אהלן :)

Inbaldah2

New member
אהלן :)

נרשמתי לcuny ואני מחכה לתשובה.
ויש לי כמה שאלות כי אני מאוד מעוניינת ללמוד שם ומאוד רוצה לעשות את זה כמו שצריך!

1. קראתי הרבה סיפורים על הF1 מבלוגים וכאלה על אנשים שהיה להם מספיק כסף ובשגרירות אמרו להם שאין להם קשר למדינה (בדרכ ממדינות אחרות בארץ לא שמעתי על זה.)
מוכר לכם? יש ממה לחשוש?

2. כל הסיפור של ההוכחה על הכסף- איזה מסמכים אני צריכה להביא? רק הצהרת בנק על כמה יש בחשבון? ראיתי איפהשהוא שכתוב גם החזרי מס וכל מיני כאלה.. עובר ושב של הספונסרים הם מבקשים?
מישהו עשה ניסיון להלוות כסף (מאנשים או מבנק) רק בשביל להדפיס את ההצהרה ולאחר מכן להחזיר?

סליחה על החפירה.. תודה !!
 
הי


מנסיוני בענייני F1:
צריך להגיע לשגרירות עם טופס I-20 ׁׁ(שהאוניברסיטה תשלח לך לאחר שתתקבלי), אנחנו הבאנו גם את מכתב הקבלה לאונבירסיטה. בנוסף תצטרכי להוכיח שיש לך כסף לשלם עבור הלימודים. מכתב מ-CUNY שקיבלת מלגה או הוכחות אחרות שיש לך כסף: אנחנו הבאנו מכתב מהבנק שמפרט כמה כסף יש לנו בחיסכון.

לאיזה ספונסרים את מתכוונת בדיוק?

מה זאת אומרת ללוות רק בשביל ההצהרה? את באמת תצטרכי את הכסף כדי לשלם לאוניברסיטה, לא?
 

Inbaldah2

New member
כן

ספונסרים אני מתכוונת להורים שלי
כן אבל הם מתכוונים להעביר לי כסף במשך הלימודים.. ובשגרירות רוצים לראות שיש לך בסביבות ה20 אלף דולר.. משהו שלא בטוח שיהיה לנו להראות להם.
הם רוצים לראות שהיה לי את הכסף הזה בחשבון במשך זמן? כלומר זה יראה להם חשוד אם חודש לפני הראיון מישהו העביר לי את הסכום הזה?
 
תראי, אני לא שמעתי על דרישה כזו בשגרירות

ארה"ב, אם מישהו שמע אז אני אשמח אם הוא/היא יפרט על זה.
אני יודעת שיש אנשים שלוקחים הלוואה לצורך הלימודים וגם מראים לשגרירות שהם לקחו הלוואה, כך שמן הסתם זה ברור שקודם לא היה להם את הכסף ואחר כך כן
.
לגבי ההורים שמשלמים: שוב, לא מנסיון אישי ואולי יש כאן מישהו שיוכל לספר, אבל שווה לבדוק האם אולי אפשר שההורים יצהירו (בכתב או בעל פה) שהם מתכוונים לשלם עבור הלימודים, ואז את לא צריכה להראות שיש לך את כל הכסף כבר בחשבון, אלא ההורים צריכים להוכיח שיש להם את היכולת הזו.
כדאי לדעת גם שבשביל לקבל את הטופס (I-20) מהאוניברסיטה את כבר תצטרכי למלא כל מיני טפסים בשבילם שמוכיחים שיש לך איך לשלם, כי בזמן הלימודים אי אפשר כמעט לעבוד (ויזת F מאוד מגבילה מבחינה זו - היא נועדה ללימודים בלבד) .
 

explorer32

New member
בI 20 יהיה מצוין סכום כסף שהאוניברסיטה

דורשת שיהיה לך במשך השנה הקרובה. את צריכה להגיע עם טפסים שיש לך את הסכום הזה נזיל (כלומר כסף בחשבון בנק, לא דירה\נכס כזה או אחר). זה הדבר היחיד בערך שמסתכלים..
(והייתי בראיון שבוע שעבר, אני מדבר מניסיון :)
 

Inbaldah2

New member
כן

מכירה את זה :)
זה משנה אם הסכום הזה היה בחשבון זמן רב?
כי רוב הסיכויים שיעבירו לי את הסכום הזה לחשבון.. עדיף לעשות את זה זמן מה לפני?
 

explorer32

New member
לא רלוונטי

בבנק מוציאים לך אישור באנגלית (הם מתורגלים לעניין), שנכון ליום X, בתאריך X, יש בחשבון הבנק Y סכום כסף של ככה וככה. הם לא באמת מסתכלים לך בחשבון בנק (עד כמה שאני יודע).
 
למעלה