אובדן התמימות

מה הקשר לתמימות??.

אם נותנים נותנים מכל הלב.. מה הקשר לתמימות..? אם מאמינים, מאמינים בלב ובנפש.. אין חצי. יודע שזה אולי נשמע מתיפיף, אבל יש גם כאלה כמו שתיארתי במשפטים הראשונים שלי..בהחלט יש. ואגב, ההחלטה לתת בכלל ולהאמין בפרט היא החלטה אסטרטגית, ולא טקטיקה שמשתנה בהתאם למזג האויר. עלי אני יכול לספר לך, שביום בו הרגשתי חזק, שם קיבלתי את אותה החלטה חשובה, לעשות הכל ולא להיכנע לפחד. על דברים שלא הצלחתי, מודה ויתרתי, כי אני מאמין ומשתדל לנהוג ב...תוותר או תתמודד לא מכיר דרכים אחרות. פחד קיים אצלי גם היום אם כי ברמות נמוכות יותר. לי אישית הספיקו לי 20 שנה של כניעה לפחד. בהמשך למה שכתבתי השבוע, אי אפשר להחליט לא לפחד, זה לא ממש עובד. אבל כן אפשר להחליט לא להיכנע לפחד.. לעיתים קשה, אבל רוב הזמן זה עובד. והרווח...אחחח הרווח, שווה הכל.

קליל 1

New member
הקשר לתמימות?

היא האמונה בתום לב..האמונה העיוורת באהבה של בת הזוג שלך.. האמונה בתום הכוונות..הכל מתבסס על תמימות..

מגשימה1

New member
לדעתי קשה שזה לא ישפיע בכלל

יש איזה אובדן תמימות ואני לא בטוחה שזה כל-כך רע בהתחשב בעולם שאנחנו חיים בו שהוא מורכב מכל הסוגים וכל הצבעים , אז בן - אדם עם יכולת נתינה גדולה , אני לא חושבת שישתנה , בן אדם עם לב רחב לא ישתנה באמת , הוא יהיה זהיר , כי בהתחלה שהוא תמים הוא ירצה לתת מכל הלב , אבל במשך החיים אלא אם כן ישלו איזו הגנה מיוחדת במינה , הוא יתקל בכאלה שלוקחים , כי אלה שלוקחים , מחפשים כאלה שנותנים . אז להמשיך לתת על עיוור , זה לא רעיון כל-כך טוב כי אז שוב ושוב נפגעים , הרי עדיין עם הזהירות מי שנותן מעצמו ימשיך לתת , אז אם הוא יהיה זהיר בהתחלה ואז הוא יגלה שהבן שמולו הוא כמוהו , בן אדם שנותן ולא רק לוקח , אם הוא יכיר אותו קצת לעומק וידע שהוא יכול לבטוח בו , באופן טיבעי הוא גם ירגיש יותר בנוח לתת מעצמו , אין בזה רע שלא ישר נותנים הכל , נותנים קצת ועוד קצת וקצת מקבלים ועוד קצת מקבלים , בינתיים בונים מערכת יחסים יציבה , בונים אמון , אם יש מקום לזה והכל מסתדר מעצמו . אבל אם יש מולך בן אדם שרק לוקח ולוקח ואף פעם לא נותן , או נותן טיפה ודורש מייד המון בתמורה ולא נותן בשביל לתת , כדאי להשאיר מקום להגנה . אני דווקא חושבת כרגע על אנשים שהיכרתי בחיי ולא היו בני זוג , סתם שכנים , חברים , זה אותו רעיון , שהם נורא נחמדים ונעים בחברתם והם אפילו נורא מחבבים אותך אבל הם לוקחים מכולם ומנצלים את כולם וכמה שאתה יותר מחבב את הבן - אדם ככה אתה יותר נפגע , כי זו לא נתינה זה להיות מנוצל . אז כן יש איזה אובדן תמימות , אבל בעיני ובשבילי בתור בן אדם שכן יודע לתת ובתור בן-אדם אופטימי מטבעו , האובדן של התמימות זה רק לגבי ההתחלה , כשלא מכירים מספיק טוב את האדם שמולך , זה לא שמעכשיו אני לא נותנת יותר כלום לאף אחד לעולם , רק קצת יותר זהירה .

קליל 1

New member
עלית על נקודה חשובה..

אלה שלוקחים..מחפשים את אלה שיודעים לתת.. וכאן אני קורא לכל אלה שיודעים לתת..לחפש טוב טוב..את אלה שיודעים לתת גם כן.

מגשימה1

New member
אבל איך עושים את זה ? איך מחפשים?

איך מחפשים ומוצאים לפני שנפגעים שוב ושוב?

שירלי6

New member
דווקא בגלל הניסיון

יש צורך בחומות ההגנה הללו.. ובזכות הניסיון אם האימון לא מלא..אם החיוך לא מהלב..אני לא שם.

ב ה י ר

New member
התמימות רק לטובים

אנחנו לא אמינים אנחנו לא אמיתיים החיוך לצורך מטרה "ההגנות" הם רק בפניי עצמינו... כל השאר "חרטה" אחת גדולה.

מזל חי

New member
החיים חרא?

לא! יש כמה אנשים חרא.. שגרמו לנו לחשוב ולחשב שגרמו לנו לפחד ממה שלא אמור להפחיד שלקחו לנו את הדבר הכי חשוב בלב..רגש

למעלה