אהלן

lady stardust2

New member
אהלן

שלום שלום לכולן ולכולם,
שמי טל אני בת 27 וחצי מתגוררת בתל אביב וחולה בפיברומיאלגיה ותשישות כרונית כבר 7 שנים.
המחלה פרצה לי אחרי טיול של אחרי צבא במזרח שם קיבלתי מחלת הנשיקה וכשחזרתי לארץ התחילו לי כל הסימפטומים עד למצב של כל גיל 21 שכבתי במיטה במשך שנה עם ריצות למיון עקב התעלפויות וכאבים שכל פעם אמרו לי שאני פסיכית. לאחר שנה אובחנתי על ידי חברת משפחה רופאה בפיברומיאלגיה. משם התחלתי בטיפול הומאופתי קלאסי שעבד נפלא נפלא נפלא ועברתי לגור בדרום בקיבוץ ועשיתי תואר בספיר.שכל 3 חודשים בערך אני מטופלת אצל ההומאופתית שהתסמינים חוזרים. ככה במשך שלוש שנים כאשר בשנתיים האחרונות כבר לא הייתי צריכה לא טיפול הומאופתי ולא שום דבר וגם כבר הפסקנו להאמי ןשבכלל הייתי חולה במחלה הזו מרוב שזה עבר ונשכח. לאחר סיום התואר עברתי לתל אביב קיבלתי משרה בכירה מאוד במשרד שעוסק בתחום התקשורת וביליתי בטירוף בלילות במסיבות תוך שימוש סיגריות אלכוהול הייתי גם מתקלטת בברים שונים בעיר ומבלה כל הלילות ועובדת בבקרים. ממש אורח חיים מאוד לא נכון, מאוד מהנה אבל מאוד לא נכון. לאחר שנה הגוף שוב קרס והפעם ההומאופתיה לא עזרה. זה היה בדיוק לפני שנה מהיום. מאז ניסיתי שוב ושוב ללכת להומאופתית שלי ולעבור להומאופת הכי גדול בארץ. ניסיתי לשנות אורח תזונה שהחזיק אותי לבערך 4 חודשים טובים ועכשיו שוב הכול נפל... הפעם הגעתי למצב שאני כבר חודשיים על הספה בבית של אמא שלי. לא יוצאת מהבית עייפה, חלשה, לא ישנה והתחלתי כמובן לפתח סימנים של חרדה ודיכאון. אחרי 7 שנים של מאבק אין סופי חוסר רצון להודות במחלה ומפחי נפש החלטתי בלב כבד להפנות עכשיו את המשאבים לטיפול הקוניבציונאלי. היום ברור לי שהמחלה הזו היא שלי עם הירידה הקוגנטיבית עם הכאבים והתשישות יש לי כמעט את כל הסימנים אחד לאחד. אז זהו זהו סיפורי. קיבלתי לבינתיים מרופאת המשפחה טרמדול אני לוקחת ממש קצת כי הגוף שלי לא רגיל לתרופות אז אני מקבלת 5 טיפות ביום משהו כזה... זה עוזר מאוד לכאבים לשינה פחות... יש לי השבוע תור לפסיכאטר שאין לי מושג איך אני אגיע אליו כי אני עייפה ודי פוחדת להתעלף מרוב עייפות אז אני לא יוצאת רק שוכבת על הספה (אולי הבאתי את עצמי למצב חמור כבר?) וגם אני מנסה לקבוע תור למרפאת כאב באיכילוב. אשמח מאוד להכירכם ולשמוע ממכם איזה עצות יש לכם. תרופות שניסתם או שאתם מקבלים ועוד עצות או תובנות שלמדתן בדרך ייסורים הזו. המון המון תודה ומאחלת בריאות ואושר מהירים לכולנו!

שלום טל וברוכה הבאה

יש לנו סלון שאנחנו מאוד נהנים לארח בו כל מי שמגיע אלינו, יש בו מגוון של ספות' כורסאות, כורסת לייזי-בוי, פופים וכל דבר רך ונעים שאפשר לשבת/ לשכב עליו.
בגזרת הכיבוד יש השבוע עוגת שמרים שאת מוזמנת להתכבד בה, חלת מפתח שנשארה משבת (עייני סיכמוש) ועוגיות שוקולד טעימות להפליא.

לענייננו: תוך כדי קריאה בסיפור שלך אני אומרת לעצמי "נו, זה כל כך מוכר. הרי ברור שיחזור לה..". הסיפור הזה כל כך מוכר לצערנו.. אנחנו כל כך נוטים להעמיס יותר מדי על הגוף שלנו, שלא פלא שהוא קורס בסוף והכל חוזר בצורה חמורה יותר. אוף!!

בגזרת התובנות: התובנה הכי הכי שלי מכל העניין היא לקבל כמה שיותר מהר שאנחנו חולים, אבל לא לתת לזה, עד כמה שניתן, לשבש את החלומות שלנו (אלא אם כן החלום הוא לתקלט כל לילה עד אור הבוקר ואז לעבוד כל היום). להבין שהחיים שלנו כבר לא יזרמו בקצב של כולם, אבל שאפשר בכל זאת לעבוד (איכשהו. רצוי מהבית או לפי משמרות), ללמוד (תוך ידיעה שאנחנו חולים, שאנחנו צריכים זמן להגיש עבודות ושאם אפשר עדיף לפרוש את הלימודים על פני יותר זמן) וכו'.
על תרופות אנחנו לא ממליצים בפורום כי זה תפקידו של הרופא שלך, אבל אני כן יכולה לומר לך שאל תתפלאי אם יציעו לך תרופות מהגיזרה הפסיכיאטרית (כלומר: נוגדי דיכאון). כדי למגר את הכאב שלנו נדרשת פעמים רבות עבודה של העלאת רמות הסרוטונין במוח, שהוא אותו ההורמון שאחראי על הדיכאון.

מניחה שבבוקר יבואו עוד כמה חברות מהפורום ויתנו לך עוד עצות וטיפים. בינתיים, שוב, טוב שבאת וברוכה הבאה!

פיפה4

New member
היי נשמע קצת מוכר..

הפיברו התפרצה אתלי כשגרתי בת"א- למדתי לתואר ראשון באוני' ותוך כדי הייתי ברמנית עד השעות הקטנות של הלילה ולמחרת הייתי אמורה לקום ללימודים. ובצהריים במקום לנוח קצת בין הלימודים לעבודה העברתי שיעורים פרטיים וכל Zה כי חשבתי שאני סופרוומן אעיתי ובגדול כי
אז הפיברו התפרצה..אפשר לומר ששנה כמעט ולא עבדתי, הראומטולוג רשם לי אלטרולט(שמאוד עוזר לשינה)ולאט לאט התחלתי להרגיש טוב יותר. פתאום ישנתי ממש טוב, לא ידעתי לפני האלטרולט מה זה לקום רעננה.ולאט לאט התחלתי להתאושש.חזרתי כמובן להורים ושם נחתי אפילו יותר טוב..
הפסיכיאטר בטח ירשום לך תרופה פסיכיאטרית שעובדת גם על רמות של כאב
פעילות ספורטיבית-ממליצה על הליכות קצרות 10 דקות כל פעם ובקצב שלך תוסיפי כל פעם עוד 5 דקות.
לי מאוד עוזר לצאת ולשבת קצת בשמש,קחי ספר עיתון אולי איזה שמיכה ותנוחי בשמש .גם ככה את על הספה..

למעלה