אהלן

בחיי

New member
אהלן

היי חברים! יש לי שאלה... אולי יישמע לכם קצת מוזר... אני ומשפחתי נמצאים בעיצומו של תהליך להוצאת אזרחות פולנית... אין לנו מטרה קונקרטית להוצאת האזרחות (ובעקבותיה הדרכון האירופי), זה פחות או יותר נובע מהמחשבה של "זה בטח לא יזיק". ובכל זאת, אני מנסה להבין במה זה יכול להועיל לנו? (מלבד הפינוק שבמעבר המיועד לאירופאים בנמלי התעופה)... - הכל בהנחה שאין לנו כוונה להגר לאירופה... כי כרגע אין כזאת! תודה!

בקר12

New member
האמת היא שאין

עם דרכון פולני אין אפילו פטור מויזה לארה"ב. אל תתבלבל בין אזרחות והדרכון. למעשה אולי אתה יכול לחסוך כסף בזה שתוציא את האזרחות הפולנית עכשיו ואת הדרכון תוציאו שתצטרכו.

בחיי

New member
תודה.. ושאלה

מה ז"א להוציא את הדרכון כשנצטרך?.. לכאורה אין סיבה שאצטרך אותו כי הוא לא נותן כלום...? בנוסף, כאזרח האיחוד האירופי, מה היתרונות של האזרחות הזאת?

בקר12

New member
תשובות

ברגע שאתה מוכר כאזרח מדינה כלשהיא יש לך זכות אך לא חובה להוציא דרכון בדיוק כמו שאתה יכול להיות ישראלי ואף פעם לא להוציא דרכון. הדרכון כשלעצמו לא נותן כלום אלא אם כן אתה נוסע לחו"ל. כיוון שאני מניח שיש לך דרכון ישראלי וממילא אתה צריך דרכון ישראלי להיכנס ולצאת מהארץ, בגדול אין שום יתרון בעוד דרכון (פולני או אחר) אלא אם כן אתה רוצה לגור או לעבוד באירופה. אל תשכח שדרכון עולה לא מעט כסף, בסוף פג ודורש חידוש שעולה שוב כאזרח מדינת האיחוד יש לך (ולבן בת זוג) זכות להתגורר ולעבוד ללא מגבלות בכל מדינת איחוד.

בחיי

New member
ומה בדבר לימודים?..

יש מצב שארצה ללמוד תואר שני בחו"ל... יש איזה שהן הטבות ללימודים באירופה אם אני אזרח האיחוד?

בקר12

New member
ממה שאני יודע

הטבות בלימודים גבוהים (שכר לימוד מופחת, למשל) מבוסס בד"כ על מגורים במדינה ולא על אזרחות אבל זה יהיה תלוי בחוקים ובמנהגים של כל מדינה ספציפית ואפילו המוסד האקדמי עצמו. בהחלט ייתכן כי כאזרח של מדינת איחוד תהיה זכאי להנחות בשכ"ל במדינת איחוד אחרת (בהשוואה לסטודנט מחוץ לאיחוד) - תצטרך לבדוק את זה פרטנית כשיהיה רלוונטי.

בחיי

New member
אוקיי... תודה רבה על התשובות! אגב..

יש למישהו מושג כמה עולה הוצאת הדרכון עצמו לאחר שאני אהפוך לאזרח?

למעלה