אהמ שלום

אהמ שלום../images/Emo26.gif

המליצו לי על הפורום הזה כי אולי אתם תוכלו לעזור לי לתרגם קטע שאני זקוקה לו. אני באמת מקווה שתעזרו, כי ניסיתי בפרומיי התירגום והאנגלית ושם לא עזרו לי... אני יודעת שהקטע דיי ארוך אבל זה דחוף לי. תודה מראש
בימיה של ז'אן דארק שלטו הבוריגונדים ברוב שטחה של צרפת, הם היו בעלי ברית של האנגלים ויחדיו ביקשו לכבוש את כל הארץ. מלך צרפת מת, ויורש העצר שלו נמלט לדרומה של צרפת. המלחמה באנגלים נמשכה עד שהפולשים עזבו לגמרי לצרפת, המלחמה נמשכה כ100 שנה ונקראת "מלחמת 100 השנים". ז'אן דארק הייתה אחת הדמויות המשפיעות של המלחמה שהצליחה להוביל אחריה צבא ולהגשים את חזיונותיה כאחד. ז'ן דארק ,הגיבורה הלאומית של צרפת, נולדה בכפר בצפון צרפת. הוריה היו אנשים עניים אשר עסקו בחקלאות. על אף שבזמן ילדותה התרחשה מלחמה בין אנגליה לצרפת, ילדותה הייתה שקטה. היא לא למדה בבית ספר אך למדה בביתה את עבודות הבית והשדה. מגיל צעיר ראו בה אנשים ילד אדוקה מאוד בדת. בגיל 13 חל שינוי גדול בחיה, נדמה לי שהיא שומעת "קולות". אחר כך זיהתה אותם כקולותיהן של שתי קדושות נוצריות ושל המלאך מיכאל. במשך שנים אחדות שמעה מפעם לפעם את הקולות והם אמרו לה כי עליה להביא שלום לצרפת ע"י כך שתכתיר את יורש העצר החוקי. ז'ן שאלה את הקולות כיצד תוכל לשחרר את ארצה, אל הקולות הודיעו לה שוב ושוב כי זה רצון אלוהים ובעזרתו יסתדרו הדברים. בתחילה ביקשה ז'ן עזרה ממפקד צבאי של עיר הסמוכה לכפרה אך הוא סירב לעזור.אך בפעם השניה שפגשה בו, הוא הסכים לתת לה כמה חיילים שילוו אותה בדרכה לעיר אשר שם שכן יורש העצר. היא פגשה את יורש העצר האמיתי וסיפרה לו סוד שהקולות גילו לה כביכול. יורש העצר הסכים שז'ן תנהיג את צבאו לאורליאן, עיר שהאנגלים השלטתו עליה. ז'ן נחלמה באומץ לב, גם לאחר שנפצעה, מה שגרם לחיילים הצרפתיים להתרשם מאוד מאומץ ליבה, ולחשל אותם להילחם טוב יותר. האנגלים, שהאמינו שז'ן מכשפה ברחו מפניה בבהלה. הנצחון עודד את הצרפתיים והם זכו בקרבות נוספים. ב1429 הובילה ז'ן את כמפקדת את הצרפתיים לעיר ריימס. למחרת נערכה בעיר הזו הכתרתו של יורש העצר האמיתי למלך, ז'אן ביצעה את החלק הראשון של השליחות שהטילו הקולות עליה. היא המשיכה לבקש מהמלך להילחם למען שיחרור כל צרפת, אך הוא הסתפק בהמלכתו ולא רצה להלחם עוד. הצבא הצרפתי שהמשיך להלחם שבראשם ז'אן התחיל להפסיד מפני שפחתה תמיכתו של המלך בהם, למרות שבזכות ז'אן הוא זכה בכתר. ז'אן נילקחה בשבי ע"י האנגלים והואשמה בכשפים. שופטיה היו אנשי כמורה. בכל מהלך משפטה הגנה ז'אן על עצמה באומץ לב ופשטות, אך שופטיה מצאו אותה אשמה ודנו אותה למוות. הנערה בת ה19 הועלתה על המוקד ב39 במאי 1431. אפרה הושלך לתוך נהר הסיין. למרות הכל צרפתיים רבים האמינו כי היא חפה משפע גם לאחר מותה, אז פקד המלך לברר מחדש את משפטה של ז'אן, ובמשפט החדש פסקו כי נעשה עיוות דין במשפטה של ז'אן. בשנת 1920 הכריזה עליה הכנסיה הקתולית כעל קדושה. תודה רבה לכל מי שיעזור זה מאוד דחוף לי ומאוד חשוב

קטע מעניין

אפילו היה פרק במשפחת סימפסון עליה - Tales from the Public Domain (DABF08 / SI-1308) אבל לתרגם לך את זה ? נו, אנחנו פה בשביל העברית... (נכון joojoo?)

Guy K

New member
יש לי פתרון נהדר בשבילך

את כל הזמן שבזבזת על פורומי תרגום וישראלים בחו"ל יכולת לחסוך לעצמך. קחי את הקטע, קחי מילון, שבי ליד השולחן ותתרגמי. כשאני הייתי בבי"ס זה עבד. ואת יודעת מה, אפילו למדתי מזה קצת. יאללה בהצלחה.

berlinale

New member
תירגום

עמוד תרגום אצל מתרגם לא יעלה לך יותר מדי. מצד שני, זה לפחות כמה שעות עבודה שאת דורשת מאנשים פה - אז תשלמי למישהו מקצועי ונגמר הסיפור.

למעלה