב את העולם) וטוב לי. למרות שלא זאת הסיבה שהתחתנתי איתו בדיעבד אני שמחה על המהלך כי עם גבר ספרדי היה לי יותר קשה להסתדר. את ראויה לכבוד המגיע לך, את ילדה גדולה ולא רק שזכותך להחליט על חייך אלא חובתך את לא צריכה להיות מונעת בידי שום אדם (רק עם בעלך ובשיתוף פעולה מלא כמה שניתן) ולכן, משפחה טובה- כן משפחה סוחטת ומבזבזת אנרגיות - לא בקשר לאחים, את יודעת מה טיב הקשר שלך איתם מי רוצה בקרבתך ומי פחות (ומי בכלל לא..) עשי את החישוב המתאים ונסי להיות בקשר עם מי שחשוב לך (אולי רק לדבר איתם בפלאפון או להיפגש בחוץ). ותיהיי שמחה עם בעלך ומשפחתו, אז מה אם הם לא גידלו אותך אבל הם יגדלו אותך בעתיד הקרוב והרחוק זכית, לא כל אחת זוכה למשפחה תומכת של הבעל (את רואה, לפחות זה, זה לא מובן מאליו) ולכן חייכי והשקיעי את האנרגיות שלך איתו ועם ילדייך בעזרת ה' שיבואו בעיתו ובזמנו. מקדישה לך כמה מילות עידוד (לי זה עוזר בעיתות משבר): חייכי החיוך בחינם אז חייכי בחייך תיהיי בן אדם חייכי בעינייים חייכי בכל הפה כי החיוך מלבב ואינו מרפה אז בניגוד לפסוק המוכר לאמור: "המתחיל במצווה אומרים לו גמור" אני אומרת במבט מחייך המתחיל בחיוך אומרים לו המשך.

עכשיו קראתי את החצי השני של התגובות

וכתבת שהיא איחלה לך שלא יהיו לך ילדים לעולם???! כאילו אנשים, אין דברים כאלה!

כן -זה מה שהיא איחלה לי

והיום אני אכתוב את הסיפור המלא- למה היא איחלה לי כזה איחול לבבי... ולמרות שהיא הצטערה, אני לא יכולה לשכוח את זה !!!

ואיי איזה כיף ../images/Emo23.gifאיזו תגובה מחממת לבבות

יקירה. היה לי תענוג לקרוא את תגובתך.הינך צודקת: התשובות טמונות אצלי , אני יודעת אותן ורק נשאר לי ליישמן. אני יודעת טוב מאד מה אני צריכה לעשות!!! וכן, גם אני שמחה שהתחתנתי עם אשכנזי , לא הייתי מסתדרת- כמוך, עם מזרחי. ולא חלילה שכולם לא בסדר, פשוט המנטליות שלהם- בדיוק כמו שרשמת...... !!! וכן , בוודאי שמשפחתו של בעלי חשובה לי ואני צריכה יותר להעריך אותם, נכון שזה לא מובן מאליו. תהיי בטוחה, עכשיו אני מחייכת- תודה.

flashes

New member
אחרי שקראתי אי אילו תגובות

אני חושבת שכדאי תתמקדי בהווה תשלימי שזו המשפחה שלך ואת לא תשני אותם. אץ צריכה לברך שיש לך חברים טובים ותומכים (החברה שעמדה איתך בחופה) חברים הרבה יותר חשובים ממשפחה, כי חברים בוחרים, משפחה לא. תברכי גם על משפחת בעלך, שכיבדה אותך והם לא עמדו תחת החופה כדי לא לגרום למבוכה מיותרת. תודי על מה שיש לך... במיוחד על בעלך האוהב תרימי ראש ותמשיכי הלאה.

משפחה יותר חשובה מחברים

הרבה יותר לפי דעתי כמובן. אבל אם אין משפחה טובה אז חברים טובים באמת בהחלט יכולים לזכות בתואר "משפחה". חברה שלי התחתנה לפני שבועיים והשדכנית היא לא אחרת מהחברה הכי טובה שלה הם הכירו עוד מבית הספר ומאז כל הזמן ביחד ומה אני אגיד לך עם חברה כזאת היא בהחלט ראויה להיקרא משפחה אז יש ויש ולצערי רוב החברות הן לא כאלו (לפחות בעולם שלי ושל הסובב אותי) אבל אם יש בחורה שהיא ברת מזל מה טוב.

למעלה