אהלן

d@r121

New member
אהלן

יש לי שכנים, לא חשוב מאיזו עדה, שלפי דעתי מעבירים את הילדים שלהם מסע ייסורים. הם רבים, צועקים, מקללים אחד את השני והאמא גם לא מצנזרת את הפה שלה על הילדים שלה, היא צועקת עליהם, מקללת את האבא שלהם (הם ביחד) וגורמת להם לבכות ועל שטויות קטנות. בגלל שאני חלון לידם אני שומע את כל הזבל נזרק החוצה (למעשה לפי איך שהם צועקים כל הבלוק שומע). יש טעם לפנות לשירותי הרווחה שיפתחו עין על ההורים שיוצאים מכלל שליטה (בן זונה, ולא במובן החיובי, נשמע שם הרבה)? אין טעם לדבר איתם כי אני לא מכיר אותם, לא חבר שלהם ולא רוצה שום קשר איתם. הפחד שלי שהם ידפקו את הילדים עם הדפיקות שלהם. זה לא גובל בהתעללות נפשית מה שהם עושים?

טל קר

New member
אתה יכול לדווח במוקד העירוני

(בדר"כ המספר הוא 106). חשוב.

יכול מאוד להיות שזה גובל בהתעללות

נפשית, ואולי אפילו התעללות פיזית, שאתה ודיירי הבלוקים לא מודעים אליה. בכל אופן, תבדוק טוב טוב את המצב לפני שאתה פונה לשירותי הרווחה, כי מצד אחד אתה אולי איכשהו יכול להציל אותם במובן מסויים, ומצד שני- אתה יכול גם להרוס.

טל קר

New member
למה להרוס? ממתי זה התפקיד שלו

כשכן לברר באופן ודאי אם יש או אין התעללות? כשיש חשד - לדווח. יש א/נשי מקצוע שזה התפקיד שלהם, לוודא אם יש סיבה לדאגה או לא. הפתרונות שיש לרווחה להציע זה ממש לא בהכרח לקחת את הילדים מהבית, זה יכול להיות גם הפניה לסדנאות להורות, סיוע במצוקה שאולי תורמת למצב הקשה בבית ועוד הרבה אפשרויות אחרות.

טל קר

New member
קודם כל, על פי חוק בכלל אין שיקול

דעת ויש חובת דיווח, שנית כל, למה להזיק? "חוק חובת דיווח" מ-1989, שקובע מפורשות כי על כל אדם מבוגר, שיש לו יסוד סביר לחשוב כי נעברה עבירה כלפי קטין או חסר ישע - לדווח על כך למשטרה. וזו לשון חוק חובת דיווח: "היה לאדם יסוד סביר לחשוב כי זה מקרוב נעברה עבירה בקטין או בחסר ישע בידי האחראי עליו, חובה על האדם לדווח בהקדם האפשרי לפקיד הסעד או למשטרה, העובר על הוראה זו דינו מאסר 3 חודשים. הורה או איש מקצוע (רופא, אחות, עובד סוציאלי, שוטר וכיוב') שלא ידווחו - יידונו ל 6 חודשי מאסר".

ixmix

New member
יש חובת דיווח

ואם יש יסוד סביר לחשוב שנעשתה עבירה חובה לדווח. למה יש חשש שזה יגרום לנזק? לצערנו האדם הסביר נתקל בשירותים שמציעה המדינה - בחוסר הפתרונות ובפתרונות גרועים מאד. אני דווקא מבין את החשש שייגרם נזק, אבל זה לא משנה שחובתו לדווח - האחריות על שירותי הרווחה והמערכת (הקורסת) מרגע שדיווח. בחר לא לדווח - נושא באחריות פלילית ומוסרית קשה.

וסהלן,, דור אתה בן 105 ועוד לא

התרגלת?,, עכשיו ברצינות...בטח שלא חשוב מאיזו עדה..בקשר למריבות איו הרבה מה לעשות.. זה מנסיון,התגוררתי בהרבה ערים בארץ,גם אני סבלתי מאותה תופעה ואפילו ברחתי מהבית עד שהשכנים ירגעו,,אבל בקשר לאשפה שהם זורקים,, אני לא הייתי מוותרת.. אפשר לדבר איתם בטוב.. אתה יודע שיש בני אדם שיש להם תכונה של כלב.. ואם לא,, יש משרד הבריאות, או וועדה להגנת הדיור.. שיהיו לך חיים טובים ושקטים

אם אתה יודע איפה הילדים לומדים

כדאי לדווח ליועצ/ת ביה"ס. אם לא, אני ממליצה להתייעץ עם אל"י (אגודה לשלום הילד) הקרוב למקום מגורייך, והם ידעו לאן להפנות אותך. אפשרות שלישית היא פקידת סעד במוקד העירוני (106) כפי שאמרה טל קר.

shellyland

New member
ביררתי לך קצת

ואמרו לי שהכי טוב לפנות לפקידת סעד אזורית (יעני - מהצ'כונה) ולא עירונית, כי אולי המשפחה כבר מוכרת לה. אמרו לי גם שהפנייה יכולה להיות אנונימית. כל שעליך לעשות הוא לברר את מספר הטלפון של לשכת הרווחה הקורבה לביתך.

לא לרווחה

לפנות כדיי לשירות למען הילד?כי הרווחה עדישה מאוד.וכשאתה שומע שוב צעקות להתקשר לשאול במשטרה מה עושים...

למעלה