אהלן...

אהלן...

שלום. אני עושה כרגע פסיגומטרי במטרה להתחיל ללמוד לתואר ראשון בגיאוגרפיה באוקטובר בבן גוריון. הקטע שכל פעם שמישהו שואל אותי מה אני רוצה ללמוד ואני אומר לו גיאוגרפיה, הוא מרים גבה (במקרה הטוב!!), וזה מה זה מבאס אותי. ברור שזה לא מה שישנה לי את סדר העדיפויות, כי עשיתי בגרות 5 יח"ל במקצוע עם ציון טוב(85), וממש אהבתי אותו והתחברתי אליו. אבל האם לדעתכם, בעיניים של בנאדם שלא מכיר את המקצוע, זה נראה כמו בחירה לא שגרתית בכלל? ליאור

שלום ליאור

בכל אוניברסיטה בארץ יש מחלקה לגיאוגרפיה. כמה משוגע זה נשמע לך להרשם לאחת מהם? כנראה שלא כל כך. אני אומרת שאם זה מעניין אותך אז לך אחרי הלב. במקרה הכי גרוע אפשר תמיד לשנות ואני לא אומרת את זה סתם, ראיתי אנשים ששינו את דעתם אחרי שניסו משהו שלא הלך ואחרי השינוי גילו את מה שבאמת טוב להם. אני חושבת שזה הרבה יותר טוב מאשר ללכת על משהו שלא ממש רוצים ולהישאר עם תחושת ההחמצה כי לא ניסית את מה שאתה רוצה. מה שאני כן מציעה זה לחשוב על לקחת את הג"ג בתוספת לעוד חוג במסלול ראשי או משני או משהו כזה, למשל ג"ג ומדעי המדינה או ג"ג ויח"בל או כל מה שמעניין אותך, זה יכול להרחיב אופקים ולתת לך כיוון. תהיה נאמן לעצמך, אנשים תמיד ירימו גבה, אז מה?(תציץ בחתימה שלי למטה) הרבה בהצלחה ונשמח לענות על שאלות בהמשך.

למעלה