אהלן...

inush24

New member
אהלן...

חשבתי אולי יש פה סטודנטים שיוכלו לעזור לי.... אני מתלבטת בין לימודים אקדמאיים במדרשה לאמנות בבית ברל לסמינר הקיבוצים (בעצם בשניהם זה לימודי אמנות עם חינוך) מישהו יודע משהו על שניהם? הבנתי שבמדרשה יש קורסי בחירה שזה בעצם כל החוגי אמנות: צילום, עיצוב גרפי, פיסול וכו'. ותולדות האמנות+ חינוך זה חובה. האם זה ככה? והאם זה ככה גם בסמינר הקיבוצים? ערב טוב :)

rozmari100

New member
היי

גם במדרשה וגם בסמינר הקיבוצים התואר הוא תואר אקדמי המשולב עם תעודת הוראה. כלומר את תתמחי בתחום האמנותי הקרוב לליבך (ידייך
) ובמקביל את תתנסי גם בתחום החינוך לאמנות ותוכלי בסיום התואר לעבוד במשרד החינוך (והרבה אמנים עושים ועשו את זה עד שהתחילו גם להרוויח מיצירות האמנות שלהם ולכן זו בהחלט אלטרנטיבה טובה בתחום הזה). אני באופן אישי קצת משוחדת לגבי המדרשה לאמנות שכן היה לי ניסיון מאוד חיובי איתה ואני מאוד אוהבת את האווירה במקום ואת הגישה. המלצתי לך – להגיע לימים הפתוחים בשני המוסדות ולהתרשם בעצמך. תראי מה מתאים לך יותר, תבדקי את המרצים, הסטודנטים, התחושה שיש לך במקום. לפעמים אלו דברים שצריך להרגיש. ושיהיה בהצלחה !

infatuation

New member
אז אני מהסמינר..

צריך לשמוע את שני הצדדים
בסמינר את תקבלי טעימה מכל תחומי המדיה השונים במשך שנים א ו-ב. ואז תוכלי יותר להתכוון לתחום מסוים בשנים הבאות. עד כמה שידוע לי המדרשה זה יותר אמנות פלסטית, בסמינר יש דגש די חזק על אמנות דיגיטלית. לומדים וידאו ארט, אינטראקטיב, סאונד, וכמובן כל מני תוכנות של אדובה. המרצים מדהימים, אבל זה נכון לשני המקומות. המדרשה זה יותר עניין של מיקום לא נח לדעתי. מבחינתי זו הייתה סיבה מספקת לא להרשם לשם. אבל כל אחד ושיקוליו הוא. המון בהצלחה!

למעלה