אהלן

RossandRachel

New member
אהלן

אני נגה, חדשה פה :) וכן- גם אני שמיניסטית...איכשהו...הנושא עדין בבדיקה :) עקב היותי יו"רית כלמיני מועצות, פנו אליי לא מעט בבקשות שונות לפעול כתלמידים למען המורים ולהביע תמיכה בדרכים שונות וגם למחות על צווי המניעה וכו'. אני נמצאת בבעיה, כי בעיניי לפחות, אנחנו לא ממש צד בכל העסק הזה...כלומר, אנחנו כן- אנחנו צד שלישי, שנדפק- קשה. זה נכון שאכפת לי מהילדים שלי ומהחינוך שהם יקבלו, אבל לפני החינוך הטוב מגיע להם בית טוב- שהם לא יקבלו אם לא תהיה לי תעודת בגרות... אני היחידה שמפריע לה כשאומרים עליי: "היא שובתת"?? אנחנו לא שובתים- המורים שובתים ואנחנו נדפקים. עד כמה שזה עצוב שהם חוזרים ללמד בכפיה, הם חוזרים ללמד- ואנחנו צריכים לנצל את העובדה הזו וללמוד. חבל על המורים וזה באמת לא פייר מה שהם עוברים- אבל למה אנחנו צריכים לקחת צד בכל העסק הזה? המאבק הוא שלהם... אני לא יודעת מה לעשות ומרגישה ממש בין הפטיש לסדן. עצות? דעות?

RossandRachel

New member
הו- שכחתי :)

סליחה, נגה, שמיניסטית מ...אחת הערים בארץ אוהבת את כל סוגי האמנויות מציור ועד שירה כת"צית גאה של ראש1 פנאטית של..כל סרט/הצגה/ להקה/מקום בעולם שאני נתקלת בו ואוהבת את החיים :)

גם לי זה מפריע, וזה כל כך מתסכל שהמורים לא

קיבלו את מה שהם רצו (אני יודע שהם קיבלו משהו. אולי משכורת? אני לא יודע... אבל אני גם יודע שהם לא קיבלו שום דבר אחר. אם אני טועה, תהרגו אותי).

«Jimmy Page»

New member
דיעה אישית-

קודם לסדר את מה שהולך עם החינוך בשנים האחרונות, ורק אז לדאוג לפתרונות פרטניים בנוגע לבגרויות. זה המאבק שלהם- וזה יהיה גם התפקיד שלהם למצוא לנו פתרונות לבגרות. זו תופעה רחבת היקף, אין שום סיכוי שיפקירו אותנו לטפל בנושא לבד, ולכן הפתרון לבעיית הבגרויות לא מטריד אותי. אבל, צווי המניעה הופכים את החודשיים האחרונים למיותרים לחלוטין. אני מעריך את המורים שממשיכים להיאבק בעצמם ולא נכנעים, רק ככה יביאו את השינוי שצריך היה לקרות כ"כ מזמן.

תראה

אולי אתה לא דואג לגבי הפתרון לבגרויות אבל יש בני נוער שיפלו בין הכיסאות. אני לדוגמא לא שובתת, אבל אני יודעת שאם הבצפר שלי היה שובת סביר להניח שתעודת בגרות לא תהיה לי ואני אשלים אחרי הצבא. כי אני היפראקטיבית. רמה 8. הכי גבוה. יותר מ30 אחוז משמיניסטים בארץ סובלים מבעיות קשב וריכוז. השביתה הזו רק תפגע בהם. אולי יורידו חומר מהבגרות ויקלו על כולנו, אבל עדין בלי מסגרת ומשמעת מסויימת מאוד קשה להצליח שאתה סובל מזה. אין לי מושג מה הייתי עושה אם הייתי שובתת. אלו לא תלמידים שמסוגלים לקבל חומר ולשבת בבית ללמוד. חסרה משמעת עצמית, מסגרת והדרכה. אני בטוחה שרוב השמיניסטים עם בעיות הקשב השנה יפלו בבגרויות.

«Jimmy Page»

New member
מה פתאום,

דווקא מהבחינה הזאת המערכת בנויה טוב. זה לא שיתנו לנו חומר ונצטרך לשבת וללמוד לבד בבית, סביר להניח שנראה ימים ארוכים של השלמות מעיקות אבל תהיה מסגרת, וידאגו לכולם. אף מפגע בכזה סדר גודל לא יעבור בשתיקה.

RossandRachel

New member
מה גורם לכם לחשוב

שלא יזרקו אותנו לכלבים ויתנו לנו לדאוג לעצמנו? מאיפה הבטחון שהמצב יסתדר?

«Jimmy Page»

New member
זה רק הגיוני.

זו שכבה שלמה שצריכה פתרון, אין בנאדם שפוי שינטוש אלפי תלמידים. וההנהגה הנוכחית אולי גרועה, אבל שפויה מספיק. נראה לך יותר הגיוני שיתנו לשכבת גיל שלמה להסתובב בלי בגרות? הרי לא כולם מסוגלים ללמוד לבד, ולא לכולם יש אמצעים בשביל מורים פרטיים אז לתת לשכבה שלמה, ועוד אחת שאין לה עוד שנה אח"כ, להשלים לבד- זה לא עניין מעשי.

למעלה