אהלן

נעמצי

New member
אהלן

בוקר טוב, אז ככה, לא היה לי השבוע זמן לכתוב פה , הייתי מאד עסוקה. דברים שקרו לי השבוע: 1. גיליתי שהגרמנית שלי השתפרה ממש, כי עם היועצת דברתי בגרמנית כמעט כל השיחה, אני חושבת שדברתי לא רע. ברור שהיו לי שגיאות אבל זה אולי ענין של בטחון, והיא ממש עזרה לי. דברתי איתה על הכל , על המעבר לגרמניה, על זה שלא מתיעצים איתי בכלום, על אי היחס בכתה והיא היתה ממש ממש נחמדה. קודם כל היא החמיאה לי ואמרה לי שיחסית לאחת שהיא רק חודש וחצי בגרמניה, אני יודעת להתבטא לא רע בגרמנית. דבר שני היא אמרה שיש מחנה עוד מעט של שבוע מטעם בית ספר ושבו היא חושבת אני יותר אצליח לפתח קשרים עם בנות. 2. אבא שלי הלך איתי לבית הספר הבינלאומי שבצפון מינכן, כדי שאני אתרשם והבית ספר הזה לא יותר מצא חן בעיני. קודם כל אני אצטרך לקום הרבה יותר מוקדם כי אני אצטרך לקחת אוטובוס ושתי חשמליות כדי להגיע לשם. חוצמזה, הית ספר הזה דורש הרבה יותר שעות של למודים והחבר'ב שלומדים שם הרוב הם גם גרמנים שההורים שלהם רוצים שילמדו באנגלית אזמה זה עוזר? 3. גיליתי שאבא שלי עוקב אחרי ( החוצפן הזה גם בפורומים של תפוז בפורום להיות הורים בחו"ל והוא שכח לנתק את שם המשתמש שלו וראיתי שהוא שם וכותב עלי, ותיזהרו כי יכול להיות שגם ההורים שלכם עוקבים אחריכם) ואני צרחתי עליו שלא יעז לעשקוב אחרי ולא דברתי איתו 5 שעות מילה עד שהוא התנצל. 4.זה החדשות הכי טריות- חם ישר מהתנור- 10 דקות מהבית שלי גרה משפחה ישראלית מקסימה שהכרנו במסעדה. זה היה ממש מצחיק - כי ישבנו במסעדה ואבא שלי אכל סטייק ( מתי אני אשכנע אותו להפוך לצמחוני לעזזאל? ) ואבא שלי שכח איך אומרים סטייק חצי עשוי- בגרמנית והוא ניסה להסביר למלצר באנגלית ואז מישהו בשולחן ליד אנר למלצר, כי המלצר לא הבין את אבא שלי ואז הם התחילו לדבר והתברר שהם ישראלים שגרים פה כבר 5 שנים והם הזמינו אותנו אתמול אליהם לארוחה אחרי צהריים ויש להם 3 ילדים . אחד בן 21 שהוא בצבא בארץ, אחד בן 17 - חמוד בטירוף - שהוא גם נחמד ( איזה שילוב נדיר) וילד בן 3. והיה ממש כיף, והבן שלהם לומד בביתספר שלי גם כן ועכשיויההי לי מישהו חמוד לדבר איתו בבית ספר, אפילו שוהא בבנין השני כי הוא בשכבה העליונה. איזה כיף! 5. הגיע משלוח של במבה מהארץ - עם 5 חבילות במבה אדומה גם ! יש ! זה החדשות שלי להפעם.

PsYcHo ShAdY

New member
היי נעמה!

שמעי,אני ממש שמחה שהסתדרת. פשוט צריך לתת לדברים קצת זמן,ובסופו של דבר הם מסתדרים. ועכשיו,למוטו שלי: יהיה טוף

חדשות משמחות

לכולם מסתדר היום. איזה יופי. זה טוב שמצאת משפחה ישראלית כי זה ממש טוב למצוא משהו מוכר (אני חושבת כי זה מה שאמרו לי, אני עדיין לא מצאתי פה שום דבר מוכר אבל אני עדיין מאמינה). בסוף הכל מסתדדר. זה כלל. כמה שיותר קשה בהתחלה אח"כ הכל הולך ונהיה הרבה יותר טוב. תהני.

שמחה בשבילך../images/Emo70.gif

ככל שעובר הזמן כבר מתחילים להתרגל ואז קולטים שברגע שמפסיקים לשלול את המקום אז החיים נראים אחרת.... בכל מקרה... שמחה בשבילך
ביי בובה

greenAngel

New member
נעמה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo26.gifשמאל|

דיייי
אני לא יכולה יותר.. חחח
אני פה בפורום כבר המון המון [
] זמן ואני תמיד קוראת את מה שאת כותבת.. ואני ממש ממש ממש שמחה בשבילך
את תראי שבסוף הכל, הכללל יסתדר
הנה, עכשיו הכרת מישו ממש ממש חמוד [וגם נחמד? אכן שילוב נדיר ביותר :)] והוא גם בבצפר שלך.. תגידי שזה לא צריוף מקרים :) אז יאללה ילדה תחייכי, תשדרי ביטחון עצמי.. [תני לכולם לטעום מהבמבה :)] והכל יהיה טוף
בהצלחה
אגב, מעכשיו כן, אני אכתוב פה, כל הזמן.. אז אפשר להגיד ^ברוכה הבאה^...

kit k@t

New member
מצחיק.

קראתי בפורום הורים בחו"ל והיה שם מישו שסיפר על הבת שלו בגרמניה, ובקיצור ישר חשבתי עליך... קאט

sivani

New member
הלוואי עלי...

אני שמחה שהולך לך בובה! אני גם עכשיו על סף לרשום עדכון,תנו לי כמה דקות

שלום נעמה

אני בדרך כלל פעילה בפורום הורים בחו''ל. יש לי ילד קטן בן 2.5 שמאד סבל מהמעבר לחו''ל (הפסיק לדבר הפסיק לאכול אוכל מוצד והיה בדיכאון). כמובן שאף אחד לא התיעץ איתו בגיל 1.5 אם הוא רוצה או לא רוצה לעבור... לדעתי הוא סבל לא פחות מכל אחד מכם וכאמא אני מנסה לעשות כל מה שאני יכולה כדי לעזור לו - זו הסיבה שנכנסתי לפורום. לדעתי האישית ואת מוזמנת לא לקבל אותה. אבא שלך רצה למצוא דרך לעזור לך ולכן נכנס לפורום וביקש עזרה. לדעתי הוא לא היה מודע שגם את בפורום,צאחר והוא לא הסתתר אלא השתמש בשמו. אם הוא היה יודע, הוא היה מגיב אחרת לאותה שביתת רעב (כל כך מפורסמת דרך אגב שהגיעה עד לפורום הורים בחו''ל) ובגללה אני מניחה אני כותבת לך היום. היתרון בפורום שהכל פתוח אבל יש לזה גם מחיר. את יכולה לקרוא את כל ההודעות שלי וללמוד הרבה דברים ואני יכולה לעשות אותו דבר עם הודעות שלך. לי כאדם מבוגר ובעיקר כאדם שמתבונן מבחוץ ברור שאבא שלך רוצה את טובתך ומחפש דרך לעזור לך. השנאה שלך או הכעס שלך דוחפים אותו החוצה. אולי מגיע לו עונש כי לא התיעץ איתך לגבי המעבר (אני מסכימה שבגילך היה לך מקום בקבלת ההחלטות), אבל למה לך מגיע העונש לפספס אדם שקרוב אליך ואוהב אותך, במיוחד שאת זה את מחפשת כל הזמן. גם למבוגרים קשה. אני חיה שנה בשוויץ ועדיין אין לי חברים ואני לא יכולה להגיד שאני יכולה לדבר בחופשיות בצרפתית אבל יש לי את המשפחה שלי וככה אני מחזיקה מעמד. רק רציתי לתת לכם קצת חומר למחשבה.

למעלה