אובדת עצות

Taltul74

New member
מצטרפת לדעתך ומסכימה עם כל מילה שלך.

אין לשפוט אדם עד שלא עומדים במקומו.

אני מאד מזדהה עם מה שאת כותבת

אני מרגישה שאיני רוצה לסלוח לה בשום פנים ואופן. בשום מצב, האדם שהביא אותי לעולם גרם לי סבל ויסורים כמו שציינת בכוונה תחילה!!!!!!!!!! ועוד יותר גרוע שהיא גררה את כולם אחריה. אני מאד מאד מאד מאד מקווה שאני לא אסלח לה לעולם כי זה ממש לא מגיע לה, אבל כמו שאני מכירה אותה, היא עם הכבוד שלה גם לעולם לא תבקש סליחה, היא עכשיו פגועה ממני ( כן כן לא תאמיני).איך בכלל העזתי להתחתן בלי הורים ...(פשוט בלתי נתפס, היא עוד כועסת עלי). נראה לי שהיא ציפתה שאני אתחנן שהיא תגיע וזה היה לה נורא מוזר שלא הגיעה שום התחננות...פשוט התנהגות לא נורמלית , לצערי ומנסיוני מדובר באישה שאינה בריאה בנפשה. עם אחותי אני אחדש קשר היא באמת לא אשמה, אמא שלי בטח איימה עליה שאם היא תלך אז.... (היא תזרוק אותה מהבית, תרביץ לה וכו') אז היא עמדה במצב לא נעים, מסכנה סה"כ. זו בהחלט לא אמא שכדאי להיות איתה בקשר. למרות שחשבת שלא, עזרת לי מאד. תודה.

טלטוש

New member
זהו בדיוק העניין

היא ניסתה להטיל סנקציות, היא נסתה למנוע את הנישואין ולא הצליחה. היא פגועה מזה שאת לא שיחקת את המשחק שלה. היא פגועה מזה שהיא הטילה עלייך פצצת אטום, והיא לא קבלה שום דיווח על השפעה עליך... היא בטח כבר אומרת תראו את הילדה הזאת, האשכנזים האלה כבר סובבו לה את הראש, היא מעדיפה אותם על פני המשפחה שלנו. היא עושה מה שהם אומרים לה.... פתאום אנחנו לא שווים בעיניה... חייבת לספר לך שהחתונה שלך היתה נורמלית, החתן והכלה הם אלו שבוחרים אלו טקסים לבצע ואילו לא. אם את לא רוצה לעשות חינה זו זכותך, אם את לא רוצה ללכת למקווה גם זו זכותך. בקיצור את היית בסדר, רק שהיא לעולם לא תבין את זה שזכות הבחירה על החיים שלך היא שלך ולא שלה, את כבר עברת את גיל 18.

אור 4

New member
את מאוד פגועה ובצדק

לכן לא כדאי לקבל עכשיו החלטות כל כך דרמטיות. ניתוק מוחלט של קשר מאמא, צריך לבוא מתוך שיקול דעת ואחרי שחשבת על כל התוצאות. לי אין קשר עם אמא שלי כבר הרבה שנים, ולמרות שהשלמתי עם הניתוק, עדיין ישנם רגעים לא מעטים שבהם אני מצטערת על כך.

את מצטערת על עצם הניתוק או על

ההשלכות של הניתוק? כי אני לא מצטערת על הניתוק עצמו, בכלל לא, אבל זה שלילדים שלי אין סבתא והם לא נהנים מהיתרונות שלה (יש כמה כאלו, חייבת להודות על האמת)לפעמים זו הרגשת החמצה בעיני.

אור 4

New member
קצת קשה לי להגדיר

אולי גם וגם. אני מצטערת על כך שברגעים של קושי אין לי אמא לבכות לה (ובהחלט יכולתי לשפוך את הלב בפניה, ובד"כ התגובות שלה היו בעדי), ואני גם מצטערת על כך שלילדים שלי יש רק סבתא אחת.

אתן מדברות פה על בלאגן עם האמא

אבל מה קורה כשהבעיה היא דווקא עם האבא? האבא שמסית את כל המשפחה "ומנפח" אותה? מה קורה כשהוא צועק ומשתולל ואין עם מי לדבר ואין מי שיקשיב. כשאת מתקשרת אז הוא שואל "מה קרה? מה את רוצה" אבל אם את לא מתקשרת אז את בן רע מה קורה כשהוא רואה את עצמו ולא אף אחד ממטר? ועל ידי זה בטוח שהצדק איתו בכל מחיר? יש פורום אבות ובנות?

היי, היו כבר שאלות על יחסי אבות ובנות בפורום

ככה שאת יכולה בהחלט להצטרף ולהגיש בנוח.

השיר הזה איתי כבר כ"כ הרבה שנים

אני חושבת עליו כשהחיים ממש צוחקים לי בפנים

רגעים חולפים ברגע-החיים הם העיקר

אבל אם החלטת שאת לא רוצה להיות עימה בקשר כנראה יש לכך סיבה מוצדקת, לא???

רמלה1

New member
מזדהה איתך

חמודה הכל עובר בחיים ואת תראי שאת תחזיקי בזרועתייך את הילד שיוולד לך את תתחזקי ותתמלאי בכוחות שלא תדעי מאפו באו אלייך גם אני סבלתי המון לפני החתונה ואחריה אך למענך תנסי כן לחדש את הקשר כי אם לא את לא תהיי שלמה עם עצמך ותזכרי שהחוכמה היא לסלוח.בהצלחה.

קצת קשה לסלוח

במקרה כזה, במיוחד שהצד השני לא מביע שום חרטה על מעשיו. אמא שלי עדין עומדת על זה שאני לא בסדר שהתחתנתי בלי הורים.... אז אני בטח שלא אבקש סליחה מהם, אין לי על מה. והם לא מתכוונים לבקש ממני, אז ככה שבינתיים זה נשאר כך. ואולי, ביום מן הימים כשהם קצת יתבגרו ויבקשו סליחה, אסלח להם, אך לעולם לא אשכח ואמחול. אלא אסלח לשם שמים, לשם הנפש שלי בלבד כי על טובתם אני כבר מזמן לא חושבת.......... תודה לך.

לסליחה יש מחיר

מנסיוני גם אם תעשי סולחה בעלך לא יסלח לא ממש בכול מקרה והקשר הלא הבריא זה יגרר עוד ועוד ולצערי אני חייב לומר לך לחתוך את הקשר ולחשוב על בריאות הנפשית שלך של בעלך ושל הילדים שיבואו בעתיד הם לא צריכים לסבול מהיחס הזה ואני בטוח שכשיוולד לך בן הם יגיעו פתאום נחמדים וסולחים ומתנצלים אבל תהייה חזקה ואל תתני לזה יד אני מדבר מנסיון של חיים שלמים תאמיני לי זה כואב אבל כואב יותר לסבול מההורים לאורך השנים עוד ועוד

ביקשתי שיחליפו את התמונה של הכלה

המובלת או בורחת עם חיילים נושאי נשק...בהחלט תמונה לא מתאימה לקידום.

אותו הסיפור שהיה אצלי..רק שאני

התחתנתי עם בחור ערבי..ולכן אף אחד מבני המשפחה שלי ושלו לא היו אצלנו..היום אני סלחתי והבנתי את המשפחה שלי ושלו.. רגשות למשפחה תמיד נשארים..אני מציעה לך לשבת לדבר איתם על כל הנושא הטעון הזה..אולי יבינו שטעו..ויבקשו את סליחתך..

קראתי ואני ממש בוכה עכשיו כלכך כואב לי על מה

שאת עוברת ועברת ומצד שני חשבתי על זה אולי אני בוכה כי גם לי כואב שיש לי אמא חרה אבל מצד שלישי אצלך המצב הרבה יותר רע משלי. נשמה אני מחבקת אותך ומזה מבינה וכואבת את מה שאת מרגישה ועוברת. אני בחיי עם כל הרגשות הקשים הייתי מנתקת מגע. כאילו מה יצא לך מהקשר איתם. אם הם כאלו קשים והסכימו לא לבוא לחתונה שלך. גם אחותך מזה קלאה אותה? שתזמין משטרה. מזה קלאה היא לא ילדה בת שנה יש לה דיעות משלהוהיא יכלה להגיע אבל היא חששה ממה שיגידו עליה במשפחה חששה שאולי לא יזרקו אותה מהמשפחה כמו שעשו לך שנידו. מה עשית רע? מה? הלכת עם ערבי? גם אם היית הולכת עם ערבי אני למשל לא הייתי מנדה את הילדה שלי אם היתה הולכת עם ערבי כי זאת הבת שלי ושום דבר לא יפריד אותי מבנותי גם לא ערבי פלסטינאי רוצח. כולה אשכנזי חמוד אהוב ליבך איש יקר מה הבעיה שלהם? שנאה של המרוקאים לאשכנזים וחבל. אז התחתנת עם פרידמן מת נו אז מה? הוא לא בן אדם מקסים ? חח צוחקת שכתבתי את זה פשוט להמחיש שגם אם הוא פרידמן מת הוא עדיין נחשב לאדם יקר והוא אהובך. חושבת שעם כל הקושי צריך להפסיק את הקשר. ועכשיו אחרי שכתבתי לך את זה אני חושבת גם על עצמי שאני צריכה להפסיק את הקשר שלי עם אימי עם כל הקושי שלי והרגשות העזים של האהבה אליה. אישה שכל הזמן פוגעת בי שכל הזמן ממלאה לי את הראש שאני חרה של אמא למרות שאני עושה הכל שלבנות שלי יהיה הכי טוב בעולם למרות שאני סובלת מאוד תקופות לא קלות עם הקטנה למרות כל הטיפולים שעברתי להביא אותן לעולם כנגד כל הסיכויים מי היא שתבוא אלי הביתה ותתן לי על הראש למה הבית לא נקי לפי ראות עיניה כי לפי ראות עיני הוא בסדר גמור ולמה ולמה ולמה ולשקר ולהגיד שבעלי קילל את גיסי גם שזה לא קרה לעולם פשוט להמציא המצאות רעות. וכל פעם ליפול ברשת הזאת ולבכות ולכאוב. הצעתי לך את מה שהצעתי כשאימך התנהגה בצורה מאוד קשה. לי רע עם המשפחה שלי ואני מנתקת מגע מיזה הרגע. לא אמא לא אבא ואם ארגיש צורך אז גם לא אחים ואחיות. חיבוק גדול נשמה טובה תהי בטוחה עם עצמך ועם האהבה שלך ושאיש אבל איש לא יהרוס לך את הקשר עם בעלך כי תדעי לך שזה מה שהם מתים שיקרה. שמרי על הבית שלך שיהיו לך המון ילדים אמן בקלות ובמהירות ברגע שרק תרצי שתהי מאושרת שתבני בית מדהים ומאושר ואין מה לעשות לכל אחד יש משהו כואב בלב לא לכל אחד אבל לרובם צריך ללמוד לחיות עם זה וזהו אבל לא לוותר על האהבה שלך. נשמה ואני רק רוצה להגיד לך שאם את רוצה עזרה אני מוכנה לדבר עם אימך ולתת לה בראש שתתבייש לה. ועם מי שתרצי אני אדבר בצורה תרבותית אבל בצורה שהם יבינו בדיוק מי הם. אבל אם תרצי בכך כמובן נחליט יחד מה להגיד להם לפני שאדבר. תוכלי לכתוב לי למסר אם את רוצה וכדי שתדעי שאני אמיתית אתן לך טלפון שלי תתקשרי ואם תרצי תתני פרטים שאתקשר. חיבוק מרגישה שאוהבת אותך בלי להכיר אותך אפילו כלכך מבינה וכואבת את כאבך חשוב אבל שתתמקדי בחיי נשואים שלך הבית שלך שאת בונה עם בעלך ופחות לחשוב עליהם. אוקיי קשה אוקיי גידלו אותך והכל אבל כזה יחס שילכו לחפש ..... המון אהבה ומבינה ואשמח לתמוך מתי שרק תרצי אני

למעלה