אה, אהבת הילדות שלי...

suki da yo

New member
אה, אהבת הילדות שלי...

הזמרת הראשונה שלא היתה pure pop ששמעתי. השעפה חיובית של כמה חברות, וכרטיס המעבר שלי למה שאני מחשיבה למוסיקה אמיתית. כמה זה עצוב לגלות שמישהו שהערצת בעברך ( כמו שאני הערצתי את אלאניס, גם בהופעה הייתי, ויש לי דיסקים ואת כל הליריקס אני זוכרת עדיין) הוא סתם עוד נגרר. פתאום היא הבינה שפופ זה יותר מוכר, אז היא חזרה לפופ אחרי שני דיסקים והאנפלקגד שהיו נהדרים ,בעיקר אם אתם מכירים את עברה הרחקו בתור תואמת בריטני ספירס... כל כך התאכזבתי שאפילו את הדיסקים הטובים שלה קשה לי לשמוע עכשיו...

I Was Hoping

New member
אוי אוי אוי../images/Emo7.gif

עצוב לי בשבילך שככה את/ה מרגיש/ה... אני לא חושבת שאי פעם אני אוכל להרגיש או לחשוב שאלניס היא יצור שטחי וקטן.... בן אדם שטחי וקטן לא יכול היה לשלוף את SFIJ ואת JLP מהבטן שלו... אוקיי, אז לא כולם משתגעים על URS,גם אני לא, אבל לא צריך לזכור לה רק אותו, היא עשתה דברים מדהימים קודם שאפשר לנתק אותם לגמרי מ- URS אם עד כדי כך לא אוהבים אותו... בכל מקרה, לא נראה לי אפשרי או מתקבל על הדעת למחוק ככה מישהו או מישהי שנחשב עבורך לגיבור ילדות... תן/י לה צ´אנס, אחרי הכל היא אלניס ולא אחרת... היא עוד תפתיע וכל כך בגדול, ש-URS ייראה כמו שנייה לא הכי מוצלחת בחיים שלה ושל כולנו, או לפחות של חלקנו שלא משתגעים על URS! peace out, הילה [באמת שעשית לי עצוב...]

AdiBaba

New member
תגובה

זה שיו.אר.אס פחות טוב מהאלבומים הקודמים (ולדעתי לא נופל מהם בהרבה) זה ממש לא מכניס את אלאניס תחת קטגוריה של pure pop. האמת היא שלדעתי הסגנון הייחודי שלה תמיד היה קשה להגדרה, אני הייתי מגדירה אותו פופ-רוק-אלטרנטיבי. גם בג´גד וג´אנקי יש כמה שירים עם גוונים של פופ. האמת היא שאני באופן כללי נגד כל הקיטלוגים וההגדרות האלה של סגנונות מוזיקה. אני פשוט אוהבת מוזיקה שנעימה לי לאוזן שגורמת לי להרגיש משהו ואלאניס בהחלט עושה לי את זה. אבל אם כבר נכנסים לסגנונות, אז כל הקטע הזה של אנטי-פופ ממש לא מובן לי. שאנשים חושבים על פופ, הם ישר חושבים על מוזיקה עממית, זולה וחסרת רגש כמו בריטני, ווסטלייף ודומיהם. אבל יש גם פופ יותר מורכב ומשובח כמו שאלאניס עושה (למרות שבמוזיקה שלה יש כמו שאמרתי גם גוונים של רוק וגם של פופ). לא כל מה שמיינסטרים ומוכר מיליונים זה רע. אלאניס היתה ונשארה יוצרת ייחודית במינה. כנראה שממש שנאת את יו.אר.אס אם את כל כך ממהרת להספיד אותה. אז נכון שהוא קצת יותר פופי מהדיסקים האחרים, נו, אז מה? אי אפשר לצפות שבכל דיסק שלה נקבל אותו מינון של פופ ורוק. אני מקשיבה ליו.אר.אס ואומרת לעצמי שזה לא טוב כמו הקודמים, אבל זה עדיין מצויין וטוב פי אלף מכל הזבל שיש, וזה עדיין מיוחד, זה לא נשמע דומה לשום דבר אחר. זאת עדיין אלאניס המיוחדת והמוכשרת שלנו. ולפי מה שכתבת, אני מניחה שלא שמעת את הביסיידסים, כי הם פחות פופים מיו.אר.אס. רובם מזכירים את האפלוליות של ג´אנקי, ויכול מאד להיות שתאהבי אותם, אז אני ממליצה לך לנסות. ולגבי יו.אר.אס אני רק יגיד שעל טעם ועל ריח אין מה להתווכח.

suki da yo

New member
אולי זה אני...

שהתקדמתי למוסיקה אחרת וזה כבר לא מה שעושה לי את זה, אבל אלוהים שבשמיים! אני הערכתי את האישה הזו על יכולות כתיבה נהדרות. אתם יודעים מה הביקורת בעיתון אמרה על הדיסק הזה- "כנראה שהיא סופסוף הבינה שמה שבאמת מוכר זה פופ". אז לא, אני לא שונאת את הדיסק הזה כי ככה הביקרות אמרה- אלא כי זה נכון. אני חושבת שה-pill הראה כיוון,ה-junkie הראה התקדמות נהדרת והחדש הוא נפילה כואבת .

Rוית

New member
אני מסכימה עם עדי..

אולי האלבום יותר "פופי" מהקודמים, אבל אי אפשר להגיד שלא רואים את הסיגנון של אלאניס בשירים כמו FLINCH או A MAN או 21 THINGS... וחוץ מזה על טעם ועל ריח... אני מאוד אוהבת את האלבום, ואני כאנשי המיעוט שיותר אוהבים את JLP על פני SFIJ, רואה אותו באותה רמה מוזיקלית (בערך, הוא עם פחות כלים, אבל עדין).. אולי ברמה לירית SFIJ הרבה יותר פילוסופי ומחוכם, זה כן, אבל רמה מוזיקלית, אני אוהבת כל שיר ושיר בדיסק החדש.. אבל לשאול מעריצים של אלאניס מה דעתם על הדיסק זה לא פונקציה

AlanisJunkie

New member
אז אולי הגיע הזמן שתתבגרי.

כי להגיד שאת לא רוצה להאזין לאלאניס יותר בגלל אלבום קצת שונה מקודמיו זה הדבר הכי טיפשי ששמעתי בחיים שלי. סליחה אם זה ישמע תוקפני, באמת שאני לא בא לתקוף אותך, רק שזה די מרגיז. הפעם האחרונה שהאזנתי לאלבום URS היתה לפני כמה שבועות, אבל לשאר פשוט אי אפשר שלא להתייחס. לכל אומן יש מעידות ועליות בקריירה שלו, מה, נתחיל לקטול אומנים כל שני וחמישי בגלל זה? אלאניס כבר הוכיחה את עליונותה על פני זמרות אחרות, ככה שהיא ממש לא צריכה להצטער בפני אף אחד אם יצא לה אלבום כזה (שהוא, אגב, עדיין שווה בהחלט!). אנחנו יודעים, ויש הוכחות, שהיא יוצרת איכותית ויחידה במינה.

suki da yo

New member
כן. בהחלט נתחיל לקטול אמנים.

אם אני חושבת שזה מה שהיכולות שלה שוות כרגע, אז זה מ שיש. לא להזכיר שאני חושבת שאפ-שר לעשות איזה חידוש במדיניות ה-"אני שרה רק שירי מערכות יחסים הרוסות".

AlanisJunkie

New member
אז כנראה שמעולם לא היכרת אותה.../images/Emo123.gif

נובע מכך שאת לא מכירה את אלאניס בכלל, וכל רצונך היה להיראות מה-זה אינטליגנטית בפני חברייך, כאילו "אני מאזינה לאלאניס מוריסט! והיא איכותית!", שיואו...אני מרחם על אנשים כמוך. מה עם, that i would be good can´t not one perfect Awakening Americans? ויש עוד מלא דוגמאות. האחרון הוא שיר ביקורת חברתית רציני ביותר, והאחרים הם שירים על קבלה עצמית וקבלה סביבתית, והרצון לדעת איפה אנחנו נמצאים בעולם זה. חבל שהאזנת לאלאניס בלי להבין מילה ממה שהיא שרה, ואל תגידי לי שהבנת, כי המשפט הטיפשי הזה, "אני שרה רק שירי מערכות יחסים הרוסות", אומר הכל.

Mr Freeze

New member
יוסי, אתה לא חושב שהתוקפנות מיותרת?

אני מבין על מה הבחורה הזו דיברה. אמנם בסופו של דבר השלמתי עם מה שקיבלתי ביו.אר.אס, קניתי את הדיסק והיום אני מאזין לו לפעמים, אבל היא הזדעזעה. ו*ברור* שמבחינתה זה משפיע על העבודות הקודמות שלה. לי, למשל, קשה לשמוע את "מציאות נפרדת" של היהודים (והוא באמת, באמת אלבום רוק מדהים) בגלל שני האלבומים הנוספים שלהם, שהם פשוט זבל. מה זה אומר עליי? שאהבתי את "מציאות נפרדת" כי זה נחשב למגניב בזמנו? תחשוב על זה כמו על כל דבר אחר בחיים. כשבנאדם יאכזב אותך עד כדי כך שלא תוכל לנשום לידו בגלל ההתנהגות העכשווית שלו, התקופות הטובות שלו לא יעברו לך בראש. סמוך עליי. אתם יודעים מה? אולי יש קשר תת-מודעי לזה שעכשיו לא נוח לה להתגאות באמנית שלה. אמנית שעושה פופ שמבחינתה זהה לזה של בריטני (אותו היא לא סובלת)... לא יודע, זו תהיה צביעות לומר שאי אפשר להבין אותה בעניין. כמובן, שאנחנו לא חושבים שיו.אר.אס שווה ערך לעבודותיה של גברת ספירס, אבל זה עניין אחר. בר.

AlanisJunkie

New member
בר, אתה בטוח שקראת את כל ההודעות?

כי אם תקרא אז תבין שכולם מסכימים איתה לגבי העניין של URS, רק שהיא אומרת ומוסיפה דברים מרגיזים כמו "היא שרה רק על מערכות יחסים הרוסות", דבר שכמובן לא נכון, וזה מה שהרגיז.

Me Happy

New member
לי יש דווקא דעה שונה בנוגע ל URS

אני מסכים שהוא פחות טוב מקודמיו אבל הוא עדיין מצוין ואני מאזין לו מדי שבוע. A Man הוא פשוט שיר מעולה. בין הטובים שהיא כתבה. Hands Clean - עוד שיר מעולה, האהוב עלי כבר המון המון זמן.

AlanisJunkie

New member
היי לך..

בטח שמכיר את עדי. וזה הזמן לעבור למסרים או לאייסי 121898853.

suki da yo

New member
סליחה?

סליחה? את מדברת על לשפוט מישהו בלי להכיר ומעבירה עלי ביקורת בלי לדעת מי אני בכלל? איך את מעיזה? לידיעתך הערצתי את האלאניס מכיתה ו´, ועד ליציאה של החדש. אני בי"ב עכשיו. אני מכירה את אלאניס בדיוק כמוך- לא אישית, אבל מספיק טוב.

AdiBaba

New member
בר, תגובה למה שכתבת

כתבת ואני מצטטת: "תחשוב על זה כמו על כל דבר אחר בחיים. כשבנאדם יאכזב אותך עד כדי כך שלא תוכל לנשום לידו בגלל ההתנהגות העכשווית שלו, התקופות הטובות שלו לא יעברו לך בראש. סמוך עליי." אני ממש לא מסכימה עם החלק הזה של הדברים שלך, מנסיון, יש אנשים שהיו עבורי משהו נפלא בתקופה מסויימת. ובהווה חלק מהם איכזבו אותי ועם חלק נותק הקשר, אבל זה לא אומר ששכחתי את מה שהם עשו בשבילי ואת התקופה הנפלאה שהיתה לי במחיצתם. הדברים הרעים והמאכזבים שהיו לא בהכרח מחקו את הדברים והזכרונות הטובים. בקיצר הנקודה שלי וזה בעצם כמו שהילה כתבה, אלאניס הוציאה את ג´גד שהוא יצירת מופת ובשבילי זה מספיק, גם היא תוציא בהמשך דרכה אלבומים ממש מחורבנים (ובינתיים היא לא עשתה את זה), זה לא ימחוק את אהבתי הרבה לג´גד. זה לא יגרום לי לחשוב שהיא יצור שטחי וקטן. ג´גד לא יראה לי פתאום כמו אלבום שאני לא יכולה להקשיב לו. ובקשר לזה שאלאניס שרה על מערכות יחסים הרוסות. אז כמו שיוסי אמר, יש כל כך הרבה שירים שלה שעוסקים בדברים אחרים. וחוץ מזה אם שמתם לב, באופן כללי. נושא שמאד שולט בכתיבת שירים זה אהבה, מערכות יחסים הרוסות ולא הרוסות. מה לעשות? כנראה שזה נושא שמעניין ומעסיק את רובנו. וחייבים להודות כשאלאניס כותבת על מערכות יחסים, היא כותבת בצורה מאד מקורית ושונה מאחרים. אני אישית לא מפסיקה להדהם מהכשרון הנדיר שיש לבחורה הזאת.

AlanisJunkie

New member
../images/Emo45.gif ובל נשכח ש...

הלהיט הכי מפורסם שלה, איירוניק, גם הוא בכלל לא מדבר על מערכת יחסים הרוסה, אלא הוא יותר שיר סיפור מדהים בתוכנו ומעניין בטירוף.

suki da yo

New member
ודוקא אני תמיד חשבתי שזה

אחד מהשירים שאני פחות מעריכה... הוא חמוד, אבל לטעמי זה רוב מה שיש בו.

Mr Freeze

New member
טוב, אז אני חולק עלייך בנקודה הזאת.

יכול להיות שזה בגלל שאני עדיין צעיר, אבל כשכתבתי את זה באמת עלו לי בראש מערכות יחסים שהסתיימו באכזבה ובזה העסק נגמר. כמובן שהיו גם מקרים שעם הזמן סלחתי, אבל זה לא העניין. העניין הוא שג´גד הוא אלבום מדהים, ללא ספק, אבל אם אלאניס הייתה מוציאה אלבום שבאמת חוזר לחומרים המוקדמים שלה, הייתי צריך לעבוד קשה כדי להעריך מחדש את היצירות שלה שאהבתי בעבר. אולי זה רק אצלי. בר.

אני מסכים עם יוסי בנושא הזה../images/Emo153.gif

אישית אני מאוד אוהב את האלבום החדש, ואני ממש לא מבין למה אנשים אומרים שהוא איכזב אותם... דיסק מעולה, אני לא מבין את הבעיה... ובהחלט לכל אמן יש עליות ומורדות בקריירה, אבל אני ממש לא חושב ש-URS היה נפילה, להיפך... וגם לצורך העניין, JLP הוא הדיסק המועדף עליי של אלניס, פשוט כל השירים שולטים! במיוחד forgiven התחברתי לשיר הזה על הפעם הראשונה ששמעתי אותו... אלניס בהחלט הוכיחה את עליונותה על פני זמרות אחרות, וכל הרעיון של ההשוואה לבריטני ספירס, או משהו כזה, הוא מגוחך מלכתחילה, מכיוון שזמרת כמו אלניס העולם לא ייראה עוד הרבה הרבה זמן, אם בכלל... זו דעתי בעניין, בכל מקרה...

למעלה