אהלנים :)

מתחבטת7

New member
אהלנים :)

היה לי חלום מיני מאוד. מוחשי מאוד. אני לא יודעת אם התחושות שחווים בזמן חלום הן אמיתיות, כלומר ממשיות.
אני יודעת למשל שאצל גברים יש מה שנקרה "קרי לילה" אבל איך אני יכולה לדעת אם מה שהרגשתי בחלום היה רק בחלום או שחוויתי תחושתית על אמת משהו?
והאם החלום מעיד כי אני כן מינית?
הלוואי ויכולתי להרגיש ככה בזמן ערות :(

והיי לכולם. מלא זמן לא דיברנו:)

k500

Active member
מנהל
חלומות

מתוך כתבי ג'ואנג-טצה:

"פעם חלם ג'ואנג-טצה שהוא פרפר המתעופף ברפרוף כנפיים, שמח בעצמו ועושה מה שליבו חפץ. הוא לא ידע שהוא ג'ואנג-טצה.
לפתע הקיץ משנתו ומצא את עצמו ג'ואנג-טצה שאין לטעות בו. שוב לא ידע אם הוא פרפר בחלומו של ג'ואנג-טצה, או ג'ואנג-טצה בחלומו של פרפר."

queen helen

New member
אוווווווווווח

אני שונאת שמתעתקים ZI) 子) ל"טצה".
כואב לי באוזן.

k500

Active member
מנהל
מצטער, זה הופמן תרגם..

מה שמזכיר לי, פעם עשיתי סמינר על תרגומים לעברית של כמה מהכתבים, אם את מכירה מה תרגמו פעם, האוזניים שלך היו נושרות.

queen helen

New member
ולמה אתה חושב שהמצב השתפר?

גם עכשיו המצב זוועתי, ועל אחת כמה וכמה כשמתרגמים מאנגלית שתורגמה מווייד ג'יילס ולא פין יין
.

בימי פורום סין הטובים לפעמים מתרגמים בעלי יוזמה היו פונים ושואלים איך לתרגם נכון שמות (מספרים שכבר תורגמו לאנגלית).
הצלנו אותם מלא מעט טעויות מביכות.

k500

Active member
מנהל
בכל זאת, יש שינוי משנות החמישים ועד היום

נכון שאנחנו לא במצב אופטימלי, אבל גם בשפות אחרות מוצאים היום תרגומים מביכים, כולל אנגלית וצרפתית הנפוצות יותר מסינית.
מצב המתרגמים בארץ בכי רע, לא תמיד הוצאות הספרים לוקחות את המתרגמים הטובים משיקולי תקציב וככה מדרדרים את האיכות.

ולסיום חידה (מתוך תרגום ישן לספר באנגלית):

מהי "מקרצת"?

k500

Active member
מנהל
כמעט

הכוונה היא לכדורי בשר (meatballs), אלא שאז הקולינריה בארץ לא היתה מפותחת והמקרצת נועדה לתאר את הפעולה שממנה עושים כדורי בשר.

דרוש שם

New member
לפי האקדמיה ללשון העברית

מִקְרֶצֶת [חלק הבּצק, שנקרץ (=נחתך) מן העיסה לעשׂוֹת ממנוּ עוּגה אוֹ כּיכּר לחם אוֹ חלה]

ועכשיו החידה שלי,
נניח ואני טובל מרקוע בקציף בטעם חומתק שלי

מה לאזעזל עשיתי?

queen helen

New member
דזה

מבוטא כמו (dze).
כמו לכל אות סינית יש לה המון משמעויות, בעיקר של בן (או ילד), לפעמים היא מגיעה בהמשך של שם עצם, ובמקרה הזה היא חלק משם של פילוסוף דאואיסטי (ג'ואנג דזה).

כיף לראות אותך כאן!

לגבי החלום - אני לא חושבת שזה מעיד משהו.
לפחות מהניסיון האישי שלי, היו לי בעבר חלומות מיניים שנבעו בעצם מהניסיון שלי לחוש מה שאחרים חשים.
בחלום זה עבד טוב - במציאות לא ממש....
דווקא משום שבמציאות לא חוויתי את מה ששידרו לי מכל סרט וספר אפשריים, בחלום זה יכל להתממש.

זה טבעם של חלומות
הם משקפים לא פעם מה שהיינו רוצים ולא בהכרח מה שאנחנו.

אישית, מאז שגיליתי את המושג א-מיניות זה כבר לא קורה לי.

לגבי איך את יכולה לדעת אם זה ממשי או לא (כמו קרי לילה) - אם זה אמיתי את תהיי רטובה.
אבל!
האמיתי הזה הוא כמו שאומרים: הכל במוח!
מבחינת המוח היית בסיטואציה מינית אז זה מה שהוא משדר לגוף.
זה עדיין לא אומר שאת באמת נמשכת מינית במציאות לגברים (או נשים...)

אני זוכרת שאני תמיד חשבתי לעצמי:
למה בדימיון שלי זה כזה מרגש וכיף (כמו בסרטים), אבל כשזה במציאות זה פתאום נראה לי כ"כ אפרורי וחסר טעם?
למה ברגע האמת אני לא מרגישה כלום?

שמחה לראות אותך ומקווה שתשארי איתנו

מתחבטת7

New member
נצנצית יקרה!

איזה כיף לקרוא את התגובות שלך! תמיד הן ענייניות ובהירות:)
גם תמיד את מתארת את התחושות שלי במדויק ואני מזדהה כלכך עם הסיטואציה שבדמיון זה נראה כיף ומדהים וכשזה קורה במציאות - אופס, הכל נראה כלכך לא מעניין ולא מושך ולפעמים אפילו ממש דוחה

זה מטריף אותי שאני לא מבינה את זה. איך זה קורה? המוח שלנו משפיע על הגוף, הוא מפעיל את הגוף! בלי מוח- הגוף לא פועל, נכון? אז אם כך, למה אני יכולה להימשך מינית בחלום למישהו ובמציאות לא? התחושה בחלום היא כלכך אמיתית! אני זוכרת את החלום והוא היה כלכך מוחשי!
אני מבינה שחלומות הם דימויים ודמיונות, ואני יכולה לדמיין שאני עולה על רכבת הרים, אבל אני לא יכולה לדמיין את הפחד וההתרגשות - אלו הם דברים שבאמת קורים, לא? למשל, אם יש לי חלום מפחיד, סיוט מבעית, המוח שלי מדמיין את הדברים המפחידים - את החלום, אבל ההתעוררות שלי בבת אחת שטופת זיעה מראה שהגוף שלי באמת הרגיש את הפחד! פיסית זה קרה לי!

אם כך, כשאני חולמת על גבר זר כלשהו (אגב אין לי מושג מי הוא, כלל לא מוכר) ואני חולמת שהוא מנשק אותי - זה דבר שאפשר לדמיין, אבל בעקבות הנשיקה שלו אני מרגישה פתאום שאני רוצה שהוא יגע בי ואני רוצה לעשות איתו אהבה - זה כבר תחושתי! אי אפשר לדמיין תחושה! לא?

אלא אם כן המצב הוא שאני גם נוגעת בעצמי מתוך שינה ואז אני יכולה להבין את העוררות המינית אבל לא נראה לי שזה המצב. הידיים שלי תמיד מתחת לכרית...

אבל אולי בעצם עכשיו אני חולמת ומה שהיה בלילה וחשבתי שהוא חלום, היה בעצם מציאות?!?.... חחחח:) אם כך אני מינית ורק חולמת שאני לא

הרגת אותי בסוף!

אפשר לגמור רק מעצם המחשבה. גם בלי לגעת בגוף בכלל.
פעם לאריק העלה לכאן סרטון שבו ראו מישהי עושה את זה.
זה רק מראה איך למוח שלנו יש השפעה מטורפת על הגוף.

אני לא יודעת ממש לענות לך למה זה קורה.
אני יודעת לספר מה אני הרגשתי.
זה יכול לקרות גם עם אוכל.
למשל, פעם הייתי מכורה לקולה ואז נגמלתי (ויש מצב שחזרתי...
)
אחרי שנגמלתי, לא רק שלא שתיתי קולה, הוא אפילו דחה אותי וגרם לי לטעם לואי מגעיל (בנתיים זה עבר....)
הנקודה היתה, שכל פעם שהייתי רואה פרסומת לקולה, עם הקרח והכל, זה היה כ"כ מפתה ויכולתי לחוש את זה גופנית, אבל כשהייתי שותה, זה כ"כ לא היה מה שעלה לי בדימיון נוכח הפרסומת.

אני חווה את זה באותה צורה גם בעניין המיני.
אני יודעת שלי אישית יש נטייה 'להטמיע' תחושות מהסביבה. (מאנשים סביבי וכד')
זה גורם לי לא פעם להרגיש כמו אחרים, אבל במבחן המציאות כשאני עם עצמי זה לא עובד.
בהתחשב בעובדה שאנחנו חיים בעולם שטוף מיניות, אני יכולה בקלות לחוש הזדהות עם פרסומת, סרט וכד'.

קשה לי להסביר. אבל אני חושבת שיש באמת הרבה דימיון בין התחושות של שתינו וההודעות שלך תמיד מזכירות לי את עצמי, אז אני מניחה שאת תביני את זה.

niwo

New member
אני חושב

שקודם כל, את היחידה שיכולה לקבוע מהי המיניות שלך.
כמו כן, מיניות זה דבר אינדיווידואלי ולא בהכרח ברור. לא בהכרח ניתן להכניס לתבנית א-מיניות או מיניות.
אני חושב שורוד עם נצנצים העלתה את מה שחשבתי שאת ככל הנראה שאת מרגישה.
עליי לציין רק עוד כמה נקודות-
א'. אני מכיר א-מיניים שהם כותבים ומציירים smut.
ב'. מה שאת מעלה מזכיר לי את היחסים שלי עם המשיכה הרומנטית. כשאני חושב כיצד קשר יכול להתהוות- אני מסוגל לדמיין את זה באופן מאוד מגניב ונחשק (אם כי, כשאני מדמיין את זה באופן מציאותי, תמיד יש את האי-נעימויות שאני יודע שיקרו בפועל). אלא שבמבחן המציאות אני שוב מגלה כמה לא נוח לי להיות בקשר. עד כמה אני לא מעוניין בקשר זוגי-רומנטי עם אנשים וכשמציעים להיות בקשר עם מישהו אני תמיד לא מעוניין. גיליתי עד כמה לא נוח לי כשאנשים נוגעים בי (משהו שלהרבה אנשים קשה לתפוס ולהזדהות, אגב), על אף שאני יכול לדמיין את זה נחמד. אני קורא לזה הדיכוטומיה בין הדמיון למציאות.
המשיכה הרומנטית שלי כ"כ מורכבת, כך שאני מאמין שגם עניין המשיכה המינית ו/או הרומנטית של הרבה אנשים מורכבת, כמו אצלך.

למעלה