אהמ.

• פותח הנושא svety
  • פורסם בתאריך

svety

New member
אהמ.../images/Emo190.gif

נכנסתי לפה, אחרי המון זמן שלא ביקרתי, והלכתי לאיבוד בין כל מיליון שרשורי המפגש בעמוד. אני חושבת שזה הזמן לפתוח פה דיון רציני, מה שלדעתי לא היה פה הרבה זמן, וחבל. האמת שזה פחות דיון עובדתי ויותר שיתוף בדעות, אבל בכל זאת. מה לדעתכם מבדיל פאוור מסגנונות אחרים של מטאל? למה דווקא פאוור? מה עושה לכם את זה במוזיקה הזאת? וכן הלאה וכן הלאה... תזרמו, אני את דעתי אוסיף אח"כ

הנגינה! ללא שום ספק...

העובדה שזה מטאל שניתן להקשבה גם לאנשים שהאוזן שלהם לא מסוגלת לסבול דיסטורשן... לפי דעתי (יכול להיות שהרבה פה יקפצו ולא יסכימו איתי) סגנון הפאוור הוא סוג של "מדרגה" לסגנונות יותר אפלים, "אלימים" ויותר כבדים...

Danihell1

New member
הממ אלימים וכבדים?

דווקא הפאוור מטאל ידוע בתור סגנון "שמח" ופנטזיה כזה. בגלל זה הוא גם קל יותר יחסית, יותר קליט בואי נגיד.. אפלים ויותר כבדים מבחינת מוזיקה וליריקה זה דום דת' בלאק..

shades of blue

New member
ההפך הוא הנכון

פאוור יכול להיות קשוח, יכול להיות אפל, יכול להיות אגרסיבי אפילו, זאת טעות להגיד שסגנונות כמו בלאק ודת' הם קשוחים יותר רק מפני שהם דוחים, אין לבלבל בין קשיחות לבין דחייה. אבל מה שפאוור בוודאות לא יכול להיות הוא לא יכול להיות איטי, כבד ומעיק כמו דום או מסובך ומתחכם כמו פרוגרסיב, או צורם כמו מטאלקור ודומיו. פאוור מוכרח להיות פשוט, קליט, קצבי וכיף במסגרת הזאת הוא יכול להציג אגרסיביות, אפילה וקשיחות. פאוור הוא בעקרון מוסיקת פופ, הוא מייצג את המוסיקה שנעשית למען התרגשות הקהל ולא למען האגו של המוסיקאי, מימים ימימה הייתה הבחנה בין מוסיקה פשוטה וכיפית ועממית למוסיקה "אומנותית" מסובכת ואוונגארדית, אם זה הפולק כנגד הקלאסי, הבלוז הארנבי כנגד הג'ז, הרוק הכבד והגלאם רוק כנגד הפרוגרסיב רוק, הפאוור מטאל פשוט ממשיך את דרכם הנאמן של ההארדרוק וההבימטאל במסלול הפופ כשהוא נדבק לעיקרון ה-KIS - keep it simple מספק לקהל שלו קצב מהיר וטוב ומהפנט כמו טראנס שגורם לאקסטזה ולקטרזיס להתלהבות ולהתרגשות עם מלודיות פשוטות עם מלים שאפשר ונורא מגרה להצטרף אליהן בשירה, כדי לסכם את הפאוור מספיקות שתי מלים: פשוט וגאוני! הרבה מוסיקאים לוקחים את עצמם ואת האומנות יותר מדי ברצינות, חושבים שהם צריכים להמציא את הגלגל מחדש, מוסיקאי הפאוור הם להפך הם מקדישים את המוסיקה לאלוהי הפאן, נדבקים לתבניות הקבועות ועליהן מאלתרים ומשתדלים לעשות את העבודה שלהם על הצד הטוב ביותר, ולספק לקהל התרגשות, אקסטאזה, טראנס כמעט חוויה רוחנית שמיימית עם קטרזיס ורומנטיקה, לא רומנטיקה בפאן הרומנטי שלה דווקא אלא רומנטיקה בהיבט הרחב של הרומנטיציזם. על מנת להבין את מהות הפאוור טוב יותר הבה נפנה לאנלוגיות מתחומים אחרים נגיד עולם הסרטים אוזי אוסבורן אמר פעם בזמן צפייה בסרט אימה שאם אנשים משלמים כדי לראות סרטים מפחידים הם ישלמו כדי לשמוע מוסיקה מפחידה. מוסיקת הפאוור-ספיד-ת'ראש היא בעקרון מוסיקה של סרט פעולה, מותחן אקשן כמו ג'יימס בונד, ג'קי צ'אן, כמו שר הטבעות, כמו מלחמת הכוכבים, כמו טרויה, הגלדיאטור המטריקס ועוד כאלו סרטים שוברי קופות. פרוגרסיב הוא לעומת זאת יותר סרט מתוחכם שלא לומר מתחכם שאף אחד לא מבין אותו שעושים אותו סטודנטים לקולנוע שכמו שאמרתי קודם לוקחים את עצמם יותר מדי ברצינות וחושבים שהם צריכים להמציא את הגלגל מחדש, דום זאת יותר דרמה מהסוג שעושים הרבה בארץ או בצרפת וכאלה...סרט מהסוג שמראים באמצע הלילה בטלוויזיה כדי לסייע לאנשים להירדם. בלאק ודת' אלו סרטים מחתרתיים שמסתובים ברשת בין כל מיני פריקים לדבר. אם פאוור הוא סרט אקשן רגיל וסטנדרטי אז דת' ובלאק זה סרט מכות מראים אנשים קופצים אחד על השני בלי פואנטה בלי עלילה פשוט ככה. אני כמובן לא מסכים עם מה שאמרת, אין סיבה שבן אדם ששמוע פאוור זאת תהיה בשבילו מדרגה לדת' ובלאק כמו שאין סיבה שבן אדם שרואה סרטים אירוטיים פתאום זאת תהיה בשבילו מדרגה לראות סרטי פורנו הארדקור עם נקבות מוגדלות חזה ששוכבות עם נחשים. כמו שבן אדם שהולך לקולנוע לראות את הסרט החדש של ג'ימס בונד או שודדי הקריביים שפתאום יתחשק לו לראות סרט מכות מחתרתי מהמזרח הרחוק שכל מה שעושים שם זה רק לקפוץ אחד על השני בלי עלילה בלי פואנטה בלי כלום. בדרך כלל האנשים ששומעים בלאק ודת' אלו אנשים שנכנסו למטאל בגיל צעיר מאוד אולי 12-13-14 ורצו פתאום מכל מיני סיבות לשמוע כל מה שהוא נחשב מטאל וכך התרגלו לבלאק ודת', זה כמו עם משקאות משכרים ניתן להתרגל לוודקות וברנדי ושאר דברים עם 40% או אפילו להתרגל לקחת אלכוהול מכל מיני חומרים אחרים כמו ספירט אבל השאלה היא למה לעשות את זה כאשר בירה 5% מספיקה בהחלט וכייפית. האם את מכירה אנשים ששמעו פאוור בלבד וכל מה שדומה לו במשך שנים על גבי שנים ופתאום התחילו לשמוע דת' ובלאק? אני מכיר אנשים שלהפך שמעו בלאק דת' ופתאום ראו את האור והתחילו לשמוע פאוור, אני אפילו מכיר להקות, די מוכרות, שהתחילו כלהקות דת' ושינו את סגנונן HAMMERFALL, NOCTURNAL RITES הנגנים מ-CHILDREN OF BODOM שמשתתפים בסינרג'י, בשביל האמרפול לנגן דווקא פאוור ולא דת' זאת כנראה הייתה ההחלטה הכי חשובה בחיים שלהם, הם עלו במצעדי הפופ והפכו לבין הלהקות המובילות בסגנון, ייתכן שגם בארץ הישועה לפאוור תגיע מאיזו להקת דת' שתראה פתאום את האור מי יודע.

אם לא הייתי מקבלת סחרחורת רק

מלהסתכל על זה.. הייתי מגיבה לך ברצינות המתאימה להודעה שהשקעת...

אני מצטער, אבל

כמה פאקינג בולשיט. יש פה ושם נקודות של אמת. אבל יש שם הרבה דברים שהם בולשיטיים. שמץ של אמת עם הרבה הגזמה. הפאוור אכן יכול להיות "אפל" ו"קשוח". אבל בכל זאת, באווירה שהוא מייצג יש הבדל ענקי בין זה לבין כל תחום הדת' דום וכדומה. לכן כן, יותר קל להזדהות עם רוב הפאוור, מכיוון שהוא מייצג סגנון הרבה יותר קליל. וזה היה כ"כ ארוך שאני כבר לא זוכר באמת כל דבר שכתבת. פעם הבאה, תמצת, דמט.

shades of blue

New member
תגובה הולמת

קודם כל מה שכתבתי בפסקאות... פאוור יכול להיות קשוח, יכול להיות אפל, יכול להיות אגרסיבי אפילו, זאת טעות להגיד שסגנונות כמו בלאק ודת' הם קשוחים יותר רק מפני שהם דוחים, אין לבלבל בין קשיחות לבין דחייה. אבל מה שפאוור בוודאות לא יכול להיות הוא לא יכול להיות איטי, כבד ומעיק כמו דום או מסובך ומתחכם כמו פרוגרסיב, או צורם כמו מטאלקור ודומיו. פאוור מוכרח להיות פשוט, קליט, קצבי וכיף במסגרת הזאת הוא יכול להציג אגרסיביות, אפילה וקשיחות. פאוור הוא בעקרון מוסיקת פופ, הוא מייצג את המוסיקה שנעשית למען התרגשות הקהל ולא למען האגו של המוסיקאי, מימים ימימה הייתה הבחנה בין מוסיקה פשוטה וכיפית ועממית למוסיקה "אומנותית" מסובכת ואוונגארדית, אם זה הפולק כנגד הקלאסי, הבלוז הארנבי כנגד הג'ז, הרוק הכבד והגלאם רוק כנגד הפרוגרסיב רוק, הפאוור מטאל פשוט ממשיך את דרכם הנאמן של ההארדרוק וההבימטאל במסלול הפופ כשהוא נדבק לעיקרון ה-KIS - keep it simple מספק לקהל שלו קצב מהיר וטוב ומהפנט כמו טראנס שגורם לאקסטזה ולקטרזיס להתלהבות ולהתרגשות עם מלודיות פשוטות עם מלים שאפשר ונורא מגרה להצטרף אליהן בשירה, כדי לסכם את הפאוור מספיקות שתי מלים: פשוט וגאוני! הרבה מוסיקאים לוקחים את עצמם ואת האומנות יותר מדי ברצינות, חושבים שהם צריכים להמציא את הגלגל מחדש, מוסיקאי הפאוור הם להפך מקדישים את המוסיקה לאלוהי ה-fun, נדבקים לתבניות הקבועות ועליהן מאלתרים ומשתדלים לעשות את העבודה שלהם על הצד הטוב ביותר, ולספק לקהל התרגשות, אקסטאזה, טראנס כמעט חוויה רוחנית שמיימית עם קטרזיס ורומנטיקה, לא רומנטיקה בפן הרומנטי שלה דווקא אלא רומנטיקה בהיבט הרחב של הרומנטיציזם. על מנת להבין את מהות הפאוור טוב יותר הבה נפנה לאנלוגיות מתחומים אחרים נגיד עולם הסרטים אוזי אוסבורן אמר פעם בזמן צפייה בסרט אימה שאם אנשים משלמים כדי לראות סרטים מפחידים הם ישלמו כדי לשמוע מוסיקה מפחידה. מוסיקת הפאוור-ספיד-ת'ראש היא בעקרון מוסיקה של סרט פעולה, מותחן אקשן כמו ג'יימס בונד, ג'קי צ'אן, כמו שר הטבעות, כמו מלחמת הכוכבים, כמו טרויה, הגלדיאטור המטריקס ועוד כאלו סרטים שוברי קופות. פרוגרסיב הוא לעומת זאת יותר סרט מתוחכם שלא לומר מתחכם שאף אחד לא מבין אותו שעושים אותו סטודנטים לקולנוע שכמו שאמרתי קודם לוקחים את עצמם יותר מדי ברצינות וחושבים שהם צריכים להמציא את הגלגל מחדש, דום זאת יותר דרמה מהסוג שעושים הרבה בארץ או בצרפת וכאלה...סרט מהסוג שמראים באמצע הלילה בטלוויזיה כדי לסייע לאנשים להירדם. בלאק ודת' אלו סרטים מחתרתיים שמסתובים ברשת בין כל מיני פריקים לדבר. אם פאוור הוא סרט אקשן רגיל וסטנדרטי אז דת' ובלאק זה סרט מכות מראים אנשים קופצים אחד על השני בלי פואנטה בלי עלילה פשוט ככה. אני כמובן לא מסכים עם מה שאמרת, אין סיבה שבן אדם ששומע פאוור זאת תהיה בשבילו מדרגה לדת' ובלאק כמו שאין סיבה שבן אדם שרואה סרטים אירוטיים פתאום זאת תהיה בשבילו מדרגה לראות סרטי פורנו הארדקור עם נקבות מוגדלות חזה ששוכבות עם נחשים. כמו שבן אדם שהולך לקולנוע לראות את הסרט החדש של ג'ימס בונד או שודדי הקריביים שפתאום יתחשק לו לראות סרט מכות מחתרתי מהמזרח הרחוק שכל מה שעושים שם זה רק לקפוץ אחד על השני בלי עלילה בלי פואנטה בלי כלום. בדרך כלל האנשים ששומעים בלאק ודת' אלו אנשים שנכנסו למטאל בגיל צעיר מאוד אולי 12-13-14 ורצו פתאום מכל מיני סיבות לשמוע כל מה שהוא נחשב מטאל וכך התרגלו לבלאק ודת', זה כמו עם משקאות משכרים ניתן להתרגל לוודקות וברנדי ושאר דברים עם 40% או אפילו להתרגל לקחת אלכוהול מכל מיני חומרים אחרים כמו ספירט אבל השאלה היא למה לעשות את זה כאשר בירה 5% מספיקה בהחלט וכייפית. האם את מכירה אנשים ששמעו פאוור בלבד וכל מה שדומה לו במשך שנים על גבי שנים ופתאום התחילו לשמוע דת' ובלאק? אני מכיר אנשים שלהפך שמעו בלאק דת' ופתאום ראו את האור והתחילו לשמוע פאוור, אני אפילו מכיר להקות, די מוכרות, שהתחילו כלהקות דת' ושינו את סגנונן HAMMERFALL, NOCTURNAL RITES הנגנים מ-CHILDREN OF BODOM שמשתתפים בסינרג'י, בשביל האמרפול לנגן דווקא פאוור ולא דת' זאת כנראה הייתה ההחלטה הכי חשובה בחיים שלהם, הם עלו במצעדי הפופ והפכו לבין הלהקות המובילות בסגנון, ייתכן שגם בארץ הישועה לפאוור תגיע מאיזו להקת דת' שתראה פתאום את האור מי יודע. ועכשיו להודעה שלך...תראה את הקליפים הבאים של Gamma Ray ונראה אותך אומר שהם לא קשוחים ואני יכול להביא עוד להקות החל מג'ודאס פריסט, רייג' הלווין ועוד אבל אני בטוח שתוכל למצוא אותם כבר בכוחות עצמך בלי בעיה: http://www.youtube.com/watch?v=P3V9jiKOAfY&search=gamma%20ray http://www.youtube.com/watch?v=pScVNHk5-UI http://www.youtube.com/watch?v=HOXbs-Yc8Hk&mode=related&search=gamma%20ray http://www.youtube.com/watch?v=3eZxiihmovg&search=gamma%20ray http://www.youtube.com/watch?v=iAITAkUayv8&search=gamma%20ray http://www.youtube.com/watch?v=iGqvo1Oe318&search=gamma%20ray http://www.youtube.com/watch?v=B6DN7wkYgD4 הזעם והכעס הם מרכיבים מרכזיים בפאוור-ספיד-ת'ראש עם עוד רגשות עוצמתיים ואנרגטיים השאלה היא איך מגדירים קשיחות כמו שאמרתי בתחילת ההודעה אין לבלבל בין קשיחות לבין דחייה. פאוור הוא מספיק קשוח כדי לא להיות חייב להוכיח את הקשיחות שלו באמצעות מוסיקה דוחה. פאוור מתחבר לבטן (לא לראש כמו פרוגרסיב), לרגשות האינטינסיביים והכי חזקים (בניגוד לדום שמתחבר לדכאון) עם מוסיקה כמו טראנסית שמביאה לאקסטזה, עם סולן מלהיב כל הצירוף הזה הוא מספיק קשוח, אלו הבלאק והדת' שמרגישים שהם צריכים להוכיח משהו, כאילו הם במין תחרות אך אינם מבינים את הקשיחות האמיתית.

אבל יש הבדל

בין פאוור-ספיד-ת'ראש לבין הפאוור. בפאוור ספיד ת'ראש, יש, מן הסתם, השפעות ת'ראש, שזה אכן סגנון כבד. הפאוור שברובו מדובר עליו בדיון הזה, הוא הפאוור ה...פאווריסטי... הקליל יותר. המלודי. שרוב המטרה הוא להיות קליל וקליט, וכמו שעידן אמר בצורה הכי כללית אבל נכונה שאפשר, אפי.

shades of blue

New member
יש הבדל בין אפי להפי

כשאומרים שירי פאוור שמחים מתכוונים בעיקר לשירי פאוור אולדסקול רגילים אבל רק עם פזמון עליז שזה החידוש, לדוגמא פעם שלחתי את השיר mr. torture של הלווין לבחורה אחת שאוהבת דברים קיצונים בלאק, גריינד וכאלו וכל מיני נקרומשהו. אז היא אהבה את הפתיחה וגם את הבית אבל אז הגיע הפזמון והתגובה כמובן הייתה צפויה. מידה מסויימת של אפיות יש כמובן בכל הפאוור אבל פאוור אפי זה כבר משהו אחר. סגנונות הפאוור-ספיד-ת'ראש מנסים באופן בסיסי לפנות לאותם רגשות אנרגטיים ואקטיביים, הדת' והבלאק לוקחים את זה ומגזימים ומקצינים עם זה, השאלה היא כמובן למה הם מגזימים, התשובה הסבירה היא שאינם מסוגלים להביע את הרגשות שלהם ולכן הם פונים למהומה רבתי ורעש כביר כדי לקבל תשומת לב. כל הרעש הוא למעשה נסיון לחפות על חוסר הביטחון בקשיחות של עצמם וביכולתם להעביר את הרגשות באמצעים הרגילים ועל כן על נסיון להתחרות ביניהם ולעשות הרבה רעש כדי להוכיח כביכול את קשיחותם או אולי סתם עודף טסטוסטרון שדוחף לאקסטרים.

משהו אחד באמת מפריע לי

אתה חייב בכל הודעה להגיד, בצורה טיפה יותר מעודנת, כמה שדת' בלאק וכו' זה חרא וסתם רעש. אני מצטער, אבל אם אתה לא מוצא בזה משהו, זה לא אומר שמישהו אחר לא מוצא. זה דיון בוגר, ואנחנו מדברים על פאוור. ואני מצטער, אבל זה כן פוגע בצורה מסויימת שאתה משלב את זה בצורה כזו.

shades of blue

New member
מצטער אבל...

מצטער אם זה פוגע בך, קבל התנצלות אישית על כך, אבל... זרע הפורענות מצוי בהודעה הפותחת וכך זה נאמר: "האמת שזה פחות דיון עובדתי ויותר שיתוף בדעות, אבל בכל זאת. מה לדעתכם מבדיל פאוור מסגנונות אחרים של מטאל? למה דווקא פאוור? מה עושה לכם את זה במוזיקה הזאת? וכן הלאה וכן הלאה..."

shades of blue

New member
הכוונה היא

אלו פשוט נסיונות לנסח בעצם את אותו הדבר כמו שצריך, כראוי, כדי להסביר את עצמי ולהיות מובן ככל האפשר, אילו הייתה בתפוז אופציית עריכה כמו בהיידפארק זה היה מופיע רק בהודעה הראשונה. מצד שני יש בתפוז יתרונות אחרים על פני היידפארק שהם הרבה יותר גדולים כמו שיטת השרשור למשל.

שנכנס לחפירה גם על זה? :)

למרות שפה אני מסכים איתך ב-100% ובהיידפארק לכל חרא קטן יכול להיות פורום. פה לפחות זה מחולק לפורומים וקומונות. יותר נוח.

NecroSight

New member
באנה לא יכולתי להתאפק..אתה חתיכת

זיין שכל..חשבתי שראיתי הכול אבל אז ראיתי את ההודעה הזאת..לא יודע מאיפה אתה ממציא את כל הזיוני שכל האלה חח אתה לא אוהב דת' מטאל זו בעיה שלך אבל להגיד את כל הזיוני שכל האלה "בא לחפות על חוסר ביטחון בקשיחות" מה זה החרא הזה?? חחח

למעלה