אה... אה...

24sharon

New member
אה... אה...

קולולולו - גם לי יש מאמר! המאמר הראשון שלי, מן השראה כזו בנושא XMLHttpRequest http://www.geula.biz/works/AJAX/XMLHttpRequest/XMLHttpRequest1.aspx כמו שכתבתי בעבר, אני בשלבי התלמדות רציניים של AJAX, והחלטתי תוך כדי לימוד לכתוב את המאמר. אז החלק הראשון השני והשלישי כבר מוכנים. אם כי אני מאמינה שבזמן הקרוב אני אשפץ אותם יותר. בחלקים הבאים של המאמר, אכתוב את הצורה של לקבל רק חלק נתונים ז"א לעבוד גם מול השרת. + דוגמאות מעשיות לשימוש ולעבודה. בהנאה! ואשמח לקבל תגובות

dino_din

New member
הערה לאתר

חוץ מזה שהוא ממש יפה, יש קצת התבלגנות ב FF כשמקטינים חלון...

dino_din

New member
ועוד משהו קטן

הפרמטר השלישי שחסר לך במדריך משמש כדי לקבוע אם הקריאה תתבצעה א-סינכרוני או לא (אם לא , כלומר FALSE, אז יש מצב שה UI ייתקע בזמן קבלת התשובה חזרה). הינה ההסבר המלא באנגלית:
The async parameter specifies whether the request should be handled asynchronously or not. True means that script continues to run after the send() method, without waiting for a response from the server. false means that the script waits for a response before continuing script processing. By setting this parameter to false, you run the risk of having your script hang if there is a network or server problem, or if the request is long (the UI locks while the request is being made) a user may even see the "Not Responding" message. It is safer to send asynchronously and design your code around the onreadystatechange event!​

24sharon

New member
כן ראיתי את זה.

אבל כל עוד לא הבנתי עד הסוף, לא ניסיתי להסביר. ניסיתי להעביר פרמטר TRUE וכן FALSE. באקספלורר זה עבד מצוין. בפיירפוקס לא עבד ב-FALSE. הייתי רוצה יותר להבין מה ההבדל ולמה הכוונה. לגבי ההתבלגנות, האתר בנוי לרזלוציה של 1024, פחות זה התבלגן לי ולא היה לי כח לנסות להתעסק עם הTEMPLATE. בכל אופן תודה,

[eLad]

New member
הסבר על async

בקריאה סינכרונית (false) הדפדפן שולח בקשת XMLHTTP לכתובת וממתין עד שתשובה תתקבל. הדפדפן פשוט "נתקע", המשתמש מקלל את הרגע בו נכנס לאתר, וזו סיבה שלעולם לא עובדים בצורה סינכרונית בצד הלקוח. קריאה אסינכרונית בונה בקשה ונותנת לדפדפן להמשיך לעבוד. בכל התקדמות הבקשה רצה הפונקציה onreadystatechange והמאפיין readyState של ה-xmlhttp משתנה. הערכים 1-3 מדווחים על התקדמות ואין צורך לייחס להם חשיבות, הערך 4 אומר שהבקשה הסתיימה והוחזרה תשובה. ההבדל המהותי בין שתי השיטות הוא שבשיטה הסינכרונית מקבלים את הנתונים מייד ואפשר לגשת אליהם כבר בשורת קוד שאחרי ה-send. השיטה האסינכרונית מקבלת את הנתונים בשלב יותר מאוחר אך אינה תוקעת את הדפדפן...

24sharon

New member
הבנתי תודה ../images/Emo13.gif

ואני פשוט מעתיקה את התשובה ישירות למאמר....

למעלה