אובדן בטחון עצמי

בואי נפתח את זה

הי ענתי 5 , ציינת מספר דרכים שיש לך כדי להתמודד עם הקושי: דבקות במטרה אינטליגנציה מדברת אל עצמך- בתוכך כמו איש קטן ואת משוחחת עם עצמך תפילות את כותבת שאת מסמנת מטרות וכובשת אותן. איזה מטרה היית רוצה להציב לעצמך בהקשר של הקושי שלך? בברכה אילת לבנון

ע נ ת י 5

New member
שלום אילת

המטרה שלי היא לעמוד מול קהל (קטן או גדול, משפחתי או זר- לא משנה. כרגע אפילו באזכרה לסבא שלי לא הייתי מסוגלת לדבר) ולהעביר שיעור בלי להאדים ובלי להתבלבל ובלי לשכוח ולתת את עצמי בהתלהבות ובסחיפה כמו שתמיד הייתי. אני יודעת שאני מורה מעניינת, תלמידים והורים תמיד מבקשים שדווקא אני אלמד בכיתתם, תמיד קיבלתי פידבק מצוין על ההוראה שלי וחשוב מכל- אהבתי את העמידה בכיתה. אהבתי את שטף הדיבור, את העיניים של התלמידים, את הדינמיקה איתם- זו אני ואני אוהבת את זה! אני מרגישה כמו אצן שאיבד את רגליו, או פסנתרן שנגדעה לו יד. אני נורא רוצה לעשות את מה שאני אוהבת, אבל אני לא יכולה... זו המטרה שלי. היום החזרתי תשובה למכללה ואמרתי שאני כן אעביר את השיעור. יש לי חודש עד לשיעור הזה ובכך שהשבתי בחיוב- סימנתי לעצמי מטרה. אני חייבת להצליח בה. פשוט חייבת! אני רוצה לכתוב לך בעוד חודש שאני אחרי השיעור ושהיה לי כיף ושנותרתי עם טעם של עוד...(אני תמיד כ"כ מתלהבת בשיעורים שהצלצול קוטע אותי). אז איך ניגשים לכיבוש הזה?

כל הכבוד!!!

ה ענתי 5, ברכות על ההחלטה שלך ללכת על זה ולהעביר את השיעור במכללה!!! האם מדובר בשיעור חד פעמי? למי מיועד השיעור? מה נושא השיעור? האם זו הפעם הראשונה שאת מעבירה שיעור כזה בנושא כזה במכללה? האם תוכלי לכתוב תסריט שלך בשיעור בעוד חודש, ממש לפרטי פרטים? עיצמי עיניים, ראי את עצמך בעוד חודש. התחילי את התסריט עוד לפני השיעור, ראי את עצמך, מה את לובשת, איפה את, מי נמצא איתך, איך את מרגישה, ראי את עצמך לפני השיעור, מה עושה עושה.. וכו''.. דבר נוסף, כשאת כותבת, שימי לב לשפה בה את משתמשת- את כותבת שאת כמו אצן שאיבד את רגלו או כמו פסנתרן שנגדעה לו יד. מה דעתך לכתוב דימוי הפיך יותר, להשתמש בשפה שתתאים למקום אליו את רוצה להגיע? איזה עוד צעדים קטנים חשוב לך לעשות לפני השיעור כדי להגיע אליו מוכנה ובטוחה בתוכן שלו ובעיקר בעצמך? בברכה אילת לבנון

ע נ ת י 5

New member
שלום אילת

השיעור במכללה הוא חד-פעמי. אני ממלאת מקום של מרצה שחסרה. הפניה אליי לא היתה מקרית- היא בחרה בי מתוך יושבי הקורס כי היא חשה שלי יש הכי הרבה מה לתת וגם כי אני בעלת ניסיון בהוראה ורוב יושבי הקורס- לא. אני רציתי להשתמש בשיעור כמקפצה ולשאול אם אוכל להשתלב שם כמרצה. כרגע התסריט על השיעור נראה גרוע- אני עומדת, מנסה לפתוח את השיעור ולא מצליחה. כל תופעות פחד הקהל קורות לי ואני מתביישת. בזכותך- אני עובדת כרגע חזק מאוד על הבחירה שלי. אני-שיצרתי את הסלע בכוח מחשבתי, מנסה לשסלק אותו באמצעות המחשבה (זה מה שהבנתי ממך- שהכל נמצא אצלי, גם יצירת המשבר וגם פתרונו) אני אתחיל להכין את השיעור, הוא ברמה תורנית גבוהה, מדובר בהשוואה בין דמותה של יהודית מספר מקבים לבין דמותה של אסתר המלכה ממגילת אסתר. אני רוצה להראות שמדובר ב'סיפור בבואה' כלומר- יהודית היא אסתר של ארץ-ישראל. אסתר שייכת לחו"ל ויהודית-לארץ. זו תזה ששמעתי פעם בכנס ואני רוצה לפתח אותה קצת. אני מאמינה שככל שנושא השיעור יקרום עור וגידים- אני אהפוך ליותר בטוחה בעצמי. אני אעשה סימולציות- בהתחלה מול בני משפחתי ואח"כ מול חברות. אני אגיד לעצמי שאני פתוחה לשמוע ביקורת על השיעור באופן ענייני אבל שאני לא אקח את הביקורת לרמה האישית. יש לי המון עבודה תודעתית לפני שאעביר את השיעור בסימולציה, כי זה הרי מה שהביא אותי למשבר הזה (הסימולציה שעשיתי מול אחי...) לגבי הדימוי- אני כמו מורה שאיבד את הביטחון שלו...ושלא מסוגל יותר להורות. רק שאלה אחת נותרה לי בלא מענה- מקור הכוח שלי. עוד לא מצאתי אותו- אני חייבת למצוא אותו. מה את חושבת?

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כוחו של הדימיון

הי ענתי 5, את עושה פה עבודה מצויינת - כל הכבוד על התהליך שלקחת על עצמך. אני חושבת שהתוכנית שלך מצויינת - ככל שתתרגלי יותר כך זה יהיה קל יותר . כמו כן, הייתי מציעה לך לבקש פידבקים מאנשים שמאמינים בך ולא מאחרים - ובוודאי לא מאחיך. בקשי את הדבר שאת רוצה - פרגון, ואל תפתחי את הדלת לתגובות אחרות כרגע. כמו כן הייתי רוצה להציע לך לחזור לתרגיל הדימיון שאיילת היציעה לך - לדמיין את עצמך בכיתה - כמו שאת רוצה שזה יהיה. לא כמו שעכשיו נראה לך שזה יצא. לדמיון יש כוח גדול - כאשר את מדמיינת את התמונה העתידית, את בעצם מרגילה את המוח שלך לתסריט הזה. אם את מדמיינת שירעדו לך הרגליים, כאשר תהיי בסיטואציה, זה מה שהמוח שלך יצפה שיקרה. אם תדמייני באופן מפורט את התסריט כפי שאת רוצה אותו, כאשר תהיי שם, זה מה שהמוח שלך יצפה שיקרה, ולכן הוא יקרה. ספרי לנו איך התהליך מתקדם, אנחנו איתך!

הי ענתי 5

הי ענתי 5, אני מסכימה מאד עם ענבל: יש לך כלים שציינת שיכולים לעזור לך: תכיני את השיעור מראש, תעשי סימולציות, תעזרי בחברים קרובים שיכולים לחזק אותך,תמשיכי לעשות את תרגיל הדמיון שעשית איתי ולעשות את העבודה המחשבתית הכל כך חשובה. בדמיון כשאת מדמיינת את עצמך מול הסלע , ראי איך את יכולה לעבור אותו בפחות מאמץ: אולי להמיס אותו? אולי להפוך אותו לגמיש יותר באמצעות אש ואז יהפוך לגמיש ויש עוד המון אפשרויות. את מאד רוצה לסלק את הסלע, את מלאת התנגדות וכאשר אנחנו מתנגדים למשהו הוא גדל. הדמיון שלנו הוא אין סופי והוא מאפשר לנו למצוא בעצמנו כוחות ולהחזיר לעצמנו את הבטחון. את שואלת אותי- מה מקור הכוח שלך וזו שאלה שאין לי עליה תשובה. רק לך יש. באחת ההודעות שאלתי אותך- מה העוצמות, האיכויות, החוזקות, החלקים בתוכך שאת אוהבת ומעריכה ואם איני טועה, לא ענית על כך . אני מזמינה אותך לחשוב על כך ולענות. בברכה אילת לבנון

tipuly

New member
עוד מחשבה לענת

הי ענת אני רוצה להצטרף אל רונן בהמלצה לעשות עוד משהו מעבר לשירשור המדהים שקראתי פה (יש בך המון מודעות עצמית וכיף לקרא את השיח שלך עם אילת לבנון) אני מסייגת את דברי כי לא דיברנו ואינני יכולה לאבחן בפורום יחד עם זאת, נשמע שייתכן שמה שאת מתארת הוא סוג של פחד קהל מחקרית הוכח שלטיפול התנהגותי יש תוצאות מעולות בתחום הזה יש היום הרבה מטפלים שעוסקים בCBT (cognitive behavioral therapy) ומביאים איתם כלים של ביו פידבק וכלים נוספים שעוזרים למטופל לקבל שליטה על פרמטרים פיזיים שמשתוללים ותופעות פיזיות כמו זיעה,הסמקה, תחושת מחנק ועוד. אם תרצי פני אלי במסר אישי ואפנה אותך למישהו מקצועי מאד הפניה זו היא לא במקום אימון- כי יכול להיות שאת מוכנה לבחון עוד דברים בחייך שאימון מתאים להם והתגובות שלך בפורום מראות שאת כבר עושה זאת מאידך, אני רוצה להעביר לך מסר של שיחרור מהמחשבה שאנחנו בוראים הכל בכח המחשבה שלנו. הסיבות להיווצרות פוביות ופחדים שמשפיעים עלינו פיזית שנויות במחלוקת ובהחלט יכול להיות שלא היתה לך שום יד ורגל ביצירתן. יחד עם זאת, מחקרית הוכח שאפשר להתגבר עליהן- הרבה פעמים לא באמצעות הבנה של הסיבות ליצירתן אלא באמצעות שליטה ועיכוב המנגנונים הפיזיים שבהן הפוביה מתבטאת. המון בהצלחה

nogadav

New member
היעד : ביטחון עצמי.

לכבוד ענתי5 שלום רב! להתמודד בעולם הזה ללא תחושה של ביטחון עצמי כלשהוא זו באמת משימה לא פשוטה. ניתן להבין מסיפור חייך שמבפנים קיימת ענתי מלאת ביטחון עצמי, שיודעת מה היא רוצה מעצמה, מכירה ביכולותיה, לא מתביישת לעמוד בפני קהל ואפילו מצליחה מאוד. את המצב הנוכחי ניתן לראות כסוג של "מסכה" זמנית בלבד שיש לקלפה הזהירות עד שענתי הפנימית תהיה מספיק בטוחה לחזור חזרה אל עצמה ואל הקהל. דמייני לעצמך ואחר כך כתבי כיצד יראו חייך עם הביטחון העצמי, במצב האידיאלי מבחינתך? כיצד את עומדת בני קהל מלאת ביטחון? מה את לובשת? על מה את מדברת? איך את מדברת? מה את עושה? כיצד יראה היום יום בבית? כיצד תראה עבודתך? הזוגיות שלך? חיי החברה שלך? מקומות הבילוי? מפגשים חברתיים? מפגשים משפחתיים?הלימודים שלך,כמה זמן ואיך תקדישי לעצמך ? זה נפלא שמצאת לעצמך דרכים לעקוף את הבעיה ולא לוותר גם בזמנים שאת מרגישה חסרת ביטחון, את עומדת מול קהל ומדברת מתוך דפים. רבים וטובים הם המרצים שמדברים לפני קהל מתוך דפים שהכינו מראש ואין בכך שום פסול או ראיה לחוסר ביטחונם. בברכת ביטחון וכוח, נגה דודסון: יועצת חינוכית ומאמנת אישית וקבוצתית.

ע נ ת י 5

New member
וואו- תודה לכולכם!

אתם באמת מנסים לעזור לי וזה מרגש אותי מאוד, מאוד. קשה לי כרגע לענות כי אני חולה. מקווה שאחזור לכוחותיי מחר ואז אתיישב עם עצמי ועם הדרכותיכם המועילות ואוכל להשיב ולהמשיך את העבודה העצמית. שוב תודה לכולכם, ענת

למעלה