אהלן :)

Yassi K

New member
אהלן :)

שמעתי בזמן האחרון הרבה על אפילפסיה.. בסדרות בטלוויזיה וראיתי את הפורום. רציתי להגיד לכם שאם תשאלו מישהו מהתיכון שלי מה זה אפילפסיה אף אחד לא ידע... אני לא ממש יודע מה זה,מישהו מוכן להסביר לי? בעיקרון ראיתי בסידרה "ורוניקה מארס" (שמשודרת בערוץ 5 בהוט בימי רביעי ב10 בלילה למי שמעוניין) ויש שם נער חולה אפילפסיה . ממה שהבנתי משם זה נקרא גם "מחלת הנפילה" והיו לו התקפי זעם והוא לא זכר בדיוק מה קרה בזמן ההתקפים.. יש כמה סוגי אפילפסיה? מה בדיוק קורא באפילפסיה?

אין לי תשובות לשאלות שלך אבל

אני מתה על 'ורוניקה מארס'

חייםלוי

Member
מנהל
ברוך הבא ותודה על ההתעניינות

יש מאמר קצר במאמרי הפורום של ד"ר ברק. אם תקרא אותו תדע פחות או יותר מה היא אפילפסיה. על החלק שבו הוא כותב שאפילפסיה היא בדרך כלל תורשתית יש עליו חולקים רבים. לפעמים היא גם תורשתית. אחרי שתקרא ויהיו לך עוד שאלות אתה מוזמן לשאול.

Yassi K

New member
תודה רבה.. כמה שאלות

קראתי את המאמר וזה מאוד מעניין ומפחיד בו זמנית. דבר ראשון, אני מצטער שלא ידעתי בכלל שקיימת מחלה כזאת.. כי במקצוע מדעים בבית ספר נתנו לנו לעשות עבודה על מחלה כלשהי שרוצים ולעשות פרזנטציה לכיתה... אף אחד מהכיתה שלי היום לא יודע מה זה בכלל.. טוב בכל מיקרה הינה השאלות: 1.למה קוראים לה "מחלת הנפילה" לפי ההיגיון זה כשהבן אדם חוטף פירכוסים הוא נופל על הריצפה ומפרכס? 2. הטיפול במחלה הוא רק בעזרת תרופות? אין אפשרות לניתוח ואחריו זה עובר? 3. המחלה חולפת עם הזמן או שהיא לכל החיים? 4. יש אפשרות שיש ילד עם אפילפסיה ואף אחד מהחברים והחברה מסביב לא יודע על זה חוץ מהמשפחה שלו? 5. יש אפילפסיה שהיא התקפי זעם? (לא היה רשום על זה במאמר..) 6. יכול להיות ששני הורים בריאים יביאו לעולם ילד חולה אפילפסיה? (אני משער שכן.. בטח במהלך ההריון חוסר אוויר וכל מיני תהליכים שקוראים..יש אפשרות לאבחן באולטרה סאונד אם הילד חולה באפילפסיה?

Nayeli

New member
לפני שאתה שואל שאלות לעבודה שלך ../images/Emo13.gif

אני מציעה שתסתכל על כותרת הפורום, מעליה יש פס כחול עם קישורים, טאגליינס מאמרים וכו'. תלחץ עליהם ותסתכל באינפורמציה שם. בקישורים של הפורום מופיע קישור לאגודת אי"ל, וכן עוד קישורים עם הרבה אינפורמציה. אם תעשה חיפוש בפורום תראה שהשאלות שלך נשאלו הרבה פעמים, ויהיה לך יותר קל לחפש מאשר לשבת ולחכות לתשובה. כל הכבוד על ההתענינות ובהצלחה בפרזנטציה

חייםלוי

Member
מנהל
כמה תשובות

1. קוראים לזה מחלת הנפילה כי, כפי שאמרת באחד הסוגים של המחלה הנקרא גרנד מל נופלים ארצה. אבל יש סוגים אחרים כמו פטיט מל בה רק מתנתקים לכמה שניות וממשיכים אחרי זה כרגיל. 2. הטיפול בעיקרו הוא בעזרת תרופות וב-80% מן המקרים התרופות אכן מייצבות ומאזנות את החולה כך שאין לו יותר התקפים. יש מקרים ספורים שבהם אפשר לנתח. זאת ברק במקרה והמוקד האפילפטי במוח ידוע במדויק והסרתו לא תפגע בתפקודים חיוניים של הגוף. 3. יש סוגי אפילפסיה החולפים עם הזמן אבל חלקם הגדול מלווה אותנו כל החיים. עם זאת עם התרופות אפשר לחיות כרגיל. משרתים בצבא, מקימים משפחות, עובדים בכל עבודה שרוצים וכד'. 4. אם ילד או מבוגר מסתירים את האפילפסיה שיש להם והם מאוזנים, כלומר בלי התקפים אי אפשר לדעת מי מהחברים יש לו או אין לו אפילפסיה. אני שירתתי בצבא 3 שנים + 27 שנות מילואים ומעולם אף אחד לא ידע שיש לי אפילפסיה. לא הרגשתי שום צורך לחלוק את זה עם מי ששירת אתי. גם בעבודה לי יש בודדים שידעו על כך. בזמן האחרון סיפרתי לכולם והסברתי מה זה. 5. אני לא יודע מה זה התקפי זעם הקשורים לאפילפסיה. אולי יש דבר כזה אבל זה ממש לא אופייני. 6. אפילפסיה לא חייבת מלידה. בהרבה מקרים היא לא. היא יכולה לנבוע ממכה בראש, (כמו אצלי) או דלקת במוח שגורמת להצטלקות במוח. יש גם מקרים שמלידה אבל אין שום דרך לאבחן אפילפסיה באולטרה סאונד. גם בדיקות של אנשים החולים באפילפסיה פעילה לא תמיד מגלות את הסיבה למחלה. וודאי שלא בדיקות ברחם. אני מציע שתקרא גם את מילון המונחים של הפורום. יש שם מידע מועיל הלקוח מספר של אחד מחשובי הנוירולוגים בארץ וכן תעבור קצת על דפי הפורום אחורה. הבת שלי הכינה לפני כמה חודשיפ פרזנטציה בצבא על אפילפסיה וכל החומר שלה נלקח מדפי הפורום וממילון המונחים.

קוקו 28

New member
חיים, בקשר לתשובה 6., אכן אי אפשר

לאבחן אפי' באולטרא-סאונד או בכל בדיקה לפני הלידה, אך לפי ידיעתי ניתן בבדיקת דם לגלות אם קיים הגֵן עם הפגם שגורם לאפילפסיה (אם זה לא ממכה או צלקת במוח, למשל). אני לא בטוחה במאה אחוז, אבל הנוירולוגית שלי אמרה לי כך בהקשר של תורשה. המון זמן לא הייתי פה... עסוקה
.. מקווה שעזרתי.

למעלה