אהלן

JustRain

New member
אהלן

קוראים לי נגה, אולי יש כאן מישהו שמזהה אותי מפורום חומריו האפלים, הארי פוטר לבוגרים או המגדל הלבן. סיימתי אתמול את "משתה לעורבים", ששאו"ק היא בהחלט אחת הסדרות המצויינות שקראתי... זה עוד לא הארי פוטר או חומריו האפלים, אבל קרוב
יש כמה שאלות שקפצו לי לראש בסוף הסדרה, אני מקווה שלפחות אחת מהן לא נטחנה כבר בפורום. - לדעתכם הנבואה שסרסיי מפחדת ממנה כל כך אכן נאמרה על מארגארי? כי התחושה שלי היא שמדובר בסאנסה. - לעוד מישהו כאן קפץ החשד שאצבעון הוא באמת אביה של סאנסה? זה לא סביר, אבל ייתכן, בהתחשב בקשר שלו ושל קייטלין וביחסו החם לסאנסה. - מישהו יודע למה בראן לא מופיע ברשימת הדמויות שלא הופיעו ב'משתה לעורבים'? הוא לא יופיע בספר הבא? - לדעתכם ג'יים הוא דמות חיובית או שלילית? אני לא מצליחה להחליט. הוא ללא ספק התחיל כשלילי, אבל עכשיו, אני לא יודעת... - איך דוראן גילה שוייסריז מת מסיר זהב רותח? חשבתי שז'ורה הפסיק לדווח על דאני בשלב הזה, וגם אם הוא כן דיווח, איך זה הגיע לדוראן? הוא לא מיודד במיוחד עם מעלה מלך. - ג'ורג' מרטין נקרופיל?! אגב, מתי יוצא הספר הבא?

sk33

New member
שלום

א. אני לא מאמין שאת משווה את ארי פוטר לששאו"ק זה פשוט לא אותה רמה (ששאו"ק הרבה יותר גבוה ובוגר) אבל אפשר לריב על זה שעות - לדעתי הנבוא שסרסיי מפחדת ממנה יותר קשורה לדאני ולא לסאנסה - לא מה פתאום , קייטלין היתה בווינטרפול בהריום של סאנסה (עם היא היתה הבכורה אז אול) ועם אני לא טועה הצבעון לא ראה את קייטלין מאז שאחיו של נאד רדף אחריו. היחס החם נובע מזה שהיא מאוד דומה לקייטלין . - לא שמתי לב שהוא לא מופיע. - גיים הוא דמות משתנה לכל אורך הספר כמו טירון ועוד כמה דמיות שמתחילות חביבות ולאט לאט והופחות לרעות ולהפך . - דוראון רצה לחתן את הבת שלו עם וויסריז והוא היה בקשר על הסוחר מפאנטוס ולכן הוא יודע בדיוק איפה דאני מה היא עושה ומה אחיה עושה כלומר יש לו מקורות אחרים למידע ולא דרך מעלה מלך - מה לא כמה? ולסייום ארי פוטר !!! נו באמת!!!! איך אפשר באמת לשוות בינהם . שיר של אש ושל קרח לוקחת תמיד

JustRain

New member
תודה

לגבי דאני, באמת לא חשבתי על זה, זה נשמע הגיוני יותר אבל עדיין... תחושות הבטן שלי מצביעות על סאנסה. או שזה סתם כי נורא בא לי שסאנסה תכניס לסרסיי. פטיר הוא די ערמומי. זה שהוא לא אמור להיות בווינטרפל זה לא אומר שהוא לא היה שם. אתה מתכוון שדוראן בקשר עם אליריו? מאיפה אתה מסיק את זה? או שזה כתוב ופספסתי? פשוט שמתי לב שהוא נורא נהנה להרוג. ולקשט את הנוף בגופות. לגבי הארי פוטר, זה לא כל כך הוגן מצדך לפסול את זה כך. אתה לא חייב לאהוב את הסדרה, אבל מכאן ועד ליחס מזלזל יש מרחק. אתה ודאי מכיר את אלו שפוסלים את כל ספרי הפנטזיה כספרים לילדים קטנים אחרי שקראו ספר או שניים ולא התעמקו בהם בכלל - נכון שזה מרגיז? היחס שלך להארי פוטר לא שונה. זה לא פחות טוב בגלל שזה פופולארי יותר. זה לא פחות טוב בגלל שזה גס פחות . ותאמין לי, זה מתעסק בנושאים אפלים לא פחות מששאו"ק, אבל בצורה הרבה פחות גלויה ו/או בוטה. לא השוויתי בין הסדרות, כי מדובר בסדרות שונות מאד ואין שום מקום להשוואה, אבל לא בגלל שאחת טובה מהשנייה, אלא בגלל שהן כל כך שונות. ששאו"ק לא יכולה לתפוס את המקום של הארי פוטר בלב שלי; זה לא הופך אותה לסדרה טובה פחות מבחינתי. להארי פוטר יש משמעות גדולה בשבילי וזה בכלל לא קשור לטיב הסדרות מבחינה ספרותית.

EndOfAllHopes

New member
המממ

לגבי פטיר, הוא לא יכול להיות אביה של סאנסה כי אז היינו רואים לזה התייחסות מנקודת מבטה של קייטלין - בפעם הראשונה שהיא שומעת ממנו (כשהיא מגיעה באונייה למעלה מלך אם אני לא טועה) אז היא מהרהרת ביחסים ביניהם ואין שום איזכור לאופציה כזאת - היא חושבת על הידידות שהיתה להם ועל ה"גירוש" שלו מהחצר אחרי הקרב, אם אני זוכר נכון. לגבי ההשוואות בין הסדרות, אני זוכר שכשקיבלתי את שני הספרים הראשונים בסדרת ה"פ במתנה לבר מצווה, קראתי בשקיקה וחשבתי שזה הספר הכי טוב שיצא לי לקרוא, בהמשך כל פעם שיצא ספר הייתי קונה אותו בשבוע הראשון להשקה, עד לספר הרביעי, שאחריו לאט לאט התחלתי לאבד עניין בסדרה, התחלתי לקרוא ספרים אחרים וסדרות כמו ששאוש"ק ואת הארי פוטר אני רואה רק בסרטים
מה אני יכול להגיד אני מאוד מחבב את הסדרה אבל ככל שאני מתבגר אני מרגיש שאני מתרחק ממנה, היא פחות מדברת אלי (אולי זה קשור לכך שבזמנו כשקראתי הדמויות היו בגיל שלי, ככה שאולי גם את בעתיד תחשבי באופן שונה
) בכל אופן מבחינת העומק הרגשי, אין מבחינתי מה לדבר ששאוש"ק משפיעה עלי באופן עמוק הרבה מאוד. בכל מקרה, ברוכה הבאה לפורום!

sk33

New member
בבקשה

אני לא פוסל ,ארי פוטר וששאו"ק אומנם שניהם בתוך הפנטזיה אבל הם סוג מאוד שונה של פנטזיה , אז ההשוואה בינהם היא לא נכונה גם ציבור הקוראים הפוטנצילי הוא שונה יחסית בין שני הספרים ההערות היו בציניות ובצחוק , אין לי כוונה לזלזל בארי פוטר (כבודו במקומו) פשוט כמו שאמרתי קודם אין מקום להשוואה בינהם הם סגנון שונה. הכי חשוב שתמשיכי לקרא את כל הספרים האלו אחרי שסיימת לקרא את ששאו"ק תוכלי להציצ פה בפורום יש פה הרבה תיאוריות להמשך ועבר של הסידרה כנסי גם לפה http://www.hdm.co.il/winterfell/ אתר מאוד נחמד בעיברית שהיה לך יום טוב

childling

New member
דבר אחד קטן

אצבעון חושק בסאנסה ומביע את זה במספר פעמים, כאשר החשובה ביותר הייתה הנשיקה הגורלית בשלג, בקן נשרים. אם הוא באמת אבא שלה, הוא חת'כת מנוול חולני. טוב, בכל מקרה הוא חת'כת מנוול חולני אבל הוא לא אבא שלה...

DIDGIN

New member
היי נגה,

וברוכה הבאה לפורום. אני אנסה להתייחס לחלק ממה שכתבת. - הועלתה כאן כמה פעמים תיאוריה שהמלכה הזו היא דווקא דאינריז, למרות שגם ראיתי מישהו שכתב שזה מסביר את היחס שלה לסאנסה. אני מאמין שאם זה היה נכון היינו מגלים שהיא חשבה את זה על סאנסה בפרקים מנקודת מבטה, כמו שגילינו שהיא חשבה את זה על מארגארי. - לי לא רק שזה נראה לא סביר, אלא גם בלתי אפשרי. קייטלין ככל הנראה לא ראתה אותו בסביבות החמש עשרה שנים לפני שהם נפגשים בספר הראשון, וסאנסה רק בת אחת עשרה שם. אם אצבעון והיא היו נפגשים בין לבין אני חושב שהיינו שומעים משהו גם על זה. - בראן ודמויות נוספות כמו דאני וג'ון יופיעו בספר הבא ורובו יעסוק בהם. נדמה לי שמרטין כתב על זה בהקדמה למשתה, שיצא לו ארוך מדי, ובמקום לחלק את הספר "לאורך" הוא חלק אותו "לרוחב". - לגבי דוראן, אני רק יכול לנחש שבשלב בו הוא מזכיר את זה השמועה כבר עשתה לה כנפיים ועוד אנשים שמעו כבר על איך וייסריז מצא את מותו.

The silver star

New member
שלום נגה,

ובכן, רוב התשובות לשאלותייך נסתרות עקב אופי הכתיבה הייחודי של מרטין, הוא אוהב להשאיר את כל האפשרויות פתוחות... אתחיל מהנבואה, לדעתי הנבואה מעורפלת וכללית מדי מכדי ליחס אותה למישהי מסויימת (כרגע לפחות), ובנוסף, לדעתי כמו בהרבה עולמות פנטזיה אחרים - יש להתייחס אל נבואות בזהירות, לא תמיד הן מתקיימות כפשוטן - אם בכלל. אצבעון-סאנסה, הממ.. לא סביר. א. סביר להניח שאם אצבעון אכן היה אביה של סאנסה הוא היה מספר לה על כך. ב. התשוקה של אצבעון אל סאנסה נראית לי כנובעת מחסך שנותר אצלו מאהבתו הלא ממומשת אל קייטלין. בנוסף, לא נראה לי סביר שאצבעון היה נמשך לסאנסה אם היה יודע שהיא ביתו. (לא שזה בלתי אפשרי בהתחשב ברוח הדברים במהלך הסדרה...) בראן, איזו רשימה? לא ממש עקבתי אחרי רשימות, כשהספר יצא - אדע..
ג'יים, כמו הרבה דמויות אחרות בששאוש"ק, ג'יים לא חיובי או שלילי, הוא פשוט ג'יים..
זה מה שיפה כל כך בששאוש"ק, במקום דואליות של שחור-לבן רע-טוב, קיבלנו את כל גווני הקשת.. דעתי האישית על ג'יים? הוא לא היה *רע* בשום שלב. הנכות שלו פשוט גרמה לו לראות את הדברים מנקודת מבט חדשה שכביכול גורמת לו להיות "טוב" יותר. דוראן, לא הייתי מתפלא אם שועל ערמומי כמוהו דאג לעצמו למקורות מידע עצמאיים. מה גם שהסצינה המדוברת לא ממש נשארה בגדר סוד, כך שקרוב לוודאי שכל סוחר וזמר ומלח שהגיעו מהאיזור ההוא, הביאו שמועות איתם. נקרופיל?
למה? לא זכור לי.. (אבל אין ספק שמרטין מזמן חצה בדהרה את קו הגבול בכל מה שנוגע ל"מקובל" בעניין תיאורי מין בתחום ספרות הפנטזיה... מה שרק הופך את הסדרה שלו למעניינת יותר בעיני..
)

JustRain

New member
למה שהוא יספר לה?

זה רק ייצור אצלה אנטי. ראינו את יחסה לג'ון - די דומה לזה של קייטלין. היא לא מאד אוהבת ממזרים. זה רק יגרום לה להתרחק ממנו. אצבעון חכם מספיק כדי לדעת את זה. ושוב, תשוקת אב לבת היא די סבירה ברוח ששאו"ק, ואפילו ברוח החדשות של הימים האחרונים. לגבי הרשימה, התכוונתי לקטע שכתב מרטין בסוף "משתה לעורבים" תחת הכותרת "ובינתיים, על החומה..." ובו ציין את הדמויות שלא הופיעו בספר הזה ושיופיעו בספר הבא. יש שמועות ויש שמועות. אנשים מספרים על דרקונים, לא על מטורף שצרח שהוא מלך ווסטרוז. מה גם שהדרקונים התפרסמו יותר - הם עברו בערים שונות. אבל לא נראה לי שמותו של וייסריז, ובמיוחד לא אופן מותו, עניין אנשים רבים בערים החופשיות. ולגבי מרטין - טוב, קיבלתי את הרושם שהוא מאד אוהב גופות. אבל השאלה הזאת היתה חצי בדיחה.

The silver star

New member
לגבי סאנסה,

אני לא בטוח שהיא לא תשנה את דעתה על ממזרים אם היא תגלה שהיא עצמה אחת כזו, או לפחות גם אם לא תשנה את דעתה לגבי *כל* הממזרים - היא תמצא דרך להסביר לעצמה שהמקרה שלה יוצא מן הכלל... בל נשכח, היא עדיין אסירת תודה לפטיר על שהציל אותה, כך שתידרש סיבה כבדת משקל כדי לגרום לה "לבעוט" בו. היא עברה תהליך של התבגרות כואבת ומהירה יחסית (קצת בדומה לדאני), וככל שהזמן עובר היא מתחילה להבין שהמציאות רחוקה מאוד מזו שבשירים על אבירים ועלמות.. ולגבי מרטין, אני מעדיף את ההקצנה (שהיא בעצם לא ממש הקצנה - היא די דומה למציאות) שלו בנושאי אלימות וכו', מאשר הקצנה בסגנון הארי-פוטר לפיה הטובים אף פעם לא "מלכלכים את הידיים" ומנצחים תמיד בזכות "כוח האהבה"...

JustRain

New member
הפעם דווקא לא התייחסתי להארי פוטר

בסך הכל תהיתי לגבי מרטין, אני בכלל לא מבינה מה הקשר. אני מתחילה לקבל את הרושם שה"ירידה" עליו היא אופנה כאן. אהבת ששאו"ק היא בהכרח שנאת ה"פ? או שהדרך היחידה להדגיש עד כמה שהוא טוב היא להשוות אותו לה"פ? זה נראה לי קצת מגוחך. הארי כן הטיל קרושיאטוס ואימפריוס, הארי אינו דמות חד ממדית, ואני לא רוצה להיכנס לזה יותר מדי. בניגוד לששאו"ק, ה"פ מתאים גם לילדים (אבל ממש לא רק!). זה לא הופך אותו לספר פחות טוב. שיפוט ספר ע"פ כמות האלימות והמין בו נראה לי רדוד למדי. לפני כמה זמן דיברתי עם מישהו שטען שאפשר לשפוט איכות ספר על פי כמות הפעלים בפסקה, ולכן לדעתו ה"פ אינו ספר איכותי. זה לא שונה מאד.

The silver star

New member
דברי הוצאו מהקשרם... ../images/Emo3.gif

או.קיי. נעשה סדר. קראתי את "הארי פוטר" ונהניתי מאוד. בלי כל קשר, אני *מאוד* לא מסכים עם חלק מהמסרים הסמויים שגברת רולינג שרבבה לתוכו. (אם הספר מוגדר כספר לילדים המצב שונה לגמרי, אני מגיע מנקודת הנחה דומה לשלך.) מרטין וששאוש"ק. מרטין סופר גאון. ששאוש"ק היא סדרה גאונית ומרתקת. (בוודאי ביחס להיצע הקיים בתחום.) אם אי פעם "ירדתי" עליו כאן, הגורם לכך היה תסכול על כך שאין לי צל של מושג אם ומתי הוא מתכוון להשלים את הסדרה שלו. אני.לא.שופט.אף.ספר *רק* לפי.כמות.המין.והאלימות.שבו.!. לעומת זאת, אין ספק שהיכולת של סופר ליצור עולם ריאליסטי וקשוח (לרוב), בלי לעגל פינות כדי להגיע אל המטרה שהוגדרה מראש - היא יכולת מדהימה שהופכת את הסיפור למרתק הרבה יותר, פשוט בגלל שהרבה יותר אפשרויות פתוחות...

NMTDesign

New member
לא כמו ה"פ?

הרעיון של השוואת ששאוש"ק לה"פ מעורר בי פלצות, אבל לומר שהוא לא משתווה אליו? הגזמת. ה"פ הוא לא ספר רע, והעובדה שהוא אולי הספר הנמכר ביותר בעולם, חוץ מהתנ"ך, גם אומרת דבר או שניים, אבל אין שום מקום לאמירה טיפשית כמו שלך. בה"פ אני לא באמת זוכר דמות עם עומק, וזה שהארי פוטר הטיל איזושהי קללה חמורה לא הופך אותו לדמות עם עומק. למעשה, הארי פוטר הוא הדבר הגרוע ביותר בסדרת הארי פוטר. גיבור עלוב ומשעמם, עד כדי כך שאין מי שקרא את הסדרה ולא רצה שהארי ימות בסוף, ובעינויים. הכשרון של רולינג היה ביצירת עולם בתוך עולם, העולם של הארי פוטר הוא מצוין, אבל למרוח עליו קו עלילה מטופש של טובים נגד רעים, במשך שבעה ספרים, שהולכים ומדרדרים עם הזמן, עד לסוף טיפשי וקיטשי במידה מדהימה זו הגזמה פראית. ואת משווה את הסדרה הזו, לשיר של אש ושל קרח? אם אני אתחיל לפרט מהם היתרונות שיש לששואש"ק על פני ה"פ זה יקח לי ימים. לעומת זאת, היתרון היחיד שיש לה"פ על ששאוש"ק הוא בראשי התיבות הקצרים שלו, וראשי התיבות המאוד מעצבנים של ששאוש"ק. חומריו האפלים? קראתי, וסיימתי את הסדרה רק בעזרת כוח רצון אדיר. אם יש דבר שהסדרה הזו מעוררת בך, זה חוסר חשק להמשיך לקרוא.

קאטיקט

New member
זה לא נכון

חומריו האפילים הוא ספר נהדר. לפי דעתי הוא אחד הספרים הכי גאונים שקראתי אי פעם. כמובן שאי אפשר להשוות אף אחד מספרי הפנטזיה של ששאוש"ק כי אין דבר המתעלה עליה, אבל להכפיש כך את הספר חומריו האפלים זה לא נכון! הארי פוטר לדעתי זה ספר חמוד. הוא לא עמוק, והוא נוח לקריאה כשאתה לא מחפש משהו כבד ורציני שכל הזמן צריך להפעיל בו את המוח. ועוד יותר מזה, את הארי פוטר מאד קל לקריאה. הכתב שלו נוח, הרווחים בין השורות, הגודל של האותיות, ומה שכתוב בו. וזהו, סיימתי את קשקושי להיום. דודה עיזה

מה?

חומריו האפלים היא באמת סדרה טובה הרעיון שעומד מאחוריה הוא גאוני .. נכון שהדרך שבה פולמן כותב היא קצת לא זורמת , אבל אני ממש לא מסכים איתך בקשר לזה שהיא מעוררת חוסר רצון לקרוא. קראת את חמריו האפלים לפני או אחרי ששאוש"ק?

NMTDesign

New member
"קצת" לא זורמת?

הרעיון של הסדרה יכול להיות גאוני, אבל העלילה ואיך שהיא משתמשת ברעיון היא הקובעת, והעלילה בספר חלשה מאוד. למרות שהגיוני שהביקורת שלי נובעת מזה שקראתי את חומריו האפלים אחרי ששאוש"ק, האמת היא, שקראתי את חומריו האפלים קודם. ששאוש"ק באמת גורמת לכל ספר, ובמיוחד פנטזיה, שבא אחריה להיראות עלוב, ואני לא רוצה לחשוב מה היתה דעתי על חומריו האפלים (או כל ספר אחר) אם הייתי קורא אותו אחרי ששאוש"ק.

למעלה