אהלן
1. מחשיבים את הטוב מביניהם

2. מהניסיון שלי לא כדאי ללכת באופן עיוור אחרי המורה ומעל לכל אתה צריך להכיר את עצמך. הוא נותן לך עצות שהן כלליות לכל הקורס או כלליות לאנשים שהוא הכיר שדומים לך, הוא לא עד כדי כך מכיר אותך. אם אתה חושב שאתה יכול לתת עוד זמן במשך היום, אבל שוב לא בקטע של להתיש את עצמך כי תזכור שבמרתון הכי חשוב לחרוש, אז כן, כדאי שתלמד יותר. הלמידה הזאת גם יכולה לבוא בצורה של לקרוא יותר אנגלית וללמוד יותר מילים (שזה משהו עצמאי הרי) אם אתה לא עד כדי כך חזק, אבל אם אתה מעולה באנגלית ורוצה לשפר דברים אחרים - פשוט תבוא למורה ותגיד ''אני רוצה עוד תרגול'' ושיפנה אותך לאן לעשות את זה. עקרונית הקורסים האלה בנויים ככה שבערך מהאמצע (ומהמרתון וודאי) אתה אמור לחרוש מלא, אבל בהתחלה הם לא מכוונים שתחרוש המון. זה פשוט השיטה של הקורסים האלה, אם אתה חושב אחרת ובטוח בעצמך אתה יכול לעשות עוד דברים עצמאית וזה בסדר גמור, ששום דבר לא יערער לך את הביטחון, אין נכון או לא נכון ויש מלא דברים בנוגע לפסיכומטרי ואמונות וכל אחד בסוף ודרכו.
3. לדעתי עדיף לגשת למועד הסמוך ביותר שתוכל ולא לנסוע לחמישה חודשים בין לבין. אם זה שאתה מחכה אומר שההזדמנות עבודה הולכת- אז זה משהו שצריך לשקול , אבל אם אני הבנתי נכון זה די לבחירתך מתי לנסוע לעבודה הזאת, אז במקרה הזה, לא כדאי לנסוע אחרי זה.
הקטע של הפסיכומטרי, אם שמת לב או לא שמת לב זה המון חדות ושליטה בחומר בצורה אבסולוטית, מעבר לחשיבה כמובן והתמצאות באנגלית. לכן המשמעות של המרתונים היא רבה, כי אתה צריך להכניס לאינסטינקטים את החומר וישר לאסוציאציות שלך, להיות חד ולפתור הכל בשניות. כמובן שאני לא חושבת שאפשר להשתעבד עכשיו לפסיכומטרי מעל לחצי שנה (בהנחה שאתה ניגש למועד פברואר, אז עד מועד יולי להמשיך לטחון פסיכומטרי) אבל חמישה חודשים משכיחים ממך את זה הרבה יותר ממה שכדאי... לי נשמע מעולה פברואר בכיף, בע''ה תוציא את הציון הכי טוב שאתה יכול ולא תצטרך לחשוב על זה שוב, אבל אם לא- תנקה את הראש איזה חודש-חודשיים, ותתחיל ללמוד שוב באמצע אפריל, תקדיש כחודשיים-שלושה ללמידה עצמאית, סתם כדי שיהיה לך זמן וראש שקט. אתה תתפלא לדעת שעם כל הטחינות, הרבה דברים נשכחים גם שבועיים-שלושה אחרי, בעיקר הטריקים והדברים הפחות חשובים, גם בגלל הלחץ שמתפוגג פתאום וגם בגלל כמה שאתה ממהר להמשיך את החיים שלך למקום אחר אחרי הפסיכומטרי, שבאיזשהו זמן מתחיל נורא להשתלט על החיים שלך (קורס פעמיים בשבוע, למידה כל יום, משתעבדים לזה תכלס חושבים על זה המון ופתאום בום בחינה והלכה השגרה של הקורס והלך מה שהיית עושה חלק נכבד מהיום שלך כל יום) בקיצור, טוב להתאושש מזה וליהנות ואפשר גם בארץ כחודשיים בכיף, אבל ככל שיותר טרי עדיף אם אתה שואל אותי לחזור לזה, גם מגישה של לסיים את הסיפור הזה בתקופה אחת בחיים שלך ולא כל פעם ללכת, לעשות משהו אחר, לחזור אחורה לפסיכומטרי וכו'...