אהלן+שאלות

אהלן+שאלות

ביום ג' הקרוב אני אחגוג 3 שבועות בלי סיגריות. הייתי מעשנת כ9-10 סיגריות ליום במשך 8 שנים. בעיקרון מאוד טוב לי מבחינה נפשית ופיזית. התחלתי לעשות פעילות ספורטיבית באופן קבוע ולאכול בריא וטוב יותר, ואני מרגישה את השינויי, אבל יש עדיין שני דברים שמפריעים לי: ליחה- בכל פעם שאני עושה הליכה/ספורט יש לי המון ליחה ואני משתעלת. זה לא משהו שאמור להיות רק למעשנים? מתי זה יעבור? מבחינה עלייה במשקל- אני אוכל בצורה מסודרת ומבוקרת אוכל בריא ומגוון, השאלה שלי היא האם באמת אני אעלה במשקל בגלל שינויים בחילוף החומרים, או שאפשר למנוע את זה? וזהו, מקווה להישאר גמולה לנצח:) תודה לעונים

ברכותי על ההפסקה !!!

שלום לך מוטי צבועובסקי, לשאלותיך יקירתי, 1. לגבי הליחה, יכול להיות כמה דברים, או שאת מקוררת, או שפיתחת רגישות עקב העישון ואת משתחררת מימנה לאט, אולי אלרגיה. אני במקומך הייתי בודקת אצל רופא,אם זה לא יעבור בשבוע הקרוב 2. עליה דרסטית במשקל לא אמורה להתרחש, אלא במידה ואת אוכלת הרבה יותר מהאנרגיה שאת מוציאה. לעתים חלה עליה במשקל כשמתחילים פעילות פיזית, רקמה של שריר שוקלת יותר. אין שינויים מהותיים בחילוף החומרים, כשמפסיקים לעשן מגדילים את הסיכוי שכל מערכת בגוף תעבוד הרבה יותר טוב. שימי לב, שאת לא מגבירה כמויות אוכל, וגם אם עלית מעט בתקופה הראשונה, זה מתאזן. שיהיה בהצלחה ובכיף,

תודה../images/Emo140.gif

פשוט רציתי לדעת שזה לא שההפסקה עצמה גורמת באופן אוטומאטי לעלייה במשקל (בגלל גורמים של חילוף חומרים וכו') אני שמחה שזה לא ככה. אני באמת מנסה לא להגביר כמויות של אוכל. בנתיים זה עובד, למרות שאני לא סובלת מסטיקים/סוכריות שזה הדבר שכל הזמן אני שומעת שממליצים למי שמפסיק לעשן לשים בפה. לגבי עניין הליחה- אני אבדוק את זה...(מתישהוא...שונאת רופאים- אחת הסיבות שהפסקתי לעשן
)

למעלה