אהלן

Sith Master

New member
אהלן../images/Emo19.gif

אני דין ואני מעריץ של ערוץ ההיסטוריה. אני מתעניין במלחמות וקרבות, במיוחד במלחמת העולם השנייה. כל פעם שאני בבית אני בודק אם יש את התכנית "עימות חזיתי" שהיא לדעתי הדובדבן שבקצפת הכל כך מתוקה הזו. האם תוכלו לתת לי חומר ואתרים מעניינים על מלחה"ע השנייה? אני כבר מחפש הרבה זמן סדר של פלוגות וגדודים- כלומר נניח המוטסת ה101=>גדוד 506=>פלוגה איזי. ויש לי גם שאלה האם לדרייפוס נתלשו כל הדרגות או רק דרגות הקצונה? תודה. אגב, אני לא מאלה ששואלים לוקחים תשובה- והולכים הביתה, אני מתכוון להשתתף בפורום באופן פעיל.

פראזניק

New member
ספר מפורט לדוגמא...

הוא ספר חדש שיצא לא מזמן. "יום הפלישה", סטיבן אמברוז\הוצאת זמורה ביתן (אאל"ט). הוא מספר בפרוטרוט על יום הפלישה עצמו, כולל ציונים כגון אלו.

hautpmann

New member
מידע

להלן שלושה אתרים מאוד מעמיקים ורציניים בנושא , אולם לא כבקשתך על הצבא האמריקאי.

Sith Master

New member
תודה רבה לשניכם../images/Emo19.gif

hautpmann אהבתי את הציטוט שלך- מצוין. אתם רק יכולים בבקשה לענות לי על דרייפוס. אגב
בבחירה הישירה אם הצבעת מרצ אתה סוציאליסט? בבחירה הישירה אם הצבענת שרון את נאציונאלי? אז אם הצבעת מרצ ושרון אתה נאציונאל-סוציאליסט? אני צוחק----אין לקחת ברצינות בשום אופן

קוכולין

New member
קודם כל, ברוך הבא לפורומינו

בנוגע לשאלותיך, אתרים מעניינים על המלחמה תוכל למצוא רבות ברשת. כפי שכולם כאן יודעים, אני מתמחה בנושא מחתרת ה-20 ביולי וההתנגדות הגרמנית להיטלר. אתר מרתק ומעוצב היטב בנושא תוכל למצוא ב- http://www.joric.com אתרים נוספים יש למכביר. פשוט הקש בגוגל את אתר היחידה שבה אתה מעוניין (לדוגמא, פלוגת איזי). אולי תתעניין ביחידות הריינג´רס (סיירים), יחידות העילית של צבא ארה"ב, שהיו מעורבות במבצעים מיוחדים רבים במהלך המלחמה, כולל פעולה מרהיבה של חילוץ שבויי מלחמה בחזית הפסיפיק. תחום מעניין נוסף הוא חזית אפריקה, ו"מייגו´ר הצללים" הבריטי, שהנהיג יחידה מיוחדת שעשתה שמות בקוים הגרמנים. אני מאד ממליץ גם על "רומל", ספרו המעולה והמרתק של דזמונד יאנג. אשמח לתת לך המלצות לספרים וחומר נוסף. שלך, קוכולין

קוכולין

New member
אהה, וכמעט שכחתי

ספרו המעולה של ריצ´רד אוברי, "מדוע ניצחו בעלות הברית", ו"סטלינגרד" של אנתוני ביוור. שני ספרי חובה לכל המתעניין במלחמת העולם השנייה, עם תזה מבריקה ומנוסחת היטב. יש גם ספר נוסף של אוברי, "מלחמתה של רוסיה", אך לא קראתי אותו עד עכשיו. בנוסף לכך אני ממליץ גם על ספרו של קונסטנטין פיצגיבון, "20 ביולי- הקשר נגד היטלר", שתורגם לעברית בידי דפנה לוי.

פראזניק

New member
מצטרף להמלצה.

ספריו של ריצ'ארד אוברי הם מעולים. גם "סטלינגרד" הוא ספר נפלא!

למעלה