אהלן - שאלה על dell d420

אהלן - שאלה על dell d420

שלום לכולם, אני מחפש מחשב בשביל חבר שלי שהוא יועץ אירגוני ולכן עובד במספר גדול של מקומות. המאפיינים שחשובים לו הם: משקל - בסביבות 1.5 קילו זמן עבודה - לפחות 4 שעות השימוש הוא משרדי - אינטרנט, מייל עיבוד תמלילים וכו. אולי מעט עיבוד תמונה פשוט בהמשך. התקציב הוא 7000+- עם אפשרות לחריגה ממנו בשביל משהו שמתאים בול. חשבנו על הדל d420 שנראה מתאים למטרה ואני מצרף מפרט. יש לי כמה שאלות ואשמח לשמוע דעת מומחים בנושא: א. המחשב מגיע עם ויסטה. האם 1.5 G זיכרון יספיקו כדי להריץ אותו בצורה טובה? האם המעבד חזק מספיק? ב. מה משך הזמן של סוללה של 6 תאים לעומת סוללה של 9 תאים בפועל? זהו מרכיב עיקרי בשיקולים שלנו. ג. אם למישהו יש ניסיון עם הדגם נשמח לשמוע. תודה רבה! חגי

cheif

Member
מנהל
ת:

לדעתי זה מחשב חלש מכל כיוון שתבחן -- מעבד מסדרת U של אינטל, דיסק במהירות 4200 ומעבד גרפי 950. לטעמי ה-X61S של IBM/LENOVO נותן הרבה יותר ביצועים באותו משקל (1.3KG) -- מעבד מסדרת L (ממשפחת SANTA ROSA), דיסק במהירות 5400 (ואם ממש יש צורך יש גם במהירות של 7200) ומעבד גרפי X3100. אני גם משער שה-420 יוחלף בקרוב בדגם מתקדם יותר.

זה נכון

אנו יודעים כי לא מדובר במחשב חזק. הצרכים הם בעיקר ניידות וזמן סוללה. לקחנו בחשבון את x61 אבל זמן הסוללה שלו קצר מדי - 2.5 שעות. האם אתה יודע אם יש ללנובו סוללה חזקה יותר עבור הדגם הזה? בנוסף, ה420 באמת לא חזק במיוחד,אך אנו לא צריכים שיהיה חזק - הוא ישמש לצרכים משרדיים ואני שואל למעשה אם את זה הוא כן יכול לעשות בכבוד תחת ויסטה. הדגם המחליף שלו, d430, יצא כבר וזוכה לביקורות פחות נלהבות ממנו. תודה רבה על ההתיחסות,ונשמח לקבל המלצות על עוד מחשבים המתאימים לצרכים. חגי

cheif

Member
מנהל
ת:

אני הייתי בטוח שאתה שואל לגבי ה-430 ולא שמתי לב שה-420 עומד על הפרק. ה-420 הוא ענתיקה במונחים של מחשבים ניידים והוא עוד יותר חלש מה-430. גם ההפרש במחיר בינהם (משהו כמו 700 שקל) לא משאיר בכלל מקום לשאלה -- אם צריך לבחור בין שניהם לך על ה-430 ולא על ה-420. זכור שבבסיס ה-420 בא עם חצי ג'יגה זכרון ועם מעבד מאוד חלש -- על מנת שתוכל להריץ VISTA לפחות תצטרך 1.5M וגם עם כמות זכרון כזו ומעבד איטי קשה לקרוא לזה "בכבוד". אם תשים לב ה-430 בא עם שתי מערכות הפעלה -- גם XP וגם VISTA -- תסיק בעצמך את המסקנה מדוע... ה-X61S בא בבסיס עם סוללה של 4 תאים שמספיקה לכ-3 שעות אבל ל-X61S יש גם סוללה של 8 תאים וזה יותר ממכפיל את זמן העבודה של המחשב. גם על המחשב הזה אני חושב ש-XP עדיף על VISTA אבל זה שיקול שלך.

למעלה