אה?

Shachafm

New member
עומס יתר

jeffy1

New member
האוצר החליט להשתמש בשינוי הקודם

כדי לחסות את גירעון הפול אז אין שינוי במחירי ביטוח החובה שחף, לא יפה להעלם ככה.

Shachafm

New member
כנראה שאתה צודק. ולא לזה פיללנו. מילא

נעלמתי. אני בעומס יתר גדול. מדי פעם אני מבליח לאיזה טיול פרלמנט או משהו.

פרארי1

New member
מה שהצלחתי להבין מהעניין

ניסיתי לקבל תשובות על השאלה הזאת בדיוק. בפורומים לא היה מי שידע להשיב ולצערי, הודעה ששלחתי לכרמל שאמה בפייסבוק לא נענתה. מקריאה בין השורות, מה שאני מסיק הוא שלהבדיל מהמצב בעבר, לפיו נגזרו הפרמיות שלנו באופן ישיר מרכיב ההעמסה וכל שינוי בו גרם לשינוי מיידי בפרמיות, המצב כיום הוא שיש סיכום של ועדת הכלכלה עם האוצר לגבי גובה ההנחות, סיכום שאינו נגזר ישירות מרכיב ההעמסה ולכן גם ההנחות, אם תהיינה (וכרגע מדברים על ראשית מאי), לא יהיו גבוהות כמו שציפינו. בסיבוב הקודם, כאשר נקבע רכיב ההעמסה על 6% קבוע, רצה האוצר לתת הנחות מצומצמות לחלק מן הרוכבים בלבד, ועדת הכלכלה התנגדה לכך והעניין חזר לכנסת לתיקון נוסף שהעמיד את רכיב ההעמסה על הטווח שבין 5.5-6.5%. למיטב ידיעתי, בתמורה לשינוי הזה, הסכים האוצר לתת הנחות גדולות יותר ורוחביות, לכלל הרוכבים. חלק נוסף בסיכום הוא שמהחלתו, בראשית מאי ועד סוף השנה, רכיב ההעמסה יעמוד על 6.3% ובשנה הבאה לא יפחת מ-6.2%. האם לזה פיללנו? לא בדיוק, אם כי עדיין אפשר לראות בזה הישג מסויים.

צמי1502

New member
נשמע לי מוכר.....

"הדבר יאפשר הנחה מקסימלית של עד 40% ביחס להיום"... ורכיב ההעמסה יהיה עד 8% (ראה ערך ידין ענטבי).... ב"ארץ נהדרת" שאנו חיים בה, אני סקפטי. מישהו כבר ימצא את "האותיות הקטנות". השנוי מ-6% ל"בין 5.5% ל6.5% מאפשר למעשה יכולת משחק בנתונים, ולאפשר לגורמים כאלו ואחרים לשחק בנתונים כאוות נפשם, ולפי הצורך כפי עיניהם. אם לצטט את אחת החתימות פה (לפי זכרוני) "ב36 תש', לא כולל את מה שחשבת שכולל........"

gilkor

New member
מעיון זריז

בפרוטוקול של הועדה, אפשר להבין שמי שיחליט על שינוי אחוז ההעמסה הוא האדון אסף מיכאלי. כמובן בהיותו נתון כל פניות, הוא בדיוני הועדה נלחם בחירוף נפש על השנה הנוכחית בכך שהוא מבקש מיו"ר הועדה לנסח את ההחלטה באחוז משוקלל. הכוונה היא שעבור השנה האחוז לא יהיה 6.2 אלא שיקלול של כל השנה (ואז באופן לא ברור כנראה יהיה 0.2) ולמען מי נלחם האדון הנכבד בחירוף נפש? ואם "חלילה" לא יהיה שיקלול ובשל טעות דקדוקית של הועדה תהיה הוזלה מטאורית בביטוח החובה לדו"ג (רק השנה), מאיזה כיס בדיוק זה יצא? למי הוא כ"כ דואג? האם העלות תהיה מהעוגה הציבורית? ודאי שלא! טוב שמפקידים בידיו את קבלת ההחלטה לאחוז ההעמסה. כדאי לו רק לזכור מי משלם את משכורתו הנוכחית

Shachafm

New member
משכורתו הנוכחית חסרת כל חשיבות בעיניו.

מה שכן חשוב היא משכורתו העתידית, השמנה בהרבה. וזו תשולם, למשל, ע"י מנכ"ל דש פיננסים. שמו בישראל: ידין ענתבי. (מוזר, השם שלו נשמע לי קצת מוכר מאיפשהו, לא?). אז למה שידאג לך? ידאג לענתבי. כלומר, ידאג לעצמו. ועד שלא תשונה החקיקה, זה לא ישתנה. יקודם חוק לאיסור העסקת יוצאי משרד האוצר בחברות פיננסיות למשך 10 שנים מרגע עזיבתם את משרד האוצר. גם אם עבדו שם שבועיים. וזה יצויין בפירוש בחוזה העסקתם במשרד האוצר. ויפה שעה אחת קודם. מפרי החוק - קנס של מיליון (1,000,000) שח לקופת ה"קרן לנפגעי עובדי משרד האוצר", ובנוסף ישר ל-20 שנה בסיביר. למרבה הצער, לאף אחד אין אינטרס לקדם חוק כזה.

למעלה