אובדת עצות

ayala26

New member
אובדת עצות

דנזל תמיד אהב להתקלח. מאז שהוא בן כמה שבועות אנחנו מתקלחים יחד במקלחון כך שהוא מעולם לא פחד ממים זורמים. גם באמבטיה הוא אוהב לשבת מדי פעם. בזמן האחרון הוא היה בוחר בערב אם הוא רוצה מקלחת או אמבטיה. אבל מאז סוף השבוע הוא מביע פחד ובעתה מהמים. כשאני פותחת את הברז הוא מתחיל לצרוח ולבכות "סגור ברז!" הוא לא מוכן להכנס, הוא מתנגד להתפשט (תופס את השרוולים) ויתרתי כמה פעמים אבל בימים שהוא חוזר מהמעון אני רוצה לרחוץ אותו כי הם צובעים ולשים בצק ומשחקים בחוץ.. אתמול שוב צרחות בערב "לא רוצה!" ובכי ויתרנו. עכשיו לפני כמה דקות מילאנו אמבטיה עם אולי 5 ס"מ מים חמימים ורציתי להכניס את הרגליים שלו הוא לא היה מוכן לשבת באמבטיה ורק ניסה לצאת. אחר כך כמובן הוא רץ לאבא שלו ולי, האמא הרעה, אסור לגעת בו. בדקתי את גופו, אין כוויות ממים חמים בטעות, אין פצעים שעלולים לשרוף במים, שום דבר.. יש לציין שהוא אוהב לשחק עם המים שבכיור גם ברגע זה הוא משחק עם משפך קטן בכיור וזרם המים לא מפחיד אותו בכלל. גם אחרי ארוחה או ביקור בשירותים שוטפים ידיים והוא לא מביע פחד בכלל.. אני אובדת עצות. חיפשתי מידע על פחד ממים אבל לרוב מדובר במעבר מאמבטיה למקלחון והמים שיוצאים מהשפופרת מפחידים אבל הוא רגיל לזה. אז זה לא זה. אז מה קרה לו???? למה הוא כל כך מפחד?

olgaer

New member
אולי תכנסי איתו לאמבטיה? כמו נכנסתם למקלחון?

קצת צפוף כמובן, אבל אולי יעזור? אני מניחה שהוא ילד די וורבלי, אז יש סיכוי שתצליחי לדובב אותו באווירה רגוע ושלאול למה הוא פתאום לא מוכן לעשות אמבטיה? אם לא תהיה ברירה, תצטרכי לרחוץ אותו בזמן שהוא משחק במים של הכיור. לפחות עם מגבת לחה וחמימה. זה כבר משהו.

יעליק1

New member
כאילו אני רשמתי את ההודעה....

הקטנצ'יק בן שנה ו-8, האמבטיה היתה החלק הכי טוב של היום עבורו... השארנו אותו לילה אחד אצל הסבתות, ומאז, לא מוכן להכנס לאמבטיה צרחות, בכי, לא מוכן להוריד אפילו נעליים. חקרנו אותם ולא קרה שום דבר חריג בעת המקלחות שם... מה קורה לו?

אילתית 2

New member
לא נתקלתי אישית אבל

דווקא ראיתי כמה וכמה פעמים הודעות (בפורום לתינוקות) זכור לי כמה הודעות על כך שהילד פתאום לא רוצה ולא אוהב אמבטיה/מקלחת...איזה שלב שכזה משהו בגיל הפחדים שכל מיני דברים... אין לי כל כך עצות ותובנות בנושא פרט ללדבר ולדובב אותו ולנסות בעדינות ותוך כדי משחק להתקלח..כמו משחק לאמבטיה חדש ומלהיב או לקלח את הבובה או לכבס איזה בגד באמבטיה וכו...

ayala26

New member
כן, אמרתי לו לבחור משחק

אמרתי לו שהדובי רוצה להתקלח.. לא מסכים. אפילו לא לגו..

לא רשמת בן כמה הילד ?

באיזה מעון הוא בדיוק ? אולי קרה שם משהו שלא מדברים עליו ?

ayala26

New member
הבן שלי בן שנתיים -3 חודשים

הוא נמצא במעון 3 ימים בשבוע. בקבוצה עם 2 מטפלות וסטאגקרית ו-10 ילדים. זה גן מעולה ומאוד מפוקח. יש שם 4 קבוצות כאלו. יש יותר ילדים בקבוצה אבל אף אחד לא מגיע 5 ימים בשבוע כך שבו זמנית יש לא יותר מ-10. הוא הולך לשם בשמחה. שום דבר שמעורר חשד. הוא אוהב את המטפלות ומאז שדיברתי איתן על לא לחתל אותו (הוא גמול) הוא גם נקשר אליהן יותר כי הן עוזרות לו והוא תמיד מנשק כשהולכים..(ועד שהולכים, הוא מתקשה לעזוב שם...) הוא מכיר את כל שמות הילדים והם יודעים את השם שלו וכששאלתי אותו מי נחמד הוא אומר את השמות וכששאלתי אותו מי לא נחמד אין לו תשובה. שום דבר מעורר חשד. כל העניין עם פחד ממים כשזה במקלחון או באמבטיה מוזר. בכיור אין לו פחד וגם לא בגשם. אולי זה באמת שלב התפתחותי. אני אתקשר לטיפת חלב להתייעץ.

mAmA MiSiSiPi

New member
השערות.....

באמבטיה האחרונה אולי נכנס לו סבון לעין ?, החליק ופניו נכנסו לתוך המים? קיבל שפריץ של מים חמים מידי? עשה את צרכיו באמבטיה בטעות{ קראתי על זה לא פעם בפורומים ולאחר מכן הילד הביע חרדה}? מישהו אחר שלא אתם עשה לו אמבטיה , אולי קרה לו משהו בגן {אם בגן מקלחים אותם?} יש לכם שגרת אמבטיה קבועה והיא הופרה? קורה משהו ספציפי אחרי האמבטיה שהוא לא רוצה שיקרה , הולכים לאכול /לישון...... אולי הוא לא רוצה להיות באמבטיה לבד אם עד עכשיו התקלחתם יחד אז אולי זה מה שהוא רוצה. כמובן הכל השערות...........

ayala26

New member
חלק מהנקודות עלו גם לי וחלק לא רלוונטיות

יש לנו שגרה מאוד קבועה - ארוחת ערב, מקלחת או אמבטיה (הוא בוחר) צחצוח שיניים , סיפור לפני השינה ולישון. אנחנו מתקלחים יחד תמיד משיקולי חסכון בזמן, זה לא משהו שהופסק בכלל, אלא אם הוא מבקש אמבטיה ואז הוא יודע שאני לא יכולה להכנס איתו לגיגית. לאחרונה הוא גם ביקש להתקלח לבד ולכן יכול להיות באמת שהיה לו פתאום זרם קר או חם (למרות שבדקתי ואין כוויות) כי כשאני איתו אני מרגישה את המים קודם. אבל אני תמיד לידו ולא זכור לי שהוא נפל או החליק. והוא עושה פיפי במקלחת וא בטעות אלא בכוונה
אפילו בזמן האחרון הוא לא היה רוצה לשבת בשירותים לפני המקלחת כדי לעשות במקלחת! אף אחד אחר לא מתקלח איתו חוץ ממני ובמעון אין מקלחות. ומה שמוזר הוא שילד שלא רוצה לישון מעדיף לישון במקום להתקלח.. במקום להתקלח הוא בוכה "פיג'מה! לישון!" (אחר כך במיטה הוא כבר נזכר שהוא מעדיף לשחק בכלל...) בינתיים נראה לי שזה פשוט שלב של פחדים. השארתי הודעה אצל היועצים של טיפת חלב וכשיתקשרו אלי אני אדע יותר, אני רוצה לדעת שזה נורמלי. בינתיים אני אקלח אותו עם מגבת קטנה כדי לו לגרום לו טראומות. תודה

mAmA MiSiSiPi

New member
בעניין הצרכים

הכוונתי לקקי , אבל במחשבה שנייה {שחשבתי לעצמי אחרי ששלחתי את ההודעה הרשונה}בגלל שהוא גמול וגם בוגר "קשב" וגם מדבר הוא היה מודיע שהוא צריך אז זה לא זה. גם אצלנו פיפי זה עניין שבשגרה לצערי גם קקי בזמן האחרון ממש להפך מטראומה הוא ממש נהנה לעשות במים.

יעליק1

New member
מוזר....

לא היינו איתו באמבטיה האחרונה שמאז הוא התחיל עם שגרת הבכי... אבל מתחקור של הסבתא, לא קרה שום דבר חריג, התקלח אצלם (דבר שקורה אחת לשבוע בשגרה) לא החליק, לא עשה צרכים (למרות שזה קורה לפעמים ואז הוא באמת נכנס להיסטריה קלה), קצת בכה אצלם לקראת הסוף, והם העריכו שזה בגלל עייפות והוציאו אותו...... השאלה איך להתמודד? לא לקלח? להכריח ולקלח תוך צעקות ובכי?

לדעתי זה רק שלב

לא להפסיק לקלח,זה בלתי אפשרי במזג האוויר שלנו אבל לא ללחוץ בנושא. להמשיך להציע מקלחת בכל ערב,לא להיות לחוצים מידיי על הנושא כשי שהלחץ שלכם לא יתפרש אצלו כמשהו רע. למלא בתחילה מעט מים ולאט לאט להגדיל כמות. עוד רעיון זה לקנות צעצועים מדליקים לאמבטיה,אולי זה יעזור. בהצלחה

גם אצלינו היה (יש?) את השלב הזה

וגם לייצ'וק לא מפחד ממים בדרך כלל כנראה זה חלק מההתפתחות...נו...החלק הזה שהם מתחילים לפחד או משהו כזה אנחנו מאלתרים עם צבעים לאמבטיה וכל מיני צעצועים או מקצרים מאד את זמן האמבטיה מאחלת לך שזה יחלוף מהר כלעומת שבא

רק ליתר בטחון, שאלת אם קרה משהוא בגן ?

אולי הוא נבהל ממשהוא ? מספיק שהוא ראה ילד אחר מפחד וזה נדבק לו.. שווה לבדוק איתם.

מתפרצת עם תשובונת

לפי הנסיון שלי אין מה לדאוג ולהלחץ(קצת הלחיצו השאלות של מה קרה בגן...) הבת שלי עברה פעמיים תקופות של סירוב מוחלט להכנס למקלחת,שהיה מפתיע שכן היא היתה דגיגה קטנה מהרגע הראשון. הייתי רוחצת אותה בתוך הכיור ולאט לאט התייידדנו בחזרה עם המים-קודם היא היתה נוגעת במים שיצאו מה"טלפון" כשהיא מחוץ לאמבטיה,אחר כך היא הסכימה לעמוד בפנים בלי מים ובסופו של דבר היא הסכימה לחזור להשתכשך באמבטיה מלאה.התהליך לקח יותר מחודש. אז לא להלחץ...זה כנראה מן שלב כזה.

לא התכוונתי להלחיץ עם מה קרה בגן, יותר בכיוון

שלפעמים אנחנו אפילו לא מודעים לזה שילד אחר סיפר שהוא לא אוהב להתקלח או שילד אחר סיפר שהוא החליק באמבטיה ומכאן ללא להתקלח הדרך קצרה.. סליחה עם הלחצתי

ayala26

New member
../images/Emo51.gifלכולכן

קודם כל, מהסיפורים שאנו קוראים ושומעים בתקשורת קשה לא להלחץ ביחוד כשהתקשורת עם הילד מוגבלת. אכן שאלתי אותו על כל הילדים בגן ואני כל הזמן שואלת אותו כי הוא עבר לקבוצה חדשה לפני 4 חודשים אני תמיד רוצה להיות בעיניינים ולדעת אם מציק לו משהו. שנית, אני בהחלט אנסה להתגבר איתו על הפחד מהמקלחת בהדרגה. תודה על ההצעות הטובות. היתה באמת תקופה שהיה גם מפחד לישון בחושך והיינו ישנים כל הלילה עם אור בחדר.. זה גם עבר לו בשלב מסויים ואני מקווה שגם הפחד מהמקלחת יעבור לו מהר ובקלות.

POOH*

New member
גם אצלנו זה ככה...

בבית יש אמבטיה ועם זה הוא די בסדר כי גם אחותו מתקלחת איתו לרוב שם. אבל אצל סבא וסבתא הוא מתקלח בגיגית מגיל כלום בערך. ויום אחד פתאום התחילו צרחות כמו שאת מתארת. אם ממלאים לו מים בגיגית ורק אז מכניסית אותטו - כלומר אין לו שום מגע/קשר עין עם הטוש כשהוא עובד - יותר קל לו. לפעמים הוא פשוט צורח עד שהוא נכנס ואחרי שניה וחצי נרגע. כי גם הוא מאד אוהב מים. למה זה קורה? אין לי מושג אבל אם זה מרגיע אז זה לא רק אצלכם...

ayala26

New member
בינתיים זה רק מחמיר..../images/Emo10.gif

הוא לא מוכן אפילו ללבוש פיג'מה. הלך לישון בשמונה וחצי (לפחות שעה לפני הזמן!) עם הבגדים.. אפילו לאמבטיה ריקה הוא לא מוכן להכנס בלי פאניקה והיסטריה.. מקווה שיעבור לו מהר.

למעלה