החלטות החלטות
שאלות קשות יש לך! אני אנסה להתחיל מ ה ה ת ח ל ה... החיפוש אחר תוכנית (סרט דוקומנטרי, סדרה, ספיישל וכו') נעשה בכמה מישורים: יש את הספקים שרגילים ל"מוזרויות" שלנו (בכל זאת, הם עובדים איתנו כבר כמה שנים), והם שולחים אלינו דוגמיות של, בוא נקרא לזה "דברים", שהם חושבים שיתאימו לנו. לצד הספקים יש לנו מחלקת רכש פעילה, שלא נחה לרגע. אנשי הרכש של הערוץ (דנה, נעם ורובי) מחפשים כל הזמן את הדבר החם הבא, אפילו אם הוא נמצא בשלב כתיבת התסריט. לפעמים אני חושבת שהם עולים על דברים שנמצאים עדיין במוחו של היוצר... ויש גם את "הרצונות" שלנו, מתוך צרכים של הערוץ (למישהו יש סטנד אפ כדי שיהיה לי משהו לשדר בחג?), או מתוך התעניינות ביוצר/שחקן (זה בדר"כ אני
מה לעשות, אג=סיימון חמוד!), אנחנו מוצאים דברים חמודים. ולא נשכח את ההצעות שעולות בפורום, שלמרות שבדר"כ החומרים או בדרך או כבר בטיפול, עדיין יש להם מקום חשוב ולעיתים מפתיע. ואז מגיעות הקלטות (חלק מהספקים גילו את נפלאות ה- DVD, אבל זה עדיין בחיתולים). ואני יושבת לצפות. הרשמים שלי מתחלקים ל:נו, באמת!/חמוד, אבל לא לי/חמוד/תביאו ומהר. איך אומרים על משהו "כן" ועל אחר "לא"? חיים את הערוץ, כנראה. אני לא יכולה להצביע על פרמטר ספציפי, כי אין כזו חיה. הדבר שמדריך אותי הוא - השונה. שיהיה קצת אחר. לא חייב בהרבה. שיהיה טוב, מעניין, זורם, קצבי, כיפי ומשהו שלא תמצא בערוץ אחר. או שאם היה בערוץ אחר, נאבד לו שם, כי זה לא היה המקום שלו. זה קל לזהות מה לא מתאים לערוץ. לפעמים קשה יותר לזהות מה כן... זו מין תחושה. אז אמרתי כן, והכדור חוזר למחלקת הרכש שחוזרים לספק, ומתחילים במו"מ ובסופו של תהליך, בשעה טובה, הסדרה בידינו! זה, בקיצור ועם "חורים" (כי יש לי עוד עבודה לעשות!), דרכו של תוכן אל מסך +yes. והפרומו? הם מקבלים את התוכן שנבחר, מפליגים בדמיון, ממנים במאי, כותבים תסריט ומוציאים דברים טובים. ושאלה 4 - אני צריכה לחשוב על זה.