אהלן

מאיר183

New member
אהלן

שתי שאלות אם אפשר בקשה

1- חומת האש של וינדוס אפשר לסמוך ? או כדאי להשתמש באלטרנטיבות אחרות ?

2- יש לי באנטי וירוס פונקציית hips לא פעילה [כתוב לשימוש למתקדמים] ,לא כל כך הבנתי מה תפקידו אפשר לקבל בקשה קצת יותר אינפורמציה?
תודה מראש

Piav

New member
קצת על HIPS

מערך מקומי של Intrusion prevention system (ידוע כIPS) שתפקידו לזהות התנהגות חריגה של המערכת או של קבצים במערכת ובעיקר כזו המעידה על פעילות קוד זדוני. חלק מהמערכות מסוג זה פועלות מאחורי הקלעים ומספקות למשתמש אינפורמציה בלבד (למשל SONAR של Symantec) ויש כאלו אשר דורשות את מערבות את המשתמש לנוכח מידע אשר הן מציגות בפניו (למשל מנגנון Kaspersky Proactive Defense ז"ל, אשר לימים הוחלף במנגנון מתקדם יותר, System Watcher).

במקרה שלך, לנוכח ההודעה, ניתן לשער כי המערכת דורש התערבות פעילה בהחלטותיה. ככזו, אכן דרוש ידע מסוים אשר יאפשר לך לקבל את ההחלטה הנכונה. קיימות תוכניות רבות אשר פעילותן עלולה להיתפס כחשודה ע"י אלגוריתמים בוטים מדי, ולהחלטתך השפעה על המשך על ביצוען התקין. תוכנית אשר מבקשת גישה למידע המועבר מן המקלדת, עשויה להיות Keylogger או למשל, מעבד תמלילים. כמובן שאם תחליט, בטעות, לחסום את גישת מעבד התמלילים למידע הנ"ל, תוציא אותו משימוש.

אם אתה מכיר את קבצי המערכת ברמה סבירה ויודע להשתמש היטב בGoogle כדי לברר את שאינך יודע, אין כל סיבה לא לנסות להפעילה.

מאיר183

New member
piav

תודה רבה לך על הסבר המפורט
כיף לקרוא אותך .
הפעלתי את ה-hips

שוב תודה רבה לך .

מאיר183

New member
כן7

יש לי גם ויסטה הידועה לשמצה

יובל ,תודה רבה . אני חושב שאני ישאר בה