אהלן, שאלה קטנה

ידידנו

New member
אהלן, שאלה קטנה

ב1.8 אני נכנס לדירה עם שותפה, מחר בשעה טובה אחרי חיפושים של חודש וחצי, חותמים על חוזה בדירה חמודה, שלושה חדרים. הבעיה, שנינו אומנם עובדים, אבל מחירי הדירות אתם יודעים, בשמיים, שכר הדירה הוא בסביבות 800 דולר, והרי יש הוצאות נוספות. שנינו סטונדטים שמשלמים לא מעט בכלל כסף למכללה. ושאלתי היא, מישהו פה השתמש בISL, הליסינג האקדמאי, האם זה באמת משתלם או שאפשר לקחת הלוואה מהבנק ולצאת עם אותו הנזק? יש לי אומנם קצת חסכונות, אבל אני מעדיף שיהיה לי כסף בצד כל הזמן ולקחת הלוואה עם החזרים חודשיים נמוכים, מאשר להיחנק כל חודש על כל אגורה ולהיאלץ לפתוח את החסכונות. מה אתם חושבים? ואם מישהו ניסה את זה. אני אשמח לשמוע חוויות.

אני פעם חשבתי על האופציה הזאת

תסתכל באתר שלהם, יש מחשבון כמה אתה רוצה להלוות, וכמה תצטרך להחזיר כל חודש. רק תכפיל את זה במספר התשלומים ותראה שמדובר בסכום שהוא לפחות פי 2 או 3 ממה שלווית, אם לא יותר. יש הלוואות מאוד נוחות לסטודנטים בבנקים, והייתי מציעה לך להיעזר בהם, ריבית נמוכה יחסית ואפשרות להחזיר את החוב רק לאחר סיום הלימודים.

שלום ידידנו

לגבי ISL בניגוד לתשובה שרשמו לה מעלי, הרבית על ההלוואה אינה מגיעה לפי 2 או 3. אם לווית 20,000 ש"ח, ההחזר יהיה 916 בהיזר של שנתיים ויסתכם ב21984, שזו רבית לא פי 2 או 3, אלא של 9%. בדוק האם בבנק אין הלוואות נמוכות יותר. כמו כן יש הלוואות לסטודנטים ללא רבית (היה מבצע לפני שנה של בנק המזרחי), גם מטעם גופים חוץ בנקאיים(משרד החינוך וכו'). יחד עם זאתאם יש לך חסכונות, אתה לא זקוק כרגע להלוואה!!!! יהיה זה בזבוז לקחת הלוואה כשיש לך מנגד חסכונות!!!! עדיף לגמור את החסכונות ורק אז לללות כסף וכך תצטרך גם להחזירו במועד מאוחר יותר, מבחינה פיננסית זה דבר טוב. למרות מה שרשמתי לדעתי לא תעשה את מה שאני מציע, כי אתה בטח מעדיף לראות כסף ביד, ואין לך כח לבדוק איפה יש הלוואות לסטודנטים ללא רבית.

SPnage

New member
קודם כל

אם יש לך חסכונות, יעלה לך הרבה פחות לפתוח אותם מאשר הריבית שתשלם לבנק על ההלוואה. תמיד, תמיד, תמיד הריבית שהבנק לוקח גבוהה בהרבה מהריבית שאתה מקבל על חסכונות. הסיבה היחידה לא לעשות זאת היא פסיכולוגית בלבד, כי אחרת זה פשוט טפשות. קודם תגמור את הכסף ורק אז תחשוב על הלוואה. לגבי ההלוואות, פשוט תברר בבנק ואצל חברות האשראי כמה תעלה לך הלוואה ותשווה את ההחזר החודשי והריבית שאתה משלם. אין משהו אחד שהוא יותר טוב, זה תלוי כמה כסף אתה לווה, מה יכולת ההחזרים שלך ומתי אתה מתחיל לשלם את הקרן. קודם תחליט מה מתאים לך ואז תשווה בין ההצעות השונות שאתה מקבל.

למעלה