אהלן,

AquaStyle

New member
אהלן,

אהלן, יש לי שאלה קטנה בשביל בן דוד שלי,הוא קיבל את המכתב הזה של הבית ספר הטכני של חיל האויר,ודווקא מתאים לו משהו כזה,הילד עצלן,יש לו ממוצע של 70-60 והוא צריך דחיפה בתחת וקצת הרבה משמעמת. בעקרון ההורים שלו רוצים לקבל על זה קצת יותר פרטים,כמו באיזה שעה מתחילים,מתי מסיימים,האם זה תיכון רגיל או פנימיה? וכו. וקצת חוויות אישיות אם אפשר. הוא כיתה ט',מה הם התנאים המינימלים לקבלה? אגב הוא גר בחדרה,איזה בית ספר הכי קרוב אליו? תודה.

Babajista13

New member
אין מצב הוא מתקבל

זה לא ב"ס לעבריינים וטמבלים, זה מה שאתה יוצא אחרי, אתה צריך משמעת ממש גדולה וציונים נחמדים של מעל 85 ממוצא, אם אין לך התנהגות א וממוצא מעל 85 מינימום(וגם זה בספק) אין לו מה לחפש כאן, אם כל החרא שאנחנו אוכלים זה עדין מקום רציני ולא יקבלו אידיוט.

shimonev

New member
אתה מדבר שטויות!!!!

העניין של הממוצע זה שטויות(רק שלא היו נכשלים). הכי חושב שהוא יראה רצון ללמוד שם ואם הוא מתאים אז הוא יתקבל לטכני. הכי חשוב בטכני זאת התנהגות נאות וזהו!!! הציונים פחות מטרידים אותם.

PsyWack

New member
כמה תשובות

הטכני מקום דיי מתאים לדוד שלך אבל בעיה שהוא גר קצת רחוק והטכני עבר סופית למתכונת של אקסטרני אז זה קצת באלאגן מצד שני יש את הטכני הולץ שנמצא בתל-אביב אני לא יודע איך זה יהייה נוח בישבילו . בקטע של ציונים אל תדאג כי הטכני במחסור של תלמדים הם לא יכולים להרשות לעצמם לקבל רק תלמידים טובים העיקר המשמעת כמו שאמרו שלא יעשה רושם של ילד עבריין או משהו שישאיר רושם טוב ואז הכל כנראה יסתדר.

AquaStyle

New member
הוא לא עבריין..

הוא גם לא מקלל,מרביץ וכו.. הוא פשוט עצלן..

AquaStyle

New member
תיקון,

נשלחה לי ההודעה לפני שהספקתי לרשום את כול ההודעה,הוא ילד טוב בעקרון,פשוט עצלן,אני לא חושב שיש לו יותר משני נכשלים,הוא גם עושה רושם של ילד טוב. אפשר לקבל קצת פרטים על הבית ספר בתל אביב? מה ההבדל בינו לזה שבחיפה?

hellohim

New member
הבדל

ההבדל בין הולץ לטכני חיפה זה סגל המורים.. והדגות של המדריכים.. וכל התפקידים שלהם.. זה מה ששונה בינהם.. דרך אגב אני תלמיד לשעבר של טכני תל אביב(הולץ)

hellohim

New member
תפקידים..

בהולץ סמל או סמל ראשון הוא ראש צוות.. בטכני זה אחרת.. וכל מיני דברים כאלו..

PsyWack

New member
תירא...

אל תדאג לגבי שני הנכשלים .... ומה ההבדל זה שבעיקרון אין יותר מדי הבדל חוץ מהמיקום שבחיפה זה בסיס צבאי והולץ זה ביה"ס רגיל וגם הניהול בהולץ הוא פחות צבאי לדעתי. אבל בקטע של לימודים אותו הדבר ! תשמע אם אתה אומר שהוא צריך משמעת הולץ נשמע לא רע בכלל אבל עוד פעם מה הוא צריך משמעת עד כדי צבא ??? וגם אמרתה שהוא ב - ט' אז כדי שימהר למה רק עד י' אפשר להתקבל... דרישות קבלה הם שורשים הרבה דברים כמו בלי נכשלים בלה בלה בלה ציונים אבל זה סתם עכשיו הם לא נהנים מהרבה תלמידים ויש מחסור אז הם יקבלו כמעט כל אחד ...מניסיון אני מכיר אנשים שאני אישית לא יודע איך התקבלו בגלל שהם לא יגמרו ביה"ס עם 5 יחידות אבל הם בטכני אז תחשוב על זה...

hellohim

New member
טעות קטנה

אתה קצת טועה לגבי ההנהלה שבהולץ.. ההנהלה בנויה שם ממנהל ומפקד.. הם חייבים להחליט שניהם ביחד בהסכמה מלאה של שניהם לגבי מה שקורה עם התלמיד.. ואם אני התקבלתי להולץ כל אחד יכול..(תבין לבד..)

PsyWack

New member
תשמע...

אתה חייב להסכים איתי שהולץ הוא ביה"ס קצת פחות צבאי מטכני חיפה

homos3

New member
אז זהו שלא...

אני הייתי גם בהולץ וגם בטכני חיפה והולץ הרבה יותר רציני בכל הקטע הצבאי למרות שהדרגות הגבוהות ממוקמות בחיפה. אתם בוכים על מסדרים וכו' אבל ראיתי מסדרים של הטכני וזה כלום לעומת הולץ, ד"א אני מכיר כמה מדריכים מהטכני בחיפה שמכירים טוב מאוד את המסגרת בהולץ והם אמרו לי שהולץ הרבה יותר ממושמע. תראה ברור שהטכני יותר "צבאי" כי זה כלא לכל דבר.. אם מותר למדריך להשאר תלמיד אקסטרני(נכון לכיתות י"א של היום והלאה לכיתות הגבוהות יותר) שבת אז אתה צודק אבל זה סתם חרא ולא עוזר לכלום. מסקנה - דרג א' בז = כבוד!

איזה בולשיט!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

היה לי ממוצע 58 כשהגעתי לטכני אבל עברתי מעולה את המבחנים והתחקבלתי ועכשיו הממוצע שלי נע מעל 80. בכיתה ט' קיבלתי מצטיין אז מה אתה סתם דבר?!

...

חדרה - בדיוק באמצע. אבל הוא יצטרך לקום מאוד מוקדם כדי להגיע בזמןל שניהם. מאוד מוקדם. מתחילים בשבע ורבע כמעט כל יום. [בהולץ] ויש ימים של שמונה. חוויות אישיות - יש במאמרים, אם אני לא טועה הוסיפו שרשור שנכתב כאן לא מזמן לגבי הולץ וקצת לגבי הטכני. התנאים המינימליים..האמת, אין לי מושג. יש בהולץ הרבה אנשים מאוד אינטיליגנטים שאני מכיר, אנשים עם ראש מצויין על הכתפיים - וזה ייאמן לזכותם. אבל מצד שני - כאלו שאני באמת, אבל באמת לא מבין מה חשבו לעצמם האנשים שקיבלו אותם..

AquaStyle

New member
אוקי תודה,

תודה לכול מי שעזר,שאלה אחרונה,האם ישנם מבחני קבלה כולשהם?

למעלה