אה, חזרנו לשיגרה

morning star

New member
אה, חזרנו לשיגרה

שלום צילה ושלום לכולם. איך זה שכאשר סוף סוף הפורום מתחדש, אנשים שונים, דיונים מעוררים ומעניינים, שוב חוזרות התקפות והשמצות, בין אם כלליות או אישיות? ישנם כנראה אנשים אשר עדיין אינם מודעים דיים לתרבות דיון נאותה. ועכשיו, אם תרשו לי, כמה התנגחויות משלי: א) כיצד ``מביני דבר`` מתיימרים להגיד מה אלוהים עושה ומה לא? אחד מהמתכתבים ציין כי אלוהים לא יכול לשנוא... ובכן, כ``מיסטיקן``, ``פילוסוף`` וחוקר, תגובותי הן אלה : 1) אם אלוהים לא מכיל בתוכו שנאה, כיצד קיימת שנאה בעולם, מאחר ואלוהים הוא הכל? 2) כיצד בני אדם, ואפילו הנעלים רוחנית (שהם מכירים מגבלה זו טוב יותר מהפחות נאורים כמדומני) יכולים בכלל לתפוס מושג כמו האלוהים? כיצד אנו יכולים לנסות להבין את האינסופי ולנסות לנתחו במושגיה הצרים של האנושות, במוח הבהחלט סופי שלנו? כיצד בני תמותה יכולים להתיימר למביני אלוהים, לפרש את ``מעשיו`` או את ``מניעיו``, את ``תכונותיו`` ו``יכולותיו``??? ב) לסתם בן 12, אני לומד, כל הזמן, לומד דברים חדשים ולומד מחדש דברים ישנים, אך איני פוסל את אמונותיך, אני מביע את דעותי. אינך מכיר אותי, כיצד יודע אתה אם מכיר אני או לא את ה``עולמות העליונים``? ג) אישית, אני נזהר מאנשים אשר לא מכירים בספק. אשרי המאמין אני אומר, אך אנשים אשר אין בהם ספק, ולו הקל ביותר, בנכונות דרכם, בקלות עלולים לסטות מדרך הישר ובפאנאטיות עוורת לגרום לנזק. לגיבוי הסברה האישית הנ``ל, סיפור קצר : השטן (הנחש, עזזאל הידוע כעזאזל) היה המלאך היפה ביותר בגן העדן, בנו האהוב של הקדוש ברוך הוא. כה בטוח בדרכו היה מלאך יפה זה, כה חסר ספק וכה מושלם, עד כי חשב כי יעשה מלאכה טובה יותר מאשר הקב``ה ולכן חטא בחטא הגאווה, ניסה לתפוס את כס הכבוד, הובס, הושפל ונזרק לאגמי האש שבגיהנום. מאז הוא מייצג את מה שהיה חסר לו לפני כן, הגיון וספק. השטן אינו נלחם באלוהים, חס וחלילה (כאן לדעתי הנוצרים טועים). אין שום כוח אשר יכול להלחם באלוהים (יהיה אשר יהיה).השטן הוא תמרור אזהרה, חסרי הספק עלולים לחטוא בחטא הגאווה. לכן גם איוב, שהלך בכל דרכי האל וסרב ``לברכו`` סבל, על מנת שילמד כי אמונה מושלמת עלולה להזיק. ובכן, זהו מיתוס, עם קצת פרשנות אישית משלי, אשר אינה מחייבת אותי. אולי מחר אתקל בנסיון אחר אשר יעמיד את אמונותי במבחן ואף ירענן אותן קצת... שלכם כוכב השחר, הנווד ``מהי רבולוציה? רה-אבולוציה הבאה מ רה-אבליוזציה.``

yofiel

New member
דעה אישית שלי

אני מסכים עם מה שאתה אומר , ואני רוצה להסביר שוב למה התכוונתי כשאמרתי שאלוהים לא שונא. אני מאמין שאלוהים הוא כל מה שקיים , והשטן הוא חלק מאלוהים , אלוהים ברא את השטן. כשאמרתי שאלוהים לא שונא , התכוונתי לכך שהאור לא בא לפגוע בנו , את זה אנחנו עושים לעצמנו. האור רוצה רק לאהוב , רק לתת , רק לעזור. אם כולם היו הולכים רק לפי האור היינו חיים בגן עדן , אבל יש לנו בחירה חופשית , לטוב ולרע. ובעצם אין טוב ורע , יש רק תהליך של התפתחות , למידה. אנו לומדים מהבחירות הלא נכונות לפעמים יותר ממה שאנחנו לומדים מהבחירות הנכונות. אמנם זו הדרך הקשה יותר וכואבת יותר , אך זו גם דרך , וכולנו מתישהו עברנו את זה. אני לא חושב שצריכים להאניש את אלוהים (אנחנו נבראנו בצלמו , לא הוא בצלמנו) ואני לא חושב שניתן לפרש את התנך לפי הפשט ולהגיד שאלוהים מתעצבן עלינו וכועס ואחר כך נרגע וסולח. אני לא חושב שאנחנו יכולים להתחיל לתפוס מה זה אלוהים , אין לנו את הכלים לכך. אני מאמין בכח עליון , שיודע ומבין הרבה יותר ממני או כל אחד אחר , ובאותו קול פנימי עמוק בתוך הלב , שמנחה אותי ואוהב אותי , גם כששנאתי את עצמי. יופיאל המלאך

כדי עוד ללמוד

כל מלאכים הם קדושים וטהורים אבל דבר ראשון אסור להשתמש בהם ועוד הנחש הוא החתי את האדם הראשון ואדם ראשון במקום מלבושי אור השם יתברך הילבש אותו מלבושי עוד שזה עור - אור = יגו``ן וכ.. אני חייב לטוס אז ביי

למעלה